Essi

Essi

EssiE

ESSI SAI KODIN 2/2015

*ESSI ON KOTIHOIDOSSA ESPOOSSA*

KUULUMISIA KOTIHOIDOSTA 22.2.2015:

”Essi on ollut meillä nyt noin kuukauden ja on alkanut todella luottamaan ympärillä oleviin ihmisiin ja ottamaan heidät omakseen. Kauppareissun päätteeksi meillä on vastassa ihana ja iloinen koira joka tulee heti moikkaamaan ja vaatimaan huomiota. Aivan vieraita ihmisiä Essi ei mene heti moikkaamaan, mutta herkkupaloilla Essin saa houkuteltua luokseen, ja se on jo todella suuri edistysaskel. Käskyjä Essi ottaa vastaan hienosti, varsinkin jos on tiedossa namipalkkio. On siis todella helposti koulutettavissa nameilla. Vieraiden tullessa Essi haukahtelee muiden koirien mukana, mutta sekin lakkaa kun muu lauma hiljenee. Essin kehitystä on mahtavaa seurata, ja nähdä se miten koirasta tulee kokoajan avoimempi. Essille toivottaisiin uutta kotia mahdollisimman pian ennenkuin kotiutuu liiaksi hoitopaikkaansa.”

Milli ja Essi

Milli ja Essi

 

Essi on elokuussa 2011 syntynyt sekarotuinen leikkaamaton tyttönen Varkaudesta. Essi painaa n.20kg ja on n.50cm korkea. Essin isästä ei ole tietoa mutta emä on suomenpystykorva. Essi rokotetaan ja sirutetaan ennen uuteen kotiin siirtymistä.

Tyttösen elämäntaival ei välttämättä ole
alkanut kovin ruusuisesti, se on tullut nykyiseen kotiinsa ihan pentuna mutta on ollut alusta asti kovin pelokas, varautunut ja arka, joka ei ole ajansaatossakaan muuttunut parempaan. Essille etsitään kotia jossa ei olisi lapsia, tai kotia jossa lapset olisivat jo hieman vanhempia.

Essi

Essi

Essi

Essi

 

Essin kanssa pitää myös olla valmis tekemään töitä, niinkuin kodinvaihtajien kanssa yleensäkin. Essi on joitakin kertoja entisessä kodissaan näykkäissyt lasta tilanteessa jossa on ollut peloissaan, Essi vahtii kotia ja pelkää tulijoita ja näissä tilanteissa esimerkiksi yllätettynä on saattanut tarttua kiinni kuitenkin heti irtilaskien kun on tilanteen tajunnut. Hoitopaikassa näitä ongelmia ei ole ilmennyt.

Lenkillä Essi kulkee todella mallikkaasti, ja menee taluttajan tahdon mukaisesti, eikä provosoidu edes oman lauman haukunnasta, saatika vieraista koirista. Olisi hyvin toivottavaa että uudessa kodissa olisi reipas ja kiltti koirakaveri, josta Essi voisi ottaa mallia ja saisi leikkikaverin. Kissoja Essi ei ole tavannut joten kissakotiin häntä ei suositella, myöskään jyrsijöiden kanssa Essiä ei voi laittaa saman katon alle. Kerrostalo on myös poissuljettu haukkuherkkyyden vuoksi.

Essi

Essi

Essi on sisäsiisti eikä tuhoa paikkoja ja osaa olla yksin kotona. Nykyisessä kodissa hänellä on häkki kopilla varustettuna ulkona, jossa varsinkin kesäisin viihdytään vaikka koko päivä. Näin kylmien ilmojen saavuttua häkissä oleskellaan lyhyempiä aikoja.
Kun Essin luottamus on voitettu kuoriutuu alta varsin ihana koira, mutta aikaa ja kärsivällisyyttä se tulee vaatimaan. Essi osaa käskyt istu, paikka ja tänne. On kuitenkin aika omapäinen, jos pääsee karkuun ei suostu tulemaan luokse, mutta luvan kanssa vapaana ollessaan tulee kutsuttaessa luokse.
Essi etsii siis kotia jossa ongelmakohtiin on aikaa perehtyä ja mennä koiran kanssa askel askeleelta eteenpäin luottamuksen saavuttamiseksi ja sitä kautta pelkojen ja arkuuden poistamiseen. Essistä saa varmasti työllä todella mukavan kaverin vielä vuosiksi eteenpäin.

KUULUMISIA KOTIHOIDOSTA 10.2.2015:

”Essi on ottanut koko lauman ihmisineen ja karvaisinekavereineen omakseen todella hienosti. Ongelmia lasten tai muiden koirien kanssa ei ole ollut, päinvastoin, Essi on todella positiivinen yllätys. Ollaan kokeiltu myös hoitotoimenpiteitä, ja Essi antaa käsitellä itseään todella hienosti. Yhden koiramme kanssa on kokoaika kimpassa, ja kaksi muutakin menee ”paremman puutteessa”, jos lempikaveri on vaikka unilla..tosin nuo nukkuvatkin kylkikyljessä. Lenkillä Essi ei provosoidu muiden koirien haukuista, vaikka se tapahtuisi oman lauman taholta, vaan menee mukavan rauhallisesti taluttajan mukaan. Essi on todella rauhallinen, hakee huomiota, moikkaa vieraat, ja osaa myös nauttia omasta ajastaan, eli jos kaipaa rauhaa niin hakeutuu sitten paikkaan jossa sitä saa. Essistä saa todella joku aivan mahtavan perheenjäsenen, mutta toinen koira kaveriksi on kyllä ehdoton.” 

KUULUMISIA KOTIHOIDOSTA 30.1.2015:

”Essi on sopeutunut uuteen paikkaan ja uusiin ihmisiin todella hyvin. Arkuus väistyi hyvin pian, ja uteliaisuus voitti. Essillä on täällä muita koiria kaverina, ja on hyvin innoissaan koirakavereista. Todennäköisesti muut koirat auttavat Essiä sopeutumisessa, koska Essi on muuttunut päivä päivältä rohkeammaksi. Perheessäni on myös lapsia, ja Essi on ottanut heidät vastaan todella hyvin. Vieraita meillä on myös käynyt, alkuunsa Essi menee ”piiloon”, mutta parissa minuutissa uteliaisuus vie voiton ja neiti tulee tutkailemaan uusia tulijoita. Lenkille lähtiessä Essi on todella rauhallinen, ainakin silloin kun muut koirat ovat mukana, täytyy vain heti lähtiessä saada kierrokset pois ja olla määrätietoinen hihnan toisessa päässä. Ajan kanssa näemme millainen koira Essistä tulee. Uudelta kodilta tullaankin vaatimaan määrätietoisuutta, pelottomuutta ja rauhallisuutta. Jos Essin ei anna aloittaa pahoja tapoja, vaan puuttuu niihin heti, niin Essistä saa varmasti mitä ihanimman koiran.”

Varaajana toimii Marjukka

Ennen yhteydenottoa

toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN