Brando- rottweiler

Brando

Brando

Tekstin loppuun lisätty Brandon kuulumisia kotihoidosta 10/2014

Brando on nyt n. 4-vuotias (s. 12.2.2010) kastroimaton Rottweileruros Uudenmaan alueelta.
Brandon tarina on surullisen kuuluisa siitä, että vaativa koira on mennyt vääränlaisiin käsiin. Ongelmat ovat paisuneet liian suuriksi, eikä niihin ole haettu ajoissa apua.

Brando

Brando


Brando on oppinut tulemaan käskystä luokse (eteen), sivulle, hieman seuraamaan. Se osaa peruskäskyt; maahan, istu, odota, irti (hieman vielä työn alla). Brando on todella vietikäs koira. Se janoaa tehdä töitä ja se tarvitsee runsaasti vapaata liikuntaa. Sillä ei ole kovikaan suurta miellyttämisen halua (tyypillinen molossi), mutta kun löytää oikean keinon, se motivoituu täysin. Se palkkaantuu sekä ruoasta, että motivointileluista. Brando on selkeästi yhden ihmisen koira. Se tarvitsee kärsivällisen ihmisen, joka positiivisella ja johdonmukaisella koulutuksella vie sitä oikeaan suuntaan.

Brando

Brando

Brando ei tule toimeen toisten uroskoirien kanssa, mutta sopivan nartun kanssa se tykkää olla. On aika välinpitämätön muita koiria kohtaan, mutta tutustuttuaan saattaa jopa intoutua leikkimään.
Ohitustilanteet ovat vielä harjoituksissamme kesken ja ne tuovat haastetta arkeen, mutta hieman on edistystä tapahtunut.


Brando tuli hoitopaikkaan perheestä, jossa oli sattunut purematapaus ja perhe ei enää jaksanut yrittää koiran kanssa. Brandoa oltiin viemässä lopetukseen.
Pojalla oli kiputiloja kaulan alueella ja tassunsa se oli syönyt verille.
Hoitopaikka kuitenkin otti pojan huostaan, koira käytettiin lääkärissä ja sinnikkäästi kuonokopalla, positiivisella vahvistamisella, oikealla ravinnolla ja lääkinnällä Brando on nyt siinä kunnossa, että sille voidaan etsiä uutta loppuelämän kotia.
Virallisesti Brando on terve; lonkat B/B ja kyynäret 0/1, ranka ok, kintereet ok, ja olat ok. Eli luustollista ongelmaa koirassa ei ole.
Nyt Brando jo viilettää metsässä kuono maassa iloisena kuten mikä tahansa koira 🙂
Tarkemmin Brandon terveydentilasta ja kokemuksista varaaja keskustelee sopivan kotiehdokkaan löytyessä.

Brando on ansainnut mahdollisimman stressittömän elämän mielellään maaseudun rauhassa, lapsettomassa perheessä, nartun kaverina tai ainoana koirana. Tästä pojasta saa vielä joku pitkäjänteinen, paneutuva ihminen itselleen suuren sydämen omaavan lenkki/touhukaverin ja jopa harrastukaverin, vaikka jäljestämiseen.

 

BRANDON TILANNE 16.10.2014


Brando on elänyt luonamme nyt lähes 9 kk ja elämä on tasoittunut hirmuisesti. Koiran stressitasot ovat laskeneet huimasti ja sen näkee kaikessa elämisessä.
Se on perusrauhallinen luonteeltaan. Myös luottamus ihmistä kohtaan on vakiintunut.

Koiran fyysinen kunto on normaali. Ruokintana on laadukas nappula sekä raakaruoka.
Brando saa joka päivä vapaata liikuntaa ja muutaman kerran viikossa tehdään päätyöskentelyä (tottelevaisuutta, jälkeä). Sillä ylläpidämme koiran perushallinnan, vahvistamme laumajärjestystä ja elämä on mukavaa kaikilla.

Brando liikkuu narttujen kanssa hienosti ja suhtautuu nyt uusiin koiriin uteliaana, varmempana kuin aikaisemmin, eikä heti puolustuskannalla. Brando toki provosoituu muista uroksista, jos sitä joku haastaa tai antaa aihetta provosoitua, onhan se kuitenkin normaali rottweileruros.
Toisten koirien lukutaito on parantunut huomattavasti ja se on myös parantanut koiran itseluottamusta.

Hihnassa on vielä ajoittain remmirähjäystä, mutta välineet ohituksiin on jo löydetty ja useimmiten näistä tilanteista päästään ohi kulkemalla käskyn alla. Perushallinta on tuottanut koiralle positiivisia kokemuksia ohitustilanteissa, mutta työtä täytyy tehdä edelleen.

Huoltotoimenpiteet onnistuvat normaalisti. Korvien puhdistamisesta ei pidä, mutta sietää sen.
Kynnet leikataan köllötellessä ja harjaaminen on vain mukavaa rapsuttelua.
Koiran peseminenkään ei ole tuottanut ongelmia.
Eläinlääkärissä rokotuksilla käynti sujui normaalisti.

Lapsien kanssa Brando ei ole kontaktissa ilman aikuisen läsnäoloa ja tuntuu että Brando on onnellinen siitä, ettei sen tarvitse olla huolissaan omasta rauhasta lapsien takia. Ja nyt lapsien saalistelu ja kyttäily on huomattavasti vähentynyt. Pienten lasten äkkinäiset äänet ja liike saattaa laukaista vielä saalistusta. Isoihin lapsiin/nuoriin Brando suhtautuu jo normaalisti.
Pääsääntöisesti Brando ei ole kontaktissa lapsiin/ nuoriin.

Vieraisiin ihmisiin Brando suhtautuu normaalisti ja on ystävällinen/ välinpitämätön.

Nyt syksyllä tuli uusi ilmiö koirasta esiin. Se hieman tykkää saalistella tuulessa kieppuvia lehtiä. Tämä on saatu hallintaan ihan kieltämällä sitä tekemästä. Vertaan tilannetta siihen, kun koira tuli meille, jolloin puiden hullu repiminen oli jotain turhauman purkua.

Nyt myös irroittaminen on hallinnassa ja sen kanssa on mukava leikkiä. Lenkeillä pystyy myös irroittamaan ja luopumaan isoista karahkoista ja jatkamaan lenkkiä normaalisti. Usemmiten ottaa ison kepin suuhunsa ja kuljettelee sitä pitkin metsää.

Brando on edelleen yhden ihmisen haluava koira. Tällä hetkellä se on täysin minun koirani.
Sille riittää täysin, kun minä olen olemassa ja sen kanssa. Se ei tarvitse siihen muita koiria tai ihmisiä ympärilleen.

Ennen yhteydenottoa toivomme  KOTISELVISTYSLOMAKKEEN  täyttämistä.

Brandon varauksia hoitaa Susanna
susanna@hauhelp.fi

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN