Miska

Miskan kuulumisia uudesta kodista:

Miska

Miska

Muutin tänne viime keväänä mammalle ja isukille vahti-ja seurakoiraksi ja olenkin onnistunut tehtävässäni oikein hyvin!

Tehtäviini täällä uudessa kodissa kuuluu mamman ulkoiluttaminen, työn puolesta matkustaminen ja perheeni ilona olo. Olenkin jo päässyt lenkkeilemään jo lähes kaikkialla Suomessa ja mamman kanssa kävimme myös kerran Tanskassa asti.

Uuteen kotiin muuttaessani olin aluksi hiukan arka ja viihdyin vähän omissa oloissani, kunhan koko ajan näin, että uudet perheenjäsenet olivat lähietäisyydellä, yksin en viihtynyt ollenkaan, tämä tiedettiinkin jo ennen kuin muutin uuteen perheeseen, eikä minun siksi ole tarvinnut olla yksin, paitsi nykyään, kun mamma on lähtenyt käymään kaupassa ja kysynyt minulta, että lähdenkö mukaan, olen jäänyt kotikuistille makoilemaan siksi aikaa ja vahtimaan kotia. Ne pienet hetket yksin olen viihtynyt oikein hyvin.

Miska

Miska

Miska

Miska

Arkeni on hyvin tasaista. Arkipäivät kuluvat siten, että mamman kanssa käydään yhdessä töissä viemällä kuormia rekalla vuoroviikoin länsi-suomeen ja vuoroviikoin itä-suomeen, sitten muuna aikana lenkkeillään ja loikoillaan. Töissä minusta on tullut oikea tähti! Monessa purkupaikassa ollaan mamman kanssa käyty jo useita kertoja ja nyt kun en enää ole yhtään arka ja tiedän, että olen oikein komea poika olen odotellut pihalla kuorman purun ajan ja sillä aikaa kerännyt kaikki makupalat ja rapsutukset mitä vain olen saanut ja toisinaan jopa innostunut tylsistyessäni ihmisten keskustellessa pitämään konserttia ja se on ollut oikein hauskaa, varsinkin, kun ihmiset ovat tämän ulvontakonsertin aikana pitäneet minua entistä söpömpänä.

Miska

Miska

Töihin lähden mielelläni mukaan, koska mamma laskee minut pihaliekasta irti ja itse hölkkään autoon. Lisäksi olen myös itse oppinut hyppäämään korkealle rekkaan ja sieltä pois. Monesti myös muut ihmiset ovat tämän nähneet ja siitä olenkin saanut ihailevia katseita ja kehuja.

Viikonloppuisin ollaan yleensä kotipihassa ja käydään metsässä lenkillä, välillä meillä käy kylässä mittelspitz-narttu, Ipana, jonka kanssa tykkään touhuta, mutta joskus se minua ärsyttää, kun itse olen niin rauhallinen ja Ipana tykkää riehua tosi paljon!

Miska

Miska

Omistajieni mielestä itsetuntoni on kasvanut täällä asuessani, koska olen alkanut osoittaa tunteitani ja mielipiteitäni mm. silloin, kun Ipana oli meillä viimeksi kylässä niin tulimme pitkältä lenkiltä ja talutusnarut olivat menneet sekaisin. Mamma yritti niitä selvittää ja Ipana riekkui siinä ympäriinsä. Mamma kerkisikin siinä jo  isännälle sanoa, että nyt taitaa Miskaa ottaa pattiin ja siinä samassa minä yritinkin takajalalla potkaista Ipanaa. Onneksi saatiin kuitenkin nopeasti narut selvitettyä ja päästiin sitten syömään ja lepäämään.

Miska

Miska

Miska

Miska

Olen oikein kiltti koira, enkä tee koskaan mitään töllöntöitä, paitsi muutaman kerran levittänyt roskiksen pihalle, kun isäntä on jättänyt sen kuistille ruoanlaiton lomassa. Mamman ja minun mielestä se on isännän vika, kun jättää sen siihen eikä vie roska-astiaan.

Eli polemiikkia ei siitä ole muille kuin isännälle tullut.

Lisäksi olen myös helposti luettavissa oleva koira ja itse myös pidän selkeistä ohjeista ja säännöllisestä arjesta, joka tarkoittaa sitä, että jos ruoka-aika on kello puoli kaksitoista niin minä istun ruokakupin edessä odottamassa silloin, paitsi mitä nyt käyn välillä pyytämässä muitakin herkkuja, kuten denta sticksejä, mistä erityisesti pidän.

Miska

Miska

Perheeseeni kuuluu mamma, isäntä, akvaario sekä pieni Paavo-kissa, joka muutti meille minun jälkeeni, koska oli kotia vailla. Paavon kanssa meillä on sujunut oikein hyvin alkuharjoittelun jälkeen.

Paavon kanssa makoillaan sohvalla ja ei sinne sitten oikein muita perheenjäseniä mahdukaan. Aiemmin en ole ollut kamalan leikkisä, mutta Paavon kanssa olen vähän joskus riehaantunut ja onhan se niin, että Paavon pienet leikkihiiret ovat paljon hauskempia kuin omat lelut ja vesi maistuu paremmalta Paavon kahden desin astiasta kuin omasta vesikiposta. Jota ihmiset monesti pitävät hirmu hauskana, koska kuononi tuskin edes mahtuu Paavon vesikippoon.

Paavon kanssa nukutaan yöt kotimme alakerrassa, koska minä viihdyn päivät pihalla liekassa ja yöksi tulen sitten sisälle nukkumaan.

Miska

Miska

Isännän mukana olen ollut muutaman viikon mukana töissä myös, kun mamma on ollut koulussa mihin minä en ole päässyt mukaan.

Isännän kanssa halitaan paljon ja isäntä pitää minua paljon hyvänä, että luottamukseni kasvaisi taas. Isäntä on yleensä arkipäivät poissa työssään, mutta kun kaartaa sitten perjantaina autollaan pihaan niin olen aivan innoissani, pompin ja hypin sekä pussaan isäntää, koska on ollut ikävä myös häntä, sitten isäntä istuu kuistin portaille ja minä menen siihen viereen rapsutettavaksi.

Miska

Miska

Mammalle ja isännälle olen erittäin rakas, koska olen valloittanut heidän sydämensä aivan täysin, lisäksi olen myös valloittanut kaikkien täällä tapaamieni ihmisten sydämen, koska olen niin mahtava!

Nyt pitää lopettaa, koska minun pitää lähteä viemään mamma lenkille! Hyvää syksyä:)

 

 

 

 


 

 

Miska on kastroimaton 6vuotias alaskanhusky (alaskanmalamuutin/siperiahusky-mix) Kokoa tälle komealle pojalle on kertynyt noin 72cm ja 46kg, eli mistään pienestä pojasta ei ole kyse.

Miska

Miska

Miska on asuu parhaillaan lasten kanssa ja pitää lapsista. Vieraita lapsia ensin aristelee ja hakeutuu pois lasten läheltä, mutta pienen hetken päästä nämäkin ovat Miskan mielestä kivoja.

Tulevassa kodissa voisi olla narttukoira kaverina, toisten urosten kanssa saattaa tulla kärhämää.

Miskalla on pari vuotta tutkittu mahdollista munuaisvaivaa, mutta nyt kahtena viime kertana tulokset ovat olleet puhtaat. Viimeksi laaja-alaiset tutkimukset on tehty 2013 elokuussa.

 

Miska etsii uutta kotia omakotitalosta sillä pojalla on tapana ”laulaa’ ja ulvoa naapureiden iloksi yksin ollessaan.
Miska ei ennen ole kärsinyt eroahdistuksesta mutta omistajan jäätyä kotiin ja taas palattua työelämään Miska on alkanut ulvomaan yksin ollessaan.
Miska saattaa myös yksin ollessaan osoittaa mieltä pissaamalla sohvalle, nykyisessä kodissa kulku on estetty sängylle ja sohvalle Miskan ollessa yksin kotona.

Miska

Miska

Miskalla ei ole kokemusta kissoista tai muista pieneläimistä.
Vapaana Miskaa ei voi pitää aitaamattomalla alueella, koska poika lähtee kovin mielellään tutkimaan nenä maassa ympäristöä.

Miska osaa kävellä remmissä nätisti, kunhan pojalle muistuttaa miten sitä taas kuuluikaan lenkillä käyttäytyä.

Miska on kaikinpuolin mukava koira ja uudenkodin tulee olla varautunut opettamaan eroahdistusta pois.
Miska luovutetaan vain omakotitaloon, jossa pojan mahdolliset konsertit eivät aja naapureita raivon parteelle.

Miska

Miska