Roope

roope1Lapinporokoira Roope (Rahkkasan Faramis) etsii uutta kotia! Viisivuotias Roope on kiltti, rauhallinen ja seurallinen leikattu uros, joka on tähän astisen elämänsä asunut samassa kodissa omakotitalossa. Roopelle etsitään uutta kotia allergian ja ajanpuutteen vuoksi.

Viime keväänä tehdyn kastroinnin jälkeen Roopelle on meinannut kertyä kiloja, joten tämä iloinen poika tarvitsee riittävästi liikuntaa. Painoa Roopella on tällä hetkellä 29 kg ja säkä noin 50 cm. Roope ei sovi kerrostaloon eikä pelkäksi pihakoiraksi, se on tottunut elämään ihmisten seurassa. Uudessa kodissa pitää olla tilaa temmeltää ja aikaa hellyydenkipeälle Roopelle, mieluusti myös koirakavereita. Roope tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Dominoivemmille uroksille se alistuu eikä ole koskaan ollut aggressiivinen muita koiria kohtaan. Saksanpaimenkoiria Roope tosin jostain syystä pelkää.
Roope ei ole asunut pienten lasten kanssa, mutta Roope on suhtautunut tapaamiinsa pienokaisiin rauhallisesti. Kissoja Roope ei ole tavannut. Riistaviettiä Roopella on, mutta se ei ole kovin voimakasta. Roope innostuu linnuista, mutta pihalla vierailleet jänikset on jättänyt täysin rauhaan.
Roope ei ole tottunut olemaan pitkiä aikoja yksin ja on reagoinut yllättävään yksinoloon pissaamalla eteisen lattialle. Pentuiän jälkeen ei ole kuitenkaan tuhonnut mitään.

roope2Roope on rauhallinen, mutta vahtiviettiä on. Ilmoittaa taloa lähestyvistä vieraista äänistä sisällä ollessaan haukkumalla ja ulkona haukkuu ohikulkevia koiria. Roope vahtii perheenjäseniään ja haluaa tietää missä kukin on. Pihalla asettuu paikkaan, josta näkee mahdollisimman laajalle. Sisällä Roope kuitenkin on hiljainen (lyhyitä ilmoitushaukkuja lukuunottamatta) ja suhtautuu vieraisiin ystävällisesti ja rauhallisesti, ei esimerkiksi hypi lainkaan. Roope kaipaa seuraa ja rapsutuksia, mutta viettää joskus aikaa myös omissa oloissaan. Roope on tottunut siihen, että se saa halutessaan vetäytyä omiin oloihinsa, jossa sitä ei häiritä.

Remmissä kävellessään Roope haukkuu vastaantulevat muut koirat, etenkin urokset, ja saattaa vetää. Uuden kodin tuleekin olla valmis kouluttamaan Roopea. Perustottelevaisuus on kunnossa (mm. tulee luokse kutsuttaessa, pysyy paikoillaan käskystä ja ottaa ruuan vasta luvan saatuaan), mutta Roope ei silti välttämättä tottele heti ensimmäistä käskyä. Roope ei kuitenkaan ole yhtään aggressiivinen, antaa esim. ottaa ruokakupin pois murisematta ja leikata kynnet, vaikka ei siitä pidäkään. Roope rakastaa kepinheittoa ja vetoleikkejä, mutta ei halua enää kepin saatuaan tuoda sitä takaisin. Ilotulitusta ja kovia ääniä Roope pelkää kovasti, mutta on toipunut uudesta vuodesta aina parissa päivässä.

Roope on terve ja rokotettu eikä ole paljon sairastellut. Roopella ei ole erityisruokavaliota tai allergioita.

Roope odottaa uutta kotia Helsingissä.roope3

Jos olet kiinnostunut Roopesta, täytäthän ensin KODINSELVITYSLOMAKKEEN.

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN.

Roopen varaajana toimii Maura