Bruno

Bruno sai kodin elokuussa 2014

Bruno siirtyi kotihoitoon Saloon.

Bruno on hoitopaikassaa osoittautunut varsin omapäiseksi,  mutta myös herkäksi nuoreksi herraksi.

Brunolla selkeästi kestää muutama päivä sopeutua uuteen tilanteeseen.  Ensimmäiset päivät hoitopaikassa meni paikkoihin tutustuessa ja uusiin rutiineihin totutellessa. Ensimmäiset päivät Bruno jätti uudet ihmiset lähes huomioimatta, remmin sai laittaa kiinni mutta muuten poika kulki omia reittejään.

Bruno

Bruno

Bruno toimii herkästi niinkuin itse haluaa. Hoitopaikassa ollaankin opeteltu, että tavoiteltava päämäärä tulee vasta kun käytös on halutunlaista. Bruno kokeilee useasti jos saisi tahtonsa läpi, mutta huomatessaan ettei huonokäytös johda mihinkään alkaa kuulokin toimimaan.

Brunon kodilla tulee olla koirakokemusta ennestään.  Vaikka Bruno onkin itsenäinen, Bruno on myös jossain määrin epävarma. Tulevan kodin tulee löytää oikeanlaiset keinot tukea Brunon käytöstä. Stressitilanteissa Bruno ei siedä fyysistä kosketusta, esimerkiksi pepusta pienesti tuuppaamalla Bruno ahdistuu siinä määrin että voi näpäyttää sormille. Rauhallisena ollessaan ja hiukan tutustuttuaan Bruno tulee kyllä hakemaan hellyyttä ja rapsutuksia ja istuu mielellään syliinkin.
Hihnalenkit ovat sujuneet hyvin ja Bruno kävelee suhteellisen nätisti hihnassa. Toki nenä vie välillä mukanaan.

Bruno

Bruno

Brunolle etsitään ensisijaisesti aikuisperhettä, vaikka Bruno sietääkin lapsia paras vaihtoehto lapsiperheeseen Bruno ei ole stressiherkkyyden vuoksi.

Brunolla tuntuu olevan jonkinasteista eroahdistusta ainakin aluksi. Bruno on jäänyt ulvomaan perään ja tätä  voi jatkaa pitkäänkin. Tässäkin ollaan tosin menty muutamassa päivässä eteenpäin ja ulvonta ajat ovat lyhentyneet.

Bruno on hoitopaikassaan nähnyt kanoja ja pupuja verkon takaa, eikä näistä pahemmin ole välittänyt. Hiukan jää välillä seuraamaan pupujen touhuja.

Hoitopaikan koirien kanssa (3 narttua ja 1 uros) Bruno tulee loistavasti toimeen, tosin poika on vielä niin kiinnostunut tytöistä, että yrittää monesti hypätä näiden selkään. Lopettaa kuitenkin kun nartut ärähtävät tai Brunoa kieltää, mutta hetken päästä kokeilee taas onneaan.

Bruno vaatii uudelta kodilta aikaa sopeutua tilanteeseen, Bruno on viikossa mennyt hoitopaikassaan valtavasti eteenpäin ja Brunosta alkaa kuoriutumaan iloinen nuoriherraa.
Bruno ei siis varsinaisesti tunnu olevan mikään ongelmatapaus, vaan vaatii aikaa sopeutua uuteen elämäntilanteeseen. Brunosta saa varmasti oivan kaverin, jolla on pilkettä silmäkulmassa kunhan on saanut rauhassa tutustua uuteen paikkaan.

Bruno tullaan kastroimaan yhdistyksen toimesta ennen uuteen kotiin muuttoa.

Bruno

Bruno

——————————
Kaksi vuotta sitten helsinkiläispariskunta hämmästyi tultuaan kesämökille: mökin kuistilla kyhjötti pieni, musta, pörröinen eläin.

Laiha ja arka karvaturri osoittautui vain viiden viikon ikäiseksi koiranpennuksi, joka oli karannut emoltaan jo viikko sitten. Lähistöltä löytyneet poikueen omistajat olivat luulleet pennun menehtyneen nälkään karattuaan metsään ja sen varanneille uusille omistajille oli jo ilmoitettu suru-uutinen.

Pennun löytänyt vanhempi pariskunta ei hennonut koirasta enää luopua, joten se jäi heille.

Nyt omistajien kunnon heikennyttyä Brunoksi nimetty sinnikäs karjalankarhukoiran ja japaninpystykorvan sekoitus hakee uutta kotia.

Bruno on omapäinen ja on lähtenyt omille teilleen pentuna kokemansa seikkailunkin jälkeen. Pidempi karkureissu jokin aika sitten kuitenkin säikäytti Brunon eikä se ole enää lähtenyt omasta pihasta karkuun.

Bruno

Bruno

Uuden kodin on oltava valmis vielä kouluttamaan Brunoa, sillä Bruno mm. vetää lenkillä etenkin hajujen perään.

Ihan ensimmäiseksi koiraksi Bruno ei sovi. Vielä leikkaamatonta Brunoa etenkin tyttökoirat kiinnostavat kovasti. Muutenkin Bruno tykkää muista koirista.
Bruno vain on niin innokas, että muut koirat joskus säikähtävät sitä.

Bruno

Bruno

Bruno haukkuu kun kotiin tulee vieraita, ja vahtii muutenkin haukkumalla, joten uudessa kodissa ei saisi naapureita haukku haitata. Joskus Bruno haukkuu lenkillä toisille koirille, mutta mikään räkyttäjä Bruno ei ole.
Brunolla on perustottelevaisuus kunnossa, se osaa istua eikä ota herkkuja eikä ruokaa ellei saa lupaa.
Brunosta saisi ehkä hyvän hajujäljestäjän, sillä poikaa kiinnostavat kaikki hajut kovasti.

Bruno ei ole pidä kynsien leikkaamisesta ja saattaa pelätä vieraita miehiä. Harjaamisesta Bruno tykkää ja sen turkki vaatiikin jonkin verran hoitoa.

Bruno on kokoonsa nähden vahva koira, tykkää uida ja temmeltää muutenkin ulkona. Bruno painaa alle 20 kiloa ja on 40 cm korkea.

Varaajana toimii Virpi

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.
VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN

Bruno

Bruno