Reetu

Reetu

Reetu

Reetu tuli meille tammikuun lopulla suorittamaan perheemme koiran virkaa. Reetu on kotiutunut hyvin ja ottanut oman paikkansa perheessä sekä reviirin vartijana.
Reetu viihtyy paljon ulkona. Se saa olla meidän ollessa kotona, vapaana itsekseenkin pihalla, koska on hyvin omaksunut pihapiirin rajat.
Itsekseen ulkona Reetu kiertää pihaa ympäri, tekee keppihommia, vahtii pihaa, ottaa ilmassa lentäviä lehtiä tms. kiinni, kaivaa kuoppia ym. ym.

Reetu

Reetu

Reetulle tärkeitä asioita ovat kepit ja luut, joita se tuo rappujen eteen röykkiöittäin. Näistä se on todella tarkka ja niitä ei saa siirtää kuin hän itse. Joskus pihaa siivotessa kun niitä on siitä pois ottanut niin, johan ne kaikki + muutama muu on kohta tuotu takaisin. Myös kuoppia Reetu kaivaa, ilmeisesti hautaa luita tai etsii haudattuja luita. Isoja kuoppia on pitkin pihaa ja kukkapenkeissä.

Reetu

Reetu

Reetu on ulkona joka hommassa mukana (ja omasta mielestään ainakin) apuna.
Reetulla on suuri sydän ja hellyyspuuska iskee pienenkin eron jälkeen. Kotiin tullessa eteinen on täynnä häntäänsä heiluttavaa ja ulisevaa Reetua ja tehostaakseen ikävää, napaa aina jonkun kengän suuhunsa.

Reetu vaatii paljon järsittävää ja on vielä kovin leikkisä. Se pitää pallopeleistä ja kepin heitoista. Luiden järsimistä se myös rakastaa, niiden puutteessa menee kyllä pahvit, lelut ja onpa mennyt yksi isännän kenkäkin.
Iltaisin Reetu on usein niin väsynyt että vain rojahtaa nukkumaan. Kissan kanssa Reetulla on viha-rakkaus suhde. Välillä ja usein Reetu ajaa kissaa, mutta kun Reetu esim. illalla nukkuu, tulee kissa ihan tahallaan ärsyttämään Reetua.

Reetu

Reetu

Hampaiden käytöstä riehaantumistilanteissa välillä ongelmaa, etenkin poikien leikeissä (poika 13v, poika 12v ja Reetu 7kk). Tätä tapaa eliminoidaan. Myös kuuloaisti lamaantuu joskus liikaa innostuessaan ja esim. luoksetulo silloin vaikeaa. Saattaa myös ilkikurisuuttaan ulkona varastaa roskapussin, ämpärin, haravan, hanskan tai minkä milloinkin. Sitten juoksee se suussa pitkin pihaa eikä anna kiinni.
Perusluonteeltaa Reetu on kiltti ja miellyttämishaluinen. Ei esim. varasta ruokaa pöydältä, vaikka se hänelle korkeutensa vuoksi helppoa olisikin. Päivittäin Reetu vähän kokeilee rajoja, miten milloinkin. Joskus esim. änkeää meidän sänkyyn nukkumaan, muka ihan pikkuhiljaa tai vaihtoehtoisesti hyppää sinne niinkuin se olisi yhtälailla hänenkin paikkansa. :).
Vieraat Reetu ilmoittaa kumealla haukullaan, tutummat erilaisella haukulla. Jonkin verran syrjintää Reetu kohtaa vain levätessään rentona sisällä muiden seurassa. Reetu nimittäin tuottaa sellaisia metaanipommeja että karskeimmatkin tyypit vaihtavat silmät vuotaen paikkaa etäämmäksi Reetusta.


 

Reetu

Reetu

Reetu on kerrassaan hurmaava iloinen ja reipas 4.5kk ikäinen (synt. 1.9.2013) tanskandogin (50%), saksanpaimenkoiran ja labradorinnoutajan sekoitus, joka etsii kotia kotihoitopaikassa Turussa.

Reetun elämä ei ole mennyt ihan niin kuin pienen koiralapsen soisi, sillä Reetu on itsestään riippumattomista syistä ehtinyt olla jo kahdessa kodissa pienen ikänsä aikana.  Niinpä tulevan kodin täytyy ehdottomasti olla se Reetun viimeinen, täydellinen koti.

Reetu

Reetu

 

Reetu on luonteeltaan hauska, leppoisa ja avoin koiralapsi, joka tulee toimeen kaikennäköisten ja -kokoisten ihmisten, koirien, kissojen ja hevosten kanssa.

Kuten kuvistakin huomaa, reetu on jo nyt isokokoinen koipeliini. Säkäkorkeus jo 60cm ja painoa 23kg.

Tämän vuoksi Reetun tulevan kodin tuleekin perhehtyä huolellisesti jättirotujen ruokintaan sekä varautua kouluttamaan Reetu mallikelpoiseksi koirakansalaiseksi.  Tulevan kodin on hyvä huomioida myös se, että jättirotuisen koiran ruokinta ja terveydenhuolto on aina selkeästi kalliimpaa kuin pienemmän koiran.

Reetu

Reetu

Reetulle etsitään kotia ensisijaisesti omakotitalosta, sillä Reetu tykkää käyttää ääntään, ja ääni on kuuluva ja kantava 🙂 Mikään turhanräksyttäjä Reetu ei ole, eikä vahtiviettiäkään vielä ole ilmennyt, mutta innostuessaan haukahtelee.

Reetu on aktiivinen, ja varmasti keksii turhautuessaan omia kepposiaan jos ei ole saanut riittävästi liikuntaa ja aivopähkinöitä. Näinollen tuleva koti saakin varautua esittämään Reetun varaajalle suunnitelman tämän hurmurin aktivoinnin suhteen.

Tietysti koiralapsen elämään kuuluu myös rauhoittumisen opettelu, mutta sen ei luulisi olevan vaikeaa sillä kotihoitopaikassakin Reetu heittäytyy varpaidenlämmittäjäksi heti kun mitään jännää ei tapahdu.

Reetu

Reetu

Reetu

Reetu

Reetu

Reetu

 

 

 

 

 

 

Jos sydämesi sykähti, ja hartaan miettimisenkin jälkeen Reetu vielä tuntuu teille sopivalta koiralta, täytä kotiselvityslomake ja pyydä soittoaika haastattelua varten sähköpostitse.