Hertta -husky

Hertta 8kk

Hertta 8kk

Hertta on 8kk ikäinen alaskanhusky -tyttönen, joka joutuu olosuhteiden pakosta etsimään toistamiseen kotia yhdistyksen kautta:

Hertta ei yrityksistä huolimatta pysty elämään samassa kodissa kissojen kanssa erittäin voimakkaan metsästyskäyttäytymisen vuoksi.

Hertta on yksi Kodinvaihtajat ry:n huskypennut -projektin pennuista.

Hertan alkutaival ei ollut ruusuinen, ja tämä kovin nuori tyttönen on joutunut vaihtamaan kotikoloa jo hurjan monta kertaa.

Hertta unilla

Hertta unilla

Tulevan kodin onkin harkittava hyvin tarkkaan omat resurssinsa, sillä kodin on ehdottomasti oltava se Hertan viimeinen.

Hertta laiheliini

Hertta laiheliini

Hertta on edelleen hyvin hoikka mutta muutoin terve keskikokoinen tyttö.

 

Hertta on ihmiselle hyvin nöyrä ja tottelevainen, mutta rodunomaisesti kekseliäs ja touhukas napero. Herttaa ei aidat ja portit pitele, ja ovien avaaminenkin sujuu kuin näppärimmältä kriminaalilta! Tulevan kodin onkin varauduttava siihen, että Herttaa ei voi pitää vapaana aidatulla rivitalo- tai omakotitalopihalla, ellei alue ole todella syrjäinen maalais-seutu. Myöskin ovien turvajärjestelmät tulevan kodin on tärkeä päivittää:)

Hertta 8kk

Hertta 8kk

Tämänhetkisessä kodissaan maalla Hertta on tottunut ulkoilemaan ja liikkumaan todella paljon, lenkkeilyn lisäksi Hertta on saanut juosta ja touhuta pihapiirissä vapaasti. Luoksetulo on toki ensin treenattu luotettavaksi 🙂

Hertta on tottunut koirakaveriin, ja sitä toivomme tytölle jatkossakin. On kuitenkin huomioitava että Hertta on ihmiselle nöyrä mutta koiria  kohtaan esiintyy hieman dominanssia, joten koirakaverin olisi hyvä olla luonteeltaan pehmeä ja alistuva.

Hertta tulee ehdottomasti tarvitsemaan hurjasti liikuntaa jatkossakin, sillä on huskymaiseen tapaan vilkas ja sporttinen käyttölinjainen tyttö, joka repii pelihousunsa jos liikunta jää vähemmälle. Pelihousujen repiminen näkyy mm. kekseliäänä puuhasteluna sisätiloissa ja karkailuna.

Herttaa ei sijoiteta missään nimessä kotiin, jossa on kissoja, pieniä koiria, tai muita pieneläimiä. Tästä yhdistys ei tule joustamaan kaikkien turvallisuuden vuoksi.
Tulevan kodin tulee ehdottomasti olla kokenut, pitkäpinnainen ja pehmeän jämäkkä sporttikoti.

Hertan taustojen vuoksi tulevalla kodilla tulisi olla paljon aikaa ja taitoa sopeuttaa hieman arka tyttö rauhassa uuteen elämäänsä ja varautua treenaamaan Hertan kanssa ainakin remmikäytöstä, mahdollisesti myös yksinoloa ja sisäsiisteyttä.

Hertta on tällähetkellä Mikkelin seudulla.

Jos kiinnostuit Hertasta, luethan kuvauksen vielä kerran uudestaan huolellisesti, pohdit omia resurssejasi hyvin aktiivisen käyttölinjaisen koiran omistajana ja sekä tarjoamiasi olosuhteita suhteessa yhdistyksen toiveisiin ja täytä sen jälkeen kotiselvityslomake.

Varaaja ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse.
Hertan varaajana toimii Tanja.
 

 

 

 

 

Hertta-pennun vanhat kodinetsintäilmoitukset:

Hertta-pentu

Hertta-pentu

1.9.2013 Hertta tuli hoitoon meille n. 2 viikkoa sitten. Hertta oli arin pennuista. Aluksi Herttaa jännitti tilanteet kun joutui häntä nostamaan syliin, hihnassa kävely ja uudet ihmiset. Näitä asioita opetellessa on mennyt hoidossa aikaa ja uudessa kodissakin varmasti menee siihen aikaa.

Hertta tykkää lapsista ja osaa leikkiä tosi hienosti lasten kanssa, vaikka itse onkin vielä ihan penikka. Eli Hertasta on lapsiperheeseenkin oiva koira.

Hertta etsii kotia, missä on hänelle koirakaveri.

Hertta-pentu

Hertta-pentu

Edellisen kotihoitajan kertomaa:

Hertta on  todellinen ”Sydänten Kuningatar”.  siskojaan  pehmeäluonteisemman oloinen, erittäin ihmisläheinen pentu,  joka  viipymättä   tulee jalkoihin nukkumaan siinä vaiheessa kun ihminen hetkeksi touhuiltaan pystähtyy,  ja istahtaa alas.  Hertta  on nopeaoppinen, sävyisä luonne, vaikka kyllä  tahtoa  löytyy  hänestäkin ja tiukan paikan tullen pitää puolensa siinä missä muutkin.

Hertta  on myös  jonkinverran  hiljaisempi siskojaan ( jotka ovat kovaäänisiä).  Tästä voisi kasvaa  vallan  hyvin vaikkapa mukava  lapsiperheen lemmikki?

Energiaa ja tarmoa  riittää toki tälläkin neidillä, ja  pihalla se ei takaa- ajoleikeissä suinkaan jää viimeiseksi,  joten  kovin  mukavuudenhaluisen   penkkiurheilijan koiraksi ei tästäkään neidistä kyllä ole.