Nelli

Nelli

Nelli sai kodin Eurajoelta, kuulumisia löytyy yhdistyksen foorumilta:) Onnea Nelli ja uusi perhe!

Nelli on 10kk ikäinen belgian paimenkoiran ja labradorin sekoitus, joka etsii uutta aktiivista ja osaavaa kotia kotihoitopaikassa Espoossa

Nelli on iloinen ja ihmisrakas tyttö, jonka suosikkipuuhaa on luiden järsiminen ja masurapsutusen vastaanottaminen. Nelli painaa tällähetkellä n. 17kg, mutta varmaan kerää vielä painoa muutaman kilon ennen aikuisikää.

Nelli sai jo kertaalleen kodin, mutta päätyi uudestaan kotiaetsiviin koska koti ei ollutkaan se mitä  Nelli tarvitsi.
Ensimmäisessä kotihoitopaikassa  Haminassa  ottettiin  kotikokeilun jälkeen   vastaan varsin stressaantunut  koira, jolla oli remmikäyttäytyminen aikalailla hakusessa, ja stressi ja jännittäminen näkyi mm taluttajan näykkimisenä lenkeillä-

Tämän jälkeen Nelli joutui muutaman kerran vaihtamaan kotihoitopaikkaa käytännön syistä, ja on näinollen joutunut jo kiertämään aivan liian monta taloutta läpi
Niinpä Nellille etsitäänkin nyt erittäin tiukalla seulalla kotia, joka on sille varmasti elämän viimeinen.

Huolimatta siitä , että on joutunut olemaan monessa eri paikassa, on Nelli edelleen hämmästyttävän  avoin , luottavainen  ystävällinen ja iloinen koira.
Ensimmäisessä kotihoitopaikassa saatiin olemassa ollut näykkimisongelma käytännössä karsittua jo kokonaan  pois, mutta oltuaan tämänhetkisessä  hoitopaikassa muutamia päiviä , kokeili Nelli jälleen voisiko näin ehkä tehdä- Aika vähällä kuitenkin uskoi kun sille kerrottiin että tämmöinen käytös ei kertakaikkiaan ole hyväksyttävää- sen jälkeen se ei ole moista enää yrittänytkään.

Näykkiminen liittyy selkeästi tilanteisiin jotka ovat Nellille hämmentäviä ja jännittäviä, mutta ilmeisen piinttyneestä tavasta on kyse, ja kodin tarjoavan tulee tiedostaa että se voi taas nostaa päätään, ja sen poisopettamiseen tulee varata  aikaa, viitsimistä ja kärsivällisyyttä. Lisäksi Nellin kynnys käyttää hampaitaan vaikuttaisi yleensäkin olevan matalahko. Esim jotkin hoitotoimenpiteet saavat aikaan sen että Nelli tarttuu ihmistä kädestä kiinni. Se ei siis pure, vaan ottaa vain kiinni saadakseen ihmisen keskeyttämään sen mitä hän on tekemässä ; esin kynsien leikkuu. Tästä johtuen, ja siksi että se on isokokoinen , vilkas ja vauhdikas koira  Nelli ei  ole ihan pienilapsisen perheen lemmikki.
Nelli ei myöskään sovellu kissaperheeseen – Vaikka se onkin varsin koirasosiaalinen ja seurallinen koira, se ei välttämättä ole paras mahdollinen kaveri toiselle narttukoiralle, mutta uroskoiran , varsinkin suunnilleen samankokoisen tai itseään vähän isomman , kaveriksi se voisi soveltua mitä parhaimmin.

Nellillä  on vahva luonne, ja se tarvitsee elämisen ja olemisen opetteluun jokseenkin ehdotonta mustavalkoista ohjausta. Asioista ei neuvotella, vaan tehdään tietyllä tavalla ja se siitä . Tästä huolimatta  se on toisaalta todella herkkis, joten tulevan kodin täytyy olla ehdottoman helläkätinen koulutuksessa.
Nellistä syntyy mielikuva, että sitä ei koskaan ole kunnolla opetettukaan jäämään yksin. Kotihoidossa vaikuttaa siltä, että se on ehkä hieman rauhoittunut tässä suhteessa ( mahdollisesti ottaa kotihoitopaikan koirista mallia ja saa niistä turvaa ?) mutta tämä  lukeutuu asioihin, joita Nellille tulisi  huolella opettaa .
Nelli ei ole tuhonnut mitään, eikä pahemmin raavi ovia, mutta se kyllä ääntelee jonkinverran jäädessäään yksin. Tämä , ja taipumus vahtimiseen , jolloin se haukkuen  ilmoittaa liikkujat,  tarkoittaa sitä että paras asuinpaikka sille olisi varmastikin omakotitalo.

Nelli

Nelli osaa jonkin verran peruskäskyjä (istu, paikka, odota ym. ) mutta tarvitsee vielä
koulutusta. Remmikäyttäytyminen on kohentunut valtavasti ihan lyhyessä ajassa, ja hihnassa se ei enää vedä juuri lainkaan. Nelli on yleensäkin varsin nopeaoppinen, ja lisäksi ahne, joten sellaista asiaa tuskin onkaan jota se ei makkaranpalan eteen tekisi ;0)
Harrastukseenkin Nellistä saisi varmasti kivan kaverin. Esim haku tai jälki olisi varmasti tälle nenäänsä upeasti hyödyntävälle tytölle oivaa puuhaa.

Nelli on rokotettu, sirutettu ja lääkärin tarkastama. Ruuan suhteen Nelli on kaikkiruokainen, eikä sillä ole ollut mitään ongelmia esim ruokien vaihtumisen yhteydessä.