Popi

PopiPopi on 3-vuotias kastroitu iloinen ja seurallinen saksapaimenkoira/collie mix.
Popi kaipaisi sitä oikeaa ihmistä jolla olisi aikaa puuhastella tämän hurmaavan herrasmiehen kanssa.
Popi on kotihoidossa Turussa, perheessä on 2 kissaa ja 6-vuotias lapsi.
Soveltuu kuitenkin ennemmin lapsettomaan perheeseen tai missä lapset isompia ja mahdollisesti ei olisi kissoja, tulee kissojen kanssa toimeen mutta on kovin innokas Popiniiden kanssa, mitä meidän kissut ei oikein ymmärrä.
Popi on kotihoidossa asunut kerrostalossa, paras vaihtoehto olisi kuitenkin omakoti- tai rivitalo rauhallisella alueella jossa pääsisi runsaasti ulos.
Ei ole haukkuherkkä ja viihtyy yksinkin kotona.
Stressaantuneena ja uusia ihmisiä kohdatessa näykkii, leikiessä ottaa myös leikkisästi hampailla kiinni mutta tätäkin koitettu kitkeä pois- siksi lapsiperheeseen en suosittelisi popia.

popiHihnassa käyttäytyy hyvin- ohittaa muut koirulit nätisti ja ihmiset, kovin outoja asioita jotka tulevat yllättäen eteen voi haukkua mutta osaa luovuttaa hienosti asioista. Hihnassa ei vedä ja tekee pyynnöstä pissat ja kakat- sisäsiisti herra. Popi onkin oikein mukava lenkki kaveri. Vapaana ei olla popia pidetty muutakuin koira puistossa.

Peruskäskyjä vahvistettu- istu, maahan, anna tassu, oma paikka ja odota (paikka).
Popi onkin erittäin innokas oppija joka oivaltaa asiat nopeasti
mm. kerrotalon portaat oppi hetkessä hieman ajateltuaan tulla alas ja ylös. Samoin oman vuoron odotus että mennään ovesta ulos, olemme opettaneet että ihmiset menee ensin ja popi popitulee vasta sitten, samoin ruuan kanssa- popi odottaa istuen että annetaan lupa ruokakupille.
Voisin kuvitellakin tämän innokkaan herran TOKO:n pariin.
Ruokakupille tai luihin ei ole asiaa koskea vaan saattaa näissä tilanteissa näykkäistä.

Popi matkustaa autossa hienosti ja lähtee innolla mukaan. Olemme käyneet myös koirapuistossa jossa innokkaasti ja erittäin hienosti tulee toimeen koirien kanssa- oli kyseessä iso tai pieni koira. Uroksia koittaa alistaa mutta ei ole räyhääjä, poistuu tilanteista hyvin kun parhaaksi näkee- kuuntelee myös
koirapuistossa luokse tulo käskyjä vaikka olisi leikit kesket. Nauttii sunnattomasti näistä leikki hetkistä. Tulee siis toimeen muiden koirien kanssa.

popiImuri on popin mielestä ihan turha kapistus ja sille haukkuu kovasti.
Tämä hurmaava ja ystävällinen herra on vienyt täysin sydämemme mutta mielestämme sille oikea paikka on omakotitalossa jossa tilaa ja rauhallisempaa.
Popi pitää kovasti silittelystä ja rapsutuksista ja jos ei heti häntä huomaa niin parkkeeraa viimeistään syliin. Kovasti Popi myös suukottelee ja tuo itseään lähelle. Popi on uskollinen ja tosi ystävä sille omalle perheelle jota myös vahtii. Tarvitsee totuttamista uusiin ihmisiin
pikku hiljaa ja mielestäni olisi hienoa jos ihminen jonka luokse popi muuttaisi olisi mahdollisuus käydä katsomassa popia muutamia kertoja jotta tämä ihminen ei olisi niin vieras muutto tilanteessa.

PopiPopi on  hiukan epävarma koira joka tulee tarvitsemaan paljon positiivistä vahvistamista oikeiden käytösmallien opettamiseksi. Uuden kodin tulee olla ehdottoman lempeä mutta jämäkkä ja varma koiranomistaja.

Popi painaa n. 35kg.