Kaapo(pieni)

Kaapo

5/2013 Kaapo sai oman kodin.

23.4.2013 Kaapo etsii uutta kotia tai kotihoitopaikkaa, syynä on ettei tule toimeen nykyisen kotihoitopaikan nartun kanssa. Eli jos olet valmis ottamaan Kaapon hoitoon ja sinulla on muita koiria, niin silloin on ehdotonta että sinulla on myös eristämis mahdollisuus.

Rohkeasti saa kysella Kaaposta enemmän varaajalta s.postilla ja myös soittamalla mihin aikaan päivästä tahansa.

11.4.2013 Kuulumisia kotihoidosta:

Kaapo on asettunut kotihoitopaikkaan hienosti kahdessa viikossa ja käyttäytyy oikein herrasmiesmäisesti. Kaapon uuden kodin on annettava selkeät säännöt, joilla vahvistaa rauhallista ja luottavaista käytöstä. Kotihoitopaikassa tämä on hoidettu odottamalla ovella paikka/odota-käskyn alla kunnes ihmiset ovat menneet ensin, odottamalla lupaa ruokailuun, harjoittelemalla nojatuolista poistumista ja siihen hyppäämistä käskyllä, sekä näyttämällä selkeästi että ihmiset kontrolloivat rapsutusaikaa ja leikkiaikaa aloittamalla ja lopettamalla ihmisen päätöksestä. Kaapo haukkuu koputuksia ja ovikelloa muistuttavia ääniä hetken, mutta se on ehdollistettavissa pois nameilla mikäli uusi koti ei toivo sellaista käytöstä. Muuten sisällä haukkuminen on loppunut kotihoitopaikassa kokonaan.

Kaapo antaa luottavaisin mielin nostaa, pestä hampaat, leikata kynnet, kylvettää jne. Kaapo ei hypi enää kotihoitajaa vasten innostaan, mutta vieraita vasten kylläkin. Kaapo istuu mielellään lähellä ja antaa rapsuttaa kun ihmisestä siltä tuntuu.

Kaapon remmikäytös on mahtavaa. Joskus hän voi hieman vetää nuuhkimaan, mutta lopettaa sen heti jämäkästä pyynnöstä.

31.3.2013 Kuulumisia kotihoidosta:

Kaapo on aivan uskomattoman ihana pakkaus kokeneelle omistajalle. Kaapo rakastaa ruokaa, lenkkeilyä, korkeita paikkoja, paijauksia ja omia leikkejään. Kaapo saattaa tulla toimeen koiriin tottuneiden kissojen kanssa (testaus käynnissä, ulkona remmissä tervehti nuuhkimalla vajaan metrin etäisyydellä irtokissaa ilman mitään jahtaustunnelmia) ja Kaapo(pieni)pienten koirien kanssa, mutta suurista energisistä koirista hän ei ainakaan vielä oikein perusta. Suuren koiran leikkiyrityksistä seuraa rähinä, josta terrierimäiseen tapaan ei peräännytä kuin pakon edessä. Kotihoitopaikassa on saksanpaimenkoira ja yhteiselo oli hankalaa vain ensimmäisen päivän ajan, nyt sujuu jo. Kaapo ei ole lainkaan ruoka/lelu/luu-agressiivinen kotihoitopaikan koiralle. Kaapo haukkuu ainakin toistaiseksi sisällä herkästi Kaapo(pieni)äänille, joten kerrostaloasumisessa on huomioitava että Kaapo vaatii harjoitusta. (ilmeisesti joskus asunut kerrostalossa) Haukku loppuu heti luoksetulokäskyyn tai toisen (hiljaa olevan) koiran palkkaamiseen nameilla. Voi olla että elämänmuutos on myös tuonut lisää haukkuherkkyyttä joka katoaa kunhan Kaapo tottuu uuteen paikkaan.

Kaapo on todella rauhallinen ja haluaa olla omissa oloissaan paljon. Aikuisten ihmisten (tuttujen) huomiosta hän nauttii ja namit ovat voittamattomia. Kaapo osaa paljon käskyjä ja temppuja (ainakin istu, hyppy, odota, paikka, tassu, maahan…) jo ja hänelle on uskomattoman helppo opettaa lisää, kunhan palkintona Kaapo(pieni)on mikä vain raksu. Kaapo oppii luottamaan ihmiseen todella nopeasti ja osoittaa sen ihanasti. Hän muunmuuassa rakastaa käpertyä käyttämieni vaatteiden päälle nukkumaan ja tarkkailee jatkuvasti liikkeitäni, vaikka vasta tapasimme.

Kaapo lenkkeilee hienosti, vaikka tykkäisikin kulkea kävelyä kovempaa. Toisten koirien, kissojen, oravien, ihmisten, tietöiden ja pyörien ohitukset ovat täysin Kaapo(pieni)väliinpitämättömiä ja mallikkaita. Kerran Kaapo rähisi kohtitulevalle isommalle koiralle remmissä, mutta lopetti heti kun kiinnitin huomion raksun etsintä-leikkiin. Kaapo osaa odotella lyhyitä aikoja ulkona sidottuna todella hienosti. Jopa Turun keskustassa kirjastossa käväistessäni (ja katsoessani ikkunasta) hän vain katseli ovea. Kävimme myös terassilla kahvilla ja Kaapo oli hyvä kaveri sielläkin (varsinkin kun pöydällä oli munkki!).

Kaapo(pieni)Kaapo osaa hienosti olla vapaana pelloilla ja järven jäällä, kunnioittaen jokaista luoksetulokäskyä. Paikoissa ei ole ollut pienriistaa, joten vielä ei ole tietoa lähtisikö perään… Kaapo leikittää itse itseään nappaamalla lunta suuhun ja heittämällä sen ilmaan ottaakseen sen uudestaan kiinni tai etsimällä kepin jonka voi tuhota supervauhdilla.

Kaapo on ollut asunnossa yksin ja toisen Kaapo(pieni)koiran kanssa 3-6 tunnin jaksoja ilman ongelmaa. Sälekaihtimet on näiksi ajoiksi suljettava tai Kaapo viettää aikansa pöydällä tähyillen ulos (koettaapa joskus kotona ollessanikin hypätä ruokapöydälle tai jopa tiskipöydälle, tiukalla komennuksella tulee alas) ja ruuat olen siirtänyt kaikki ulottumattomiin toistaiseksi. Kaapo saattaa vikistä tai haukkua lähtiessäni, jonka olen estänyt jättämällä Kaapolle jäisen lihapalan, luun, tai aktiviteettilelun. Reissasimme myös Kaapo(pieni)Tampereelle Kaapon kanssa ja automatka turvavöissä, autossa odottelu, uusi asunto ja siellä odottelu sujuivat kaikki mallikaasti, joten Kaapon voi mainiosti ottaa mukaan matkaan kuin matkaan.

Kaapo osaa ottaa diiva-kuninkaan roolin ja tulevan kodin on asetettava pysyviä sääntöjä ja osattava varautua siihen että Kaapo testaa heitä ensimmäiset päivät. Liikaa huomiota antavia vieraita Kaapo saattaa nylkyttää tai hyppiä lakkaamatta jaloissa, mutta lopettaa heti komennuksesta. Kaapo ei pidä siitä, että häntä siirretään valjaista tai nostamalla pois paikoista, joissa hän ei saa olla (esim. pöytä/nojatuolin selkänoja). Ongelmaa ei ilmene, jos Kaapon käskee jämäkästi itse poistumaan.

Kaapo(pieni)Kaapon tuleva omistaja saisi tykätä pidemmistäkin lenkeistä ja tarjota Kaapolle joko hölkkälenkkejä, metsässä/pelloilla laukkaamisia, tai vaikka agilityä. (Kaapo olisi siinä todella hyvä!) Liikuntaa saatuaan Kaapo on sisätiloissa aivan ihana uninen petiperuna.

9.3.2013 Kaapo kävi kylässä missä oli leikattuja uroksia, kyläily onnistui hyvin. Kaapo tapasi pienen terrierin-mixin, pienehkön terrierin ja ison koiran. Eli Kaapo voidaan luovuttää kotiin missä on myös leikattuja uroksia.

Perheessä missä Kaapo myös kävi oli myös lapsia. Lapset ei Kaapoa hirveästi kiinnostanut. Eli tulevassa kodissa voi olla lapsia, mutta lasten pitää ymmärtää että kun koira nukkuu, niin koiran pitää antaa olla rauhassa. Ja muutenkin ei koiraa voi härkkiä kokoaika. Ja aikuisen tehdävä perheessä on opettaa lapsille nämä tavat.

Kaapo Kodin kertomaa:

Kaapo on kesäkuussa 7-vuotta täyttävä jack russel/kettuterrieri-mix uros Nurmijärvellä, joka on leikattu noin vuoden ikäisenä.

Kaapo etsii kotia perhe tilanteen vuoksi. Kaapo stressaa perheen pientä lasta ja on myös puraissut lasta, kun lapsi oli päässyt häiritsemään nukkuvaa Kaapoa.

Kaapo Kaapo on pysynyt omalla pihalla ja mökin pihassa vapaana. Lenkkeillytkin hän on
metsässä vapaana. Tykkää palloleikeistä ja uimisesta erityisesti.

Hihnalenkillä voi rähistä joillekkin koirille. Urosten kanssa ei niin tule toimeen, joten tulevassa kodissa ei saisi olla uroksia, eikä kissoja taikka muita pieneläimiä.

Vatii kokeneen omistajan, joka tuntee
Kaapoterrierin jäärän luonteen. Kaapo kokeilee omistajaansa aluksi ainakin. Esiteini-ikäisten lasten kanssa Kaapo on tullut toimeen.

Kaapo soveltuu myös kerrostaloon.

Kaapolla on rokotukset kunnossa.

 

 

 

Kaapo