Eddie

5/2013 Kuulumisia uudesta kodista:

Hau hau !  

EddieKesä tulee ja Eddie on kotiutunut uuteen kotiinsa vallan mainiosti. Yli 2kk on jo mennyt mutta tuntuu kyllä kun Edi oisi ollut aina täällä, siis ihan hyvällä tuntuu aika pitkältä! 🙂
Aluksi meijän matka oli aika rauhallista, en millään tohtinut torua aina Ediä jos se teki jotain mistä yleensä torun Nalaa, mutta jo parin viikon jälkeen löydettiin sellainen samanlainen yhteys kuin Nalankin kanssa että ruettiin jo ymmärtämään mitä toinen halluu ja tarkoittaa jos jotain yrittää sanoa. 🙂 Koiratkin tulivat keskenään ihan alun alkaen hyvin juttuun, tottakai siinä oli sellaista säpinää mitä kaikilla varmasti alussa, Nala yritti vieraan koiran kanssa ottaa pomon roolin ja hyvin Edi siihen aluks alistuikin, mutta isompana ja uroksena Edi päättikin sitten että entä jos molemmat oltaisiin tasavertaisia ja välillä jos molemmat haluaa saman lelun tai luun, niin kyllä se Edi sen yleensä ottaa. Hauskaa katottavaa on myös kun nämä kaks leikkivät keskenään, vaikka koko ero on aika suuri, uusimpia 022
niin ne on löytäneet ihan omat tapansa nahistella 😀 Nala pienempänä järsii Edin jalkoja ja Edi vähän rettuuttaa sitte muuten hih..

Mutta ongelmia ei ole ollut sen suurempia. Eroahdistus mikä Eddiellä oli merkittävä, niin on varmaan vähän rauhottunu kumminkin. Kyllä se jokusen tovin vielä aina uikuttaa kun ovesta ulos lähden ja varmasti käyä ovea kokeilemassa että pääsisköhän tästä itekki emännän perrään, mutta raapimisjälkiä ei ole tullut uusia pitkään aikaan eli sen se on varmasti lopettanut. Lenkillä sitten toisten koirien vastaanottaminen on aina haukkumista aluksi, välillä menee ilman haukuntaakin mutta aika harvakseltaan. Nameilla ollaan opeteltu ja kyllä sekin on parempaan suuntaan mennyt, kesällä nyt kun on paljon enemmän aikaa olla ulkonakin niin opetellaan ja varmasti opitaankin hyvät tavat kunnolla !

eddie
Myöskin Eddien vanhojen omistajien kanssa ollaan oltu useaankin otteeseen yhteydessä, he ovat käyneet täällä ja sitten netin kautta olen kuulumisia laitellut. Hekin ovat tyytyväisiä olleet ja helpottuneita kun ovat omin silmin nähneet miten hyvin Edi täällä onneksi viihtyy 🙂

Ihanaa ja aurinkoista kessää toivottelee, Eddie, Nala ja Jenni

Edellisen kodin kertomaa:

Eddie on 19.7.2010 syntynyt leikattu uros. Painoa n. 25kg, säkä n.

eddie60cm. Eddiessä on todennäköisesti karjalankarhukoiraa,
kultaistanoutajaa ja jotakin paimenkoiraa. Eddie on syntynyt
luonnontöpöhäntäisenä.

Nauttii ihmisten kanssa tekemästään yhteistyöstä, leikeistä, tempuistajne, eli miellyttämisenhalua löytyy. Tykkää juosta keppien ja pallojen

perässä.

Eddie

Eddie

Toisia koiria kohtaan Eddie on epävarma, mutta tutustuessaan rauhassa

ja ajan kanssa tulee ainakin narttujen kanssa toimeen.

Pieniä lapsia Eddie pelkää, mutta isommat ovat ok. Reagoi pieniin

lapsiin väistämällä syrjään pelokkaan oloisena, ulkona saattaa

eddieEddie on elänyt elämänsä kaksi ensimmäistä vuotta kissojen kaverina,

joten tottuu varmasti niihin. Ulkona kyllä ajaa mielellään kissoja

puuhun, ellei asiaan puututa.

Remmissä Eddie kulkee pääasiassa kauniisti, eddiemutta innostuessaan tarvitsee muistuttelua vetämättä olemisesta. Myös kokemattoman taluttajan käsissä ottaa omat ohjat herkästi käsiinsä. Haukkuu ja murisee remmissä toisille koirille epävarmuutensa vuoksi, mutta namien ja kontaktin avulla ohituksetkin sujuvat jo ihan mukavasti.

Autossa Eddie matkustaa rauhallisesti, tulee mielellään autoon ja pidemmät matkat rauhoittuu tarkkailun sijasta nukkumaan. Autossa ollessaan reagoi myös muihin koiriin äänellä.

Kynsien leikkaus sekä muut hoitotoimenpiteet antaa tehdä hyvin.

eddieEddiellä on lievää eroahdistusta, joka ilmenee pahimmassa tapauksessa haukkumalla, ulvomalla, vinkumalla ja asunnossa edestakaisin ravaamalla. Tavaroita ei ole koskaan tuhonnut, ei myöskään tee tarpeitaan sisälle. Vieraissa paikoissa ahdistuu enemmän, jolloin on äänen lisäksi myös raapinut ulko-ovea, karmeja ja lattiaa. Toisen koiran läsnäolo rauhoittaa Eddietä, jolloin oireet eivät ole yhtä voimakkaat.

Eddie käy parasta aikaa TOKO:n alkeiskurssia, joten perusliikkeet kuten seuraa, sivulle, istu, maahan ja paikka alkavat olla tuttuja. Eddie osaa myös antaa tassua, tulla käskystä luokse ja hypätä esteitä.

Eddie on hyvin oppivainen ja älykäs koira.

eddieEddie on perusterve koira, ruoka-aineallergioita ei ole. Rokotukset ja madotukset hoidettu ajallaan.

Eddie asustaa Kuopiossa.