Sanni

Sanni sai uuden kodin 10/2014

Sanni on kotihoidossa Siuntiossa.

Kuulumisia kotihoidosta 22.7.2013

Sanni kotihoidossa

Sanni kotihoidossa

”Sanni on mukava, sisäsiisti ja hyvin käyttäytyvä koira kotioloissa luottoihmisten kanssa. Vieraat se ilmoittaa haukunnalla, mutta lopettaa hetken päästä. Sanni ei hauku yleensä kuin ilmoittaessaan jostakin. Täällä haja-astusalueella sitä tapahtuu hyvin hyvin harvakseltaan.

Sanni on useimmiten epävarma ja varautunut entuudestaan tuntemattomia ihmisiä kohtaan, joten uusia ihmisiä kohdatessa tilanteesta on pyrittävä tekemään positiivinen esimerkiksi koiranamien avulla. Ensi kertaa Sannia tavatessa sitä ei kannata tuijottaa silmiin ja ojentua sen ylle vaan antaa Sannin tulla itse haistelemaan ja vaikka katsella muualle. Hyvä, jos täysin vieras ihminen antaa Sannin ottaa itseltään tässä tilanteessa koiranamin.
Koska Sanni on vaihtanut kotia se on saattaa olla vielä epävarmempi kunnes tottuu uuteen paikkaa, joten kannattaa esim. edetä alkuksi hitaasti uusiin ihmisiin tutustuttamisessa.

Sanni on jonkun verran aktiivinen koira, mutta lepääminen ja ympäristön tarkkailu rauhassa paikallaan istuen tai maaten on sille myös tärkeää. On hyvä rauhoittaa osia päivästä, jolloin vain ollaan.Sanni on ollut yksin kotona esim. työpäivien ajan ja se on mennyt hyvin. Vain esim. aamutohveli tai muu jalkine saattaa löytyä makuuhuoneesta, minne Sanni on sen varovasti kuljettanut päivän aikana.

Sanni on nopeasti oppiva. Sen epävarmuus ja joskus saalistusvietti saattavat välillä häiritä tottelevaisuutta. Se tuntee myös yleisimpiä käskyjä ja suorittaa niitä mielellään varsinkin palkkion toivossa.

Sanni kotihoidossa

Sanni kotihoidossa

Sanni on tullut toimeen naapureiden koirien kanssa. Se saattaa kuitenkin aluksi vetää ja haukkua uuden koiran tavatessaan riippuen miljööstä. Erityisesti mustiin koiriin se saattaa reagoida esim. ollessaan autossa ja nähdessään sellaisen. Lenkillä, kun se on tavannut mustan koiran niin alun vetämisen ja haukkumisen jälkeen se on kuitenkin tutustunut ko. koiraan ystävällisesti (yksittäistapaus). Tuttujen koirien tapaaminen on siitä selvästi mieluinen tapahtuma.
Lenkkeily on tapahtunut kytkettynä sekä tiellä, kadulla, että metsässä. Rauhallisilla seuduilla lenkkeily sujuu hyvin, mutta kaupunkimiljöössä Sanni muuttuu varautunemmaksi ja vetää. Sanni on ollut vapaana omakotitalomme isossa pihassa, mutta jos se näkee pienjyrsijän esim oravan tai jäniksen niin se ei juuri kuule käskyjä vaan ampaisee sen perään. Tosin se ei ole kertaakaan pihasta vielä karannut kunhan sitä on valvottu. Tämän vuoksi olen pitänyt sen kytkettynä lenkeillä.
Automatkat sujuvat hyvin ja Sanni lähtee mielellään ajelulle. Toistaiseksi Sannilla on tapana parkissa haukkua toisia koiria tai ihmisiä, jotka tulevat liian lähelle autoa kunnes ne etääntyvät.

Sanni kotihoidossa

Sanni kotihoidossa

Todennäköisesti Sanni sopii avo-/avioparille tai sinkulle, jolla ei ole lapsia, kissoja eikä pienjyrsijöitä ja joka/jotka asuvat suht rauhallisella seudulla haja-asutusalueella tai pienemmässä taajamassa. On myös eduksi, jos uudella omistajalla on aiempaa kokemusta koirista ja niiden kouluttamisesta palkitsemalla sekä tuntemusta joko alkuperäisroduista tai saksanpaimenkoirista.”

8.4.2013

Kotihoitajan kertomaa:

”Sanni tuli minulle n. kuukausi sitten ajatuksena että Sanni etsii luonani uutta kotia. Olosuhteiden pakosta Sanni etsiikin kotia/hoitopaikkaa jo nyt. Sanni on luonani saanut koulutusta toisten koirien kanssa olemiseen, hihnakäyttäytymiseen, vapaana lenkkeilyyn sekä kerännyt paljon luottamusta vieraisiin ihmisiin ja uusiin tilanteisiin. Sanni on uuteen paikkaan ja ihmiseen totuttautumisessa osoittanut olevansa sopeutumistaitoinen ja yhtestyöhaluinen tyttö. Parhaiten Sannin saa tottumaan uusin tilanteisiin ja haasteisiin palkitsemalla ja kiittämällä hyvästä käytöksestä. Itse olen aloittanut vaadittavien taitojen opettelun pienin askelin ja tukemalla Sannin itsetuntoa onnistumisilla.

Sanni on erittäin leikkisä muiden koirien kanssa ja nauttii painimisesta ja juoksemisesta. Toisten koirien kohtaaminen kasvokkain on Sannille kuormittava tilanne, mutta oikeanlaisella ohjauksella Sanni luopuu varautuneisuudestaan nopeasti ja yleensä ryhtyy leikkimään koiran kuin koiran kanssa. Myös suhteessa uusiin ihmisiin Sannissa on aavistus varautuneisuutta, ja Sanni kaipaa tukea ja ohjausta omalta ihmiseltään. Luovuttuaan varautuneisuudesta Sanni nauttii kosketuksesta, liikkumisesta ja leikeistä ihmisten kanssa. Sanni on energinen ja aktiivinen koira, joka kaipaa kuitenkin lepoa ja rauhoittumista. Sanni nauttii ulkona oleilusta mutta viihtyy myös sisällä lämpimissä paikoissa lekoitellen.

Sannilla on vahva saalisvietti, ja siksi uudessa kodissa ei suositella olevan jyrsijöitä tai kissoja joiden kanssa on paljon mahdollista syntyä ongelmia. Hoidossa luonani Sanni on asunut rottien sekä hiirien kanssa, mutta selvästi Sannin totuttaminen turvalliseen kanssaelämään pienlemmikkien kanssa on erittäin haastavaa. Eristettynä pieneläimistä Sanni ei kuormitu, mutta esimerkiksi hoitaessani itse pieneläimiä oven takana Sanni muuttuu levottomaksi.

Vapaana liikkuminen on Sannille loistava tapa päästä purkamaan menohaluja ja tutkimaan ympäristöä, mutta liikkumisen tulee olla hallittua ja valvottua. Ollessamme maalla Sanni on ollut vapaana pihassa ja pysyy hyvin suurella tontilla. Uskon että aidatulla omakotitontilla Sanni olisi todella onnellinen ja tyytyväinen vähäisempäänkin liikuntaan. Kanssani kaupungissa Sanni on lenkkeillyt useimmiten irti, mutta lenkkeily on tapahtunut metsäpoluilla ja melko ohjattuna. Lisää ajatuksia voin vaihtaa Sannista kiinnostuneiden kanssa, sillä minun kanssani vapaana lenkkeily on sujunut ongelmitta.

Sanni on asunut hoitopaikassaan kerrostalossa eikä yksinolossa tai muussa elämässä ole ollut ongelmia. Joskus Sanni haukahtaa portaikosta kuuluvia ääniä, muttei sen kummemmin hauku. Olemme liikkuneet paikasta toiseen paljon, ja Sanni on sopeutunut hyvin kuhunkin tilanteeseen ja paikkaan. Myös liikkuessa autolla Sanni on ollut rauhallinen ja tyytyväinen, ja nauttinut päästessään mukaan eri paikkoihin.

Kotona Sanni on varsinainen sylinalle. Ulkona niin energinen ja aktiivinen koira käpertyy hetkessä sohvan nurkkaan tai sängyllä kainaloon. Sanni on perusterve ja syö oikeastaan mitä vain, on varsinainen rautamaha.”

Sanni on juuri täyttänyt seitsemän vuotta ja hänet on sirutettu ja rokotettu. Sanni on puoliksi saksanpaimenkoira ja puoliksi kaanaankoira. Tyttö on steriloitu ja rokotettu.
Tyttö on todella leikkisä ja rakastaa yhdessä touhuilua tutun ihmisen kanssa. Tutustuminen uusiin ihmisiin vie kuitenkin aikaa, sillä Sanni on arka uusissa tilanteissa ja varuillaan vieraiden ihmisten ja eläinten suhteen. Arkuus varsinkin ihmisiä kohtaan johtuu varmasti osaksi siitä, että Sannin ollessa vielä pentu, niin mies henkilö pahoinpiteli hänet. Sanni tarvitsee siis kodin, jossa on rauhallinen ja jossa olisi mahdollisesti kokemusta aroista koirista.
Vaikka Sanni arastaa uusia tilanteita aika paljonkin ja ilmoittaa sen pelkohaukkumalla, niin nykyinen omistaja on huomannut, että arkuutta ei ole niin paljoa, kun omistaja ei ole paikalla. Sannin on myös vaikea tutustua uusiin koira tuttavuuksiin, koska hänen päälle on joskus koirapuistossa käynyt koira. Uudessa kodissa ei siis voisi olla toisia koiria mielellään, sillä silloin pitää uuden kodin osata tutustuttaa koirat kunnolla ja olla valmis tarvittaessa eristämään koirat toisistaan.
Sanni on kovin metsästys viettinen ja siksi esimerkiksi kissan nähdessään ryntää sen perään, joten uudessa kodissa ei voisi olla kissoja tai muita pieneläimiä, ilman eristysmahdollisuutta. Vapaana tästä samasta jahtaamis innokkuudesta johtuen Sannia ei voi kovin helposti pitää. Sanni tulee tuttujen lasten kanssa toimeen, mutta tulevan kodin tulee muistaa, että Sanni on arahko koira, joten lasten ja Sannin yhteiseloa tulee tarkasti seurata. Sanni ei ole agressiivinen, mutta ei ole syytä kiusata tyttöä vilkkaalla elämällä.
Sanni on ollut terve, eikä tällä hetkellä ole tiedossa esimerkiksi allergioita tai muuta vastaavaa. Autossa matkustaminen sujuu mainiosti. Tällä hetkellä Sanni asuu kerrostalossa, joten on tottunut kerrostaloelämään. Ihanne koti olisi kuitenkin aremmalle koiralle, jossain rauhallisella seudulla esimerkiksi omakotitalossa. Sanni on myös sisäsiisti. Tyttö asustaa Järvenpäässä ja nykyisellä kodilla on mahdollisuus kuljettaa tarvittaessa hänet uuteen kotiin.

Sanni etsii kiireellä uutta kotia tai kotihoitopaikkaa.

Yhteydenotot Taruun.

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN