Doris ja Nökö

Doris ja Nökö ovat käsinkasvatettuja chinchilloja, joiden kanssa on vietetty paljon aikaa pennusta asti. Ne ovat samasta pesueesta ja ovat siis olleet aina yhdessä. Tällä hetkellä sisarukset asustavat Tuusniemellä.
Doris ja Nökö ovat 5 vuotiaita, aikoinaan Humppilasta hankittuja. Pyöreähkö Doris (naaras) on näistä kahdesta seurallisempi, ja antaa rapsutella ja muokata itseään melko vapaasti. Nökö (uros) puolestaan ei oikein silittelystä tai nostamisesta pidä, mutta tulee toki mielellään syliin kiipeilemään siinä missä siskonsakin. Nökö on kastroitu, joten jälkikasvua kavereille ei tule. Molemmat ovat myös terveitä, joskin nyt turkki on vähän kärsinyt reunalta. Syynä tähän on luultavasti helteiden aiheuttama stressi, mitään vakavampaa takana ei ole (eläinlääkärissä tarkistutettu).
Epelit ovat erittäin ihmisystävällisiä, eivätkä ole koskaan purreet tai ärhennelleet kenellekään (edes lääkärissä hampaita tutkittaessa / rokottaessa). Kaikki johdot, seinänpielet ja kalusteet tosin ovat täysin vastustamattomia ja menevät nopeasti parempiin suihin, joten chinsujen liikunta-aluella tulisi olla vain esineitä joita saa pureskella. Chinchillojen hoidossa on toki omat kommervenkkinsä (hiekkakylvyt ym.) eivätkä eläimet pidä äkkinäisistä liikkeistä, joten esim. lapsien he eivät ehkä sovellu parhaiten. Rauhallisten ihmisten lemmikkejä. Oikeanlainen ravinto on myös tärkeää, joten tulevan kodin pitää osata tai ottaa selvää oikeasta ruokinnasta. Ruokkiminen ei ole haastavaa: pääosassa on chinchillapelletti ja heinä. Chinchillojen häkin tulee olla myös suuri ja korkea, vaikka ne päästäisikin välillä liikkumaan. Huomioitavaa on myös chinchillojen pitkäikäisyys, ne voivat elää hyvinhoidettuina yli 20 vuotta. Vanhalta kodilta saa tarvittaessa häkin ja tarvikkeet.

Yhteydenotot Taruun.

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEENtäyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN