Fasu

Fasu on noin vuoden ikäinen tyttö, jossa on alaskan malamuuttia ja estrelan vuoristokoiraa. Fasu on sirutettu ja madotettu, sekä rokotteet ovat ajantasalla, nyt kesällä on uusinta rokotuksen aika. Energiaa nuoressa neidossa riittää, joten hänelle etsitään aktiivista kotia, jossa olisi aikaisempaa koirakokemusta ja olisi hyvä, että jonkin verran tuntemusta vartijoivista roduista.

Tällä hetkellä Fasu ei saa tarpeeksi liikuntaa tai aktiviteetteja, joten kierrokset ovat korkealla. Tämä näkyy muun muassa hihnassa vetämisenä ja pienten pahojen tekemisenä yksin ollessaa. Fasu tuhoaa kuitenkin lähinnä pienempää tavaraa esimerkiksi tyynyjä tai kenkiä. Saattaa myös haukahdella jonkin verran, mutta ei jää pitkiksi ajoiksi haukkumaan. Olisikin hyvä, että uusi koti jaksaisi liikunnan lisäksi opettaa tyttöä olemaan yksin kotona. Peruskäskyjä Fasu osaa hyvin. Vetämistäkin voisi tuleva koti hyödyntää vaikka harrastuksen kautta.

Fasu on tottunut lapsiin. Mutta koska hänessä on paljon nuoruuden intoa, niin olisi hyvä, ettei perheessä olisi ihan pieniä vauvoja, etteivät jää Fasun jalkoihin. Tyttö on todella kiltti ja hän tuleekin toimeen kaikkien koirien kanssa. Koirapuistoiltukin hänen kanssa on paljon. Fasu rakastaa myös kaikkia ihmisiä ja tervehtii vieraita vähän turhankin iloisesti.

Tyttö antaa käsitellä itseään melko hyvin. Pesusta ei niinkää välitä, mutta föönaus on ihan lemppari juttuja. Kynsien leikkuusta ei myöskään pidä, mutta antaa kyllä leikata herkkujen avulla. Agressiivisuutta ei Fasussa ole, vaatii vaan rauhallisen opastuksen siihen, miten käsittelyssä ollaan.

Fasu on iso neiti ja painaa noin 32kg ja säkä on noin 66cm. Vielä kasvaa ja rotevoituu, onhan vielä sen verran nuori. Painoa on nyt vähän lähtenyt, mutta syynä on luultavasti stressi, joka johtuu tekemisen ja liikunnan puutteesta. Iho on myös vähän hilseillyt. Näiden oireiden takana voi olla myös ruokavalio, joten tulevan kodin olisi hyvä olla valmis antamaan tytölle laadukasta ruokaa.

Fasu sijoitetaan ensisijaisesti omakotitaloon, liikunnalliseen ja aktiiviseen kotiin, jossa olisi aikaisempaa koirakokemusta mielellään saman tyyppisistä roduista. Tyttö asuu Turussa. Liikunnan puutteen vuoksi Fasu etsii nyt kiireellä kotia ja hoitopaikkaa.

Yhteydenotot Taruun.