Bruno

18.9 Huomioithan Brunoa harkitessasi, että kyseessä on laumanvartijakoira, joka luovutetaan ainoastaan haja-asutus alueelle omakotitaloon. Brunon rotumixissä on voimakkaasti vartioivat rodut, joten vahtiviettiä saattaa kotiutuessa ilmaantua runsaastikin.

14.9.2012 Brunon korkeus on 65cm ja painoa pojalla on 33kg.

Bruno narttujen kanssa loistavasti toimeen ja on kova leikkimään, painimaan ja juoksemaan niiden kanssa, joten olisi mukavakin jos uudessa kodissa olisi ”tyttöystävä”, poikahan on kastroitukin.
Uroksia ei valitettavasti siedä.

On meillä jatkuvasti vapaana pihalla eikä lähde kauas ja tulee luokse kutsuttaessa. Osaa istua, mennä maahan, istuu aina ennen kuin saa ruoan, ei ryntäile ovista ja jos sanoo odota jää muutaman metrin päähän ovesta nätisti odottelemaan, antaa tassua =), ym. 
Flexissä kulkee tosi hienosti, ei vedä yhtään, joten perustottelevaisuus on siis hallinnassa.

Häkki kammo sillä valitettavasti on, en tiedä mistä. Pistää pepun maahan ja laittaa tassuilla vastaan jos yrittää laittaa häkkiin. Ja koska pelkää niin kovin, ei sitä sinne olla edes yritetty laittaa ekan kerran jälkeen.
Rakastaa kaikkia ihmisiä, niin naisia kuin miehiä! Ei ole koskaan edes murahtanut kenellekään, vieraallekaan. Hoitaa kuitenkin hyvin vahdin tehtäviä ilmoittamalla jos joku tulee!
Puskee päätä rapsutettavaksi ja ”kiipeää” puoliksi syliin, jotta saisi hellittelyjä. Antaa aina tassua kun haluaa rapsutuksia ja sitä saisikin rapsuttaa niin paljon kuin jaksaa. 
Kaikin puolin ihana, lojaali ja rakastettava ystävä! ♥
Brunoa ei vain voi kehua liikaa =).

Päivitys 18.6.12.

Bruno on tällä hetkellä kotihoidossa Keuruulla. Tulee erinomaisesti toimeen perheen suurten narttukoirien kanssa. Uroskoirien kanssa tulee toimeen valikoidusti. Naisten ja miesten kanssa tulee toimeen yhtälailla. Tottunut autossa matkustaja ja hyppää itse makuulle farmarin peräkonttiin. Bruno rakastaa rapsutuksia ja haeskelee niitä ympärillä olevilta ihmisiltä. Innoissaan saattaa joskus hypähtää päin, kun ihminen tulee paikalle. Bruno ei ole osoittanut aggressiivisuutta ketään kohtaan. Vedestä ei pidä, joten pesuhetket opetettava rauhallisissa merkeissä.

Bruno ei tosiaan ole mikään turha haukkuja. Hyvin harvoin on haukkunut hoitopaikassa ollessaan. Hieman Bruno kavahtaa nopeita ääniä ja liikkeitä, tällöin poistuu hetkellisesti turvaan omaan petiin, mutta tulee pian kuitenkin takaisin hakemaan huomionosoituksia.

Bruno on 1,7v tiibetinmastiffi/kaukasianpaimenkoira uros. Bruno on rodunomainen eli se luovutetaan ainoastaan maaseudulle laumanvartijoista ymmärtävään kotiin. Bruno ei pidä uroskoirista mutta nartut ja kissat ovat ok. Myöskään pieniin lapsiin Bruno ei ole tottunut. Brunolla ei ole metsästysviettiä ja sitä pystyy tietyin edellytyksin pitämään vapaana metsässä koska osaa luoksetulon melko hyvin. Bruno osaa myös peruskäskyt sekä sitä on koulutettu naksuttimen avulla.

Bruno ei ole mikään turha haukkuja mutta ilmoittaa kyllä epäilyttävistä äänistä. Bruno suhtautuu vieraisiin rodunomaisen epäilevästi mutta ei ole aggressiivinen. Pitää naisista enemmän kuin miehistä, kokee siis voivansa luottaa naisiin helpommin. Pelkästään ulkokoiraksi tai ketjun päähän Brunoa ei luovuteta. Bruno on rotumixin huomioon ottaen melko pieni, painoa on reilut 30kg. Mutta voimaa pojassa on silti riittämiin!