Bella -pystykorva nyk.Pipa

Kuulumisia uudesta kodista:

Kesäreissu Rovaniemelle sujuu hyvin. Viikko reissua takana ja toinen edessä. Kotona pakkaaminen reissua varten aiheutti Pipalle lievää stressaantumista ja se vinkui, vikisi ja steppasi kovasti, mutta autoon päästyämme rauhoittui muutaman kymmenen kilometrin jälkeen. Pitkä automatkustaminen (n.850km) ei näyttänyt Pipaa haittaavan. Se köllötti tyytyväisenä takapenkillä turvavöissä.

pipa ja pate

pipa ja pate

Perheeni luona Rovaniemellä Pipa pääsi tutustumaan pikkuiseen Pate-villakoiraan.

pipa ja pate

pipa ja pate

Patella oli tullessa ikää vain 9 viikkoa ja sitä meinasivat isot koirat vähän pelottaa, mutta Pipa toimi pennun kanssa oikein esimerkillisesti. Nuuski, nuolaisi ja jatkoi matkaa sen enempiä pennusta kiinnostumatta.

 

Perheeni tontilla teimme ensimmäisiä irtioloharjoituksia namien avulla. Pipa osoittautui oikein yhteistyöhaluiseksi namien johdosta 😀 Ensimmäinen yhteinen venereissukin tehtiin, ja vaikka Pipa piti nostaa veneeseen ja sitä piti vähän väliä käskeä istumaan paikallaan (laidan yli olisi ollut niin mukava kurkkia), meni reissu ilman suurempia panikointeja.

Kävimme juhannuksen Inarissa eräkämpällä ja lainasin sedältäni Pipalle tutkapannan, jotta uskallamme päästää senkin irti. Korvessa irtipitoharjoitukset tuntuivat turvallisemmalta kun riski auton alle jäämiselle on niin mitätön. Pipan pää meinasi mennä ihan sekaisin erämaan hajujen paljoudesta. Tutkalle oli tarvetta kaksi kertaa kun Pipa ehti livahtaa näköetäisyyden ulkopuolelle – todennäköisesti porojen tai muiden hajujen perässä. Itse se kuitenkin tuli luokse huutamalla. Ensimmäisen päivän irtiolot rajoittuivat sitten siihen.

Toisena päivänä oltiin enemmän irti, mutta itsellä piti olla silmät selässäkin, jotta ehti huutaa Pipan luokse ennenkuin se katoaa näkyvistä. Poromiehet eivät katso oikein hyvällä poroja hätyyttäviä vieraita koiria… Namien avulla luoksetulo oli lähes joka kerta innokas ja nopea. Välillä Pipa jäi seisomaan ja ”arpomaan” tullako luokse vai seuratako hyvää hajua, mutta ”tänne”-käskyn toistolla ja perään liitetyllä voimasanalla se tuli kuitenkin joka kerta luokse asti 🙂

pipa veneilee

pipa veneilee

Uusia venekokemuksiakin Pipa sai. Lasikuituveneellä hurruttelu ei tuntunut enää kamalalta, mutta turpoamista varten upotettu puuvene oli Pipan mielestä todella epäilyttävä ja sille piti haukkua kovasti.

pipa ja peppi veneilee

pipa ja peppi veneilee

Lopulta (tyhjennyksen jälkeen) puuvenekään ei tuntunut enää niin kauhean jännältä ja sinne pystyi kiipeämään omin päinkin nuuskuttelemaan.
Loppuun vielä pari videolinkkiä Pipasta ja onnistuneista koiraohituksista ja kuvia erämaareissulta.

Remmirähinää on esiintynyt edelleen ajoittain, mutta koko ajan vähenevässä määrin. Rovaniemellä on niin paljon ohikulkijoille haukkuvia häkki- ja pihakoiria, että siedätyshoito meidän pienelle remmirähjälle on ollut enemmän kuin tehokasta 🙂

Remmirähjä

Remmirähjä2

 

_________________________________________

kuulumisia uudesta kodista:

bellaPipa on asunut luonamme kohta kaksi viikkoa. Yhteiselo on lähtenyt sujumaan oikein hyvin, vaikka ensimmäisinä päivinä Pipa merkkailikin mattoja pissailemalla. Ensin se myös vähän arasteli toista koiraamme, Peppiä. Niillä tuntui olevan jonkin sortin kielimuuri: Peppi koitti haastaa Pipaa leikkiin ja Pipa näytti siltä, että se ei ihan ymmärtänyt, mitä toisella on mielessä. Kielimuuri on hyvää vauhtia jo sortunut ja ajoittain meillä jopa leikitään.

Todella perso kaikelle syötävälle Pipa on. Peppi on vanhemmuuttaan mennyt sen verran välinpitämättömäksi, ettei jaksa enää ”taistella” herkkupaloistaan. Ruoat syödään kyllä vieretysten kiltisti omista kupeista, mutta luut Pipa ahmii ja menee vaivihkaa komentamaan Peppiä (menee lähistölle makaamaan, tuijottamaan ja ölisemään), jolloin Peppi jättää luun ja vaihtaa maisemaa. Olenkin nyt erottanut koirat syömään luita omiin huoneisiinsa, jotta molemmilla säilyy ruokarauha.

Bella-pystykorva3Tallilla Pipa on ollut nyt jo useamman kerran mukana. Ensimmäisellä kerralla se ei aluksi edes huomannut hevosia, jotka seisoskelivat tarhoissa. Niihin huomio kiinnittyi vasta kun ne liikkuivat, jolloin Pipa vähän hätkähti. Tallin tontti on kokonaan aidattu, joten viime kerralla tehtiin jo pieniä irtioloharjoituksia. Pipan luoksetulo oli innokas ja nopea, kunnes löytyi parempi haju ja koko tontti piti kiertää ennenkuin tultiin luokse. Karkulaiselta Pipa ei tunnu, mutta tuota luoksetuloa on kyllä vielä treenattava ennenkuin uskaltaa päästää metsässä irti. Metsälenkit ollaan menty Peppi irti ja Pipa flexissä, jolloin Pipallakin on enemmän vapautta liikkua mättäiden välissä.

Eilen tehtiin myös kevään ensimmäinen pyörälenkki. Pipa kulki pyörän vieressä kuin vanha tekijä. Liikuntamuoto vain on niin erilainen kuin normaalilenkeillä, joten väsy tuli nopeasti. Eiköhän se kunto tässä kevään edetessä kartu.

Remmirähinää meillä ei ole hirveästi esiintynyt. Toisinaan Pipa yrittää vähän haukahtaa ohikulkijoille, mutta rauhoittuu napakalla komennuksella nopeasti.

BellaNäykkimistä tai eroahdistustakaan ei ole ollut. Asunto on ollut samassa kunnossa töistä tullessa kuin lähtiessäkin ja kaikki hoitotoimenpiteet (kynsien leikkuu, harjaus, tassujen putsaus ja suihkuttelu) onnistuvat täysin ongelmitta.

Eli ensimmäiset kaksi viikkoa ovat menneet todella hyvin. Pipa on kiltti ja miellyttämisenhaluinen pieni, pirteä koira. Oikea ilopilleri 🙂

 

Bella on n. 4 vuotias suloinen ja hellyydenkipeä tyttökoira joka on kotihoidossa Turun seudulta.
Bella on leikattu, sisäsiisti ja painaa n.14kg.
Bellassa on luultavasti ainakin pystykorvaa, muista roduista ei ole tietoa.

Bella-pystykorvaBellan vanha koti sijaitsi vilkkaalla alueella ja tyttö oli tästä hyvin stressaantunut. Stressikäytös ilmeni mm. näykkimisenä, eroahdistuksena ja räyhäämisenä.
Nyt kotihoitopaikassa stressi on saatu laskemaan ja ongelmakäytös remmirähinää lukuunottamatta on saatu aisoihin.
Tästä syystä Bellalle etsitäänkin uutta kotia rauhalliselta alueelta omakotitalosta tai maaseudulta jotta Bella pääsisi uudessa kodissa elämään onnellista ja stressitöntä koiranelämää.

Bella edusti hienosti Kodinvaihtajien messutapahtumassa :)[/caption]

Bella pitää siitä, että sitä harjataan. Sadekeleillä olen harjannut sisällä, jolloinka imuri hurisee vieressä. Bella ei ole imurista moksiskaan, ei silloinkaan kun häntä pääsee livahtamaan imurin letkuun =)
Muutkin hoitotoimenpiteet Bellan kanssa sujuvat hyvin.

Bella

Bella

Bella tulee toimeen kotihoitajan 2 koiran (narttu ja uros) kanssa hyvin.
Myöskin perheen kissan kanssa tulee toimeen, joskin kumpikin välillä härnää toisiaan ja ajojahti on valmis alkamaan.

Lenkillä Bella kulkee vetämättä reunassa haistellen eri hajuja. Bella osaa myös pyynnöstä kulkea vierellä kauniisti ja osaa peruskäskyt.

Vastaantuleville koirille Bella rähisee.
Bella menee häntä heiluen vieraita vastaan.
Ulkona taas saattaa haukkua vieraita, jotka saapuvat portille.

Lapsista Bella pitää, joskin aivan pienten lasten nopeat liikkeet saavat Bellan epävarmaksi. Tästä syystä pienten lasten perheeseen emme Bellaa suosittele.

Bella tarvitsee sisällä itselleen paljon sallittua purtavaa, muuten etsii niitä itse ja aina ne eivät ole niinkään luvallisia esineitä =)

Bella on epävarma koira joka tulee tarvitsemaan paljon positiivistä vahvistamista oikeiden käytösmallien opettamiseksi. Uuden kodin tulee olla ehdottoman lempeä mutta jämäkkä ja varma koiranomistaja.