Aatu

Aatun kuulumisia uudesta kodista:

AatuAatu tuli meille ensin kotihoitoon. Tarkoitus oli lievittää omaa koirakuumetta auttamalla koiria löytämään uusia koteja. Aatu kuitenkin sulatti sydämemme emmekä voineet enää luopua kaverista, kun sen aika tuli eteen.

Aatu oli tullessaan hyvin energinen, omapäinen ja omistushaluinen. Ensimmäinen haaste oli totuttautua kissaan. Onneksi meidän vanha rouva Musti oli tottunut monenlaisiin koiriin ja osasi näyttää kaapin paikan. Nopeasti Aatu hyväksyi Mustin ja ovat tätä nykyä hyviä ystäviä. Osaavat myös leikkiä yhteisiä leikkejä, joissa aatu on yleensä saalisJ

AatuPäätimme kastroida Aatun, koska hänellä oli voimakas nylpyttämisen/alistamisen tarve. Leikkaus sujui hyvin ja sen myötä Aatun luonne pehmeni ja hän aikuistui. Koulutuksella ja johdonmukaisella johtamisella Aatu on oppinut antamaan ihmisten ottaa esineen pois suustaan ja omistamisen tarve vähentynyt. Runsaan aktivoinnin ja liikunnan avulla Aatu on purkanut energiansa positiivisiin asioihin, eikä ole hajoittanut mitään kielettyä materiaalia. Pieni muotoinen eroahdistuskin on lievittänyt toiminnallisuuden myötä.

Aatulla oli hallussaan jonkinmoinen perustottelevaisuus, jota vahvistamalla käskyjen totteleminen parantui. Ulkoilut sujuu mallikkaasti, kun mukana on herkkuja motivoimassa. Aatulle hankittiin kunnon valjaat, minkä jälkeen myös vetäminen hihnassa väheni merkittävästi. Ohitukset sujuu ongelmitta lähes aina ja tulee toimeen melkein kaikkien koirien kanssa. Isommat mustat koirat ovat pelottavia, joille pitää hieman haukkua, mutta lähelle päästyä sekin helpottaa. Ainoana paheena ulkona on Aatun liian innokas kiinnostus liikuviin valoihin kuten esim. taskulampun valokeila. Joskus Aatu innostuu jahtaamaan pimeällä autojen tai bussien valoja, mikä voi aiheuttaa vaaratilanteita, jos ei osaa ennakoida niitä. Tapaa yritettään kitkeä pikkuhiljaa pois totuttamalla palkion avulla rauhoittumaan valojen läsnäollessa.

AatuOlemme käyneet aktiivisesti koirapuistoissa, missä Aatu rakastaa leikkiä toisien samankokoisten koirien kanssa. Isompien koirien kanssa leikkii myös, mutta väsähtää nopeasti. Aatu pääsee säännöllisesti ympäri vuoden juoksulenkille ja kesäisin pyöräilemään pieniä pätkiä sekä uimaan. Välillä hän pääsee myös pitkille metsälenkeille, missä saa juosta vapaana.

Nyt perheeseemme syntyi tyttö-vauva ja Aatu on ottanut tulokkaan loistavasti vastaan. Aatu osaa varoa vauvaa eikä minkäänlaista mustasukkaisuutta ole ollut havaittavissa. Aatu on myös ollut 2-3 vuotiaden lasten seurassa, johon rauhallisen tottuttelun jälkeen sopeutui hienosti.

Kaiken kaikkiaan Aatu on ihastuttava persoona, joka valloittaa kaikkien sydämmet. Hän on sopeutunut meidän laumaamme hienosti ja on onnellinen pikku koira.

29.4.2012 Aatu on siirtynyt kotihoitoon, missä hänellä on kaverinaan kissa.

Aatu on heinäkuussa kaksi vuotta täyttävä mäyräkoira ja pinserimix. Aatu todettiin eläinlääkärillä vuodenvaihteessa erittäin terveeksi pojaksi. Aatua ei ole kastroitu.

Aatu etsii uutta kotia, koska on alkanut tuhoamaan materiaaleja, kenkiä ja mattoja ym. Aatu on myös kaksi kertaa yrittänyt purra pientä lasta. Murisee ja alistaa.

Aatu nauttii lenkkeilystä ja metsässä samoilusta sekä ihmisten huomiosta. Kaikista koirista Aatu ei pidä, on hyvin yksilökohtaista. Enimmäkseen tullut kuitenkin muiden koirien kanssa toimeen. Hihnassa Aatu vetää ollessaan pannassa, mutta valjaissa matka sujuu mallikkaammin. Aatu osaa olla itsepäinen poika, joka etsii aikuista, liikunnallista ja pitkäjänteistä kotia.

Aatu asustelee Lempäälässä ja etsii myös mahdollista kotihoitopaikkaa.