Eetu

Kodista kuulumisia 03/2013:

Kuulumisia Eetun kodista 10.3.2013

 

Eetu tuli meille vappuna 2012 eli vajaa vuosi sitten, meidän muuttopäivänä. Kävimme katsomassa Eetua pari kertaa ennen kuin haimme pojan kotiin, joten olimme ehtineet jo vähän tutustella etukäteen. Eetussa rakastuimme kilttiin luonteeseen ja siihen, että se tuli hienosti toimeen muiden eläinten ja lasten kanssa.

 

EetuHeti alusta asti oli selvää, että Eetussa riittäisi energiaa, samoin potentiaalia harrastuksiin. Ensimmäiset viikot olivat täynnä haasteita, koska Eetu oli kouluttamaton, eikä meillä ollut kokemusta näin vilkkaasta ja omapäisestäkin koirasta. Kuukauden yhteiselon jälkeen osallistuimme Kiva koirakansalainen –kurssille, joka auttoi meitä pääsemään yhteisille raiteille. Jäimmekin koukkuun erilaisiin kursseihin, ja aloimme harrastaa mm. Rally-tokoa. Eetusta paljastui mitä mainioin harrastuskoira, joka antaa jokaiselle tempulle 110 % (ja pari ylimääräistä piruettia).

Eetu Parina ensimmäisenä päivänä Eetulla oli pientä eroahdistusta, mutta tilanne meni pian ohi. Energiapakkauksemme ei ole koskaan tuhonnut mitään kotona, vaan nukkuu rauhassa meidän ollessa töissä. Kissoja Eetu tykkää välillä jahdata ja komentaa, mutta myös kissat ovat oppineet härnäämisen salat. Nykyään voimme jo nukkua koko perhe (minä, mieheni, Eetu ja kaksi kissaamme) samassa sängyssä.

Eetu rakastaa ruokaa, leluja (etenkin kaikkea vinkuvaa), koirakavereita ja lenkkeilyä. Pelloilla, metsässä tai jäällä vapaana kirmaaminen on jokaisen päivän kohokohta, etenkin jos lenkkipolulta sattuu löytymään pupun- tai hirvenjälkiä. Illalla Eetu osallistuu niin ruuanlaittoon kuin sohvalla röhnöttämiseenkin. Jokaisessa välissä tulee paljon märkiä suukkoja.

Tänään on Eetun 3-vuotis syntymäpäivä, ja menemme sen kunniaksi kokeilemaan koirien uimalaa. Siitä tulee varmasti hauskaa, koska kesällä Eetu ei olisi muuta tehnytkään kuin hakenut keppiä vedestä. Kiitos Kodinvaihtajat maailman parhaasta perheenjäsenestä!

Eetun kuvaus, kun tuli Kodinvaihtajien sivuille etsimään omaa kotia:

säkä n.50cm
paino 18kg
synt.aika 11.3.2010

Eetu on sekarotuinen, kastroimaton uros, mahdollinen collie/shelttimix, lähtöisin pentutrokarilta. Eetu on rokotettu ja sirutettu ja omaa EU-passin.  On ollut pennusta asti samassa kodissa toisen koiran kanssa. Etsii nyt uutta kotia itsestään riippumattomista syistä.
Eetu on älykäs ja nopeaoppinen, helposti motivoitavissa, rakastaa vinkuleluja, patukoita, palloja, vetoleluja… Ja herkkuja. Hihnakäyttäytymisessä on vielä treenaamista, Eetu osaa seurata, hetken, mutta helposti lipsuu takaisin hihnassa vetämiseen. Ei kuitenkaan ole remmirähjä, osaa ohittaa toiset koirat hyvin.

Eetu tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa, on koirapuistoillut pennusta asti ja on nyt hoitopaikassa monen eri ikäisen ja kokoisen koiran kanssa. Tulee myös toimeen kissojen kanssa.  Samaten lasten kanssa, mutta colliemaiseen tapaan on stressiherkkä, joten saattaa tarvita hetken tutustuakseen. Mutta tutustuttuaan onkin maailman paras lasten leikkikaveri ja jaksaa noutaa keppiä ikuisuuden.

Eetu osaa olla yksin kotona, ainakin toisten koirien kanssa, aivan yksinolosta ei ole tietoa. Eetu on energinen ja reipas nuori mies, pelkäksi sohvaperunaksi Eetusta ei ole, mutta jo pitkät lenkit, puistoilut ja hiukan aivojumppaa riittävät Eetun energian purkamiseen. Toki Eetusta saisi loistavan harrastuskaverin vaikka mihin, älyä tällä koiralla on ja intoa oppia.
Energisyydestään huolimatta Eetu osaa rauhoittua sisällä ja antaa tehdä perushoitotoimenpiteet hienosti.

Yhteydenotot Miraan, 040-5555151 klo 17-20

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN