Nea

Joulukuu 2013, kuulumisia uudesta kodista:

Nea <3

Nea <3

”Nea on meidän elämässä ollut mukana niin iloissa ja suruissa.

Pahin suru koetteli meidän perhettä viime syksynä kun siskoni sairastui aivokasvaimeen. Silloin Nean ymmärtäväinen,rauhallinen ja kiltti luonne sai erityisen merkityksen kun se lohdutti isääni iltaisin heidän ollessaan saunamökillä öitä.
Ihminen ketä ei tunteitaan muille näytä, kuivasi sitten koiran turkkiin kyyneleensä.

Eläimestä on vaan niin mahdottoman iso tuki,varsinkin kun elämä koettelee kovemmin,silloin sen tajuaa.
Siskoni selvisi ja koirasta tuli koettelemusten jälkeen vielä tärkeämpi mitä se on ollut. Se näytti rakkautensa kirjaimellisesti,aisti ihmisen huolen ja lohdutti parhaansa mukaan. Se oli sitä pyyteetöntä rakkautta.

Nea ja mummo <3

Nea ja mummo <3

Minä ainakin henkilökohtaisesti voin suositella näitä hirvikoiria ihan seurakoiriksi,kunhan on vain omakotitalo haukkutaipumuksen takia.
Jämptit ovat hyvin ihmisrakkaita,nöyriä, kilttejä ja helppoja koiria.

Nea on myös toiminut mummini ”terapeuttina”, käy säännöllisin väliajoin ilahduttamassa häntä. Nean myötä elämässäni tulee jatkossakin olemaan jämptejä ja Nean myötä elämääni löytyi paljon hyvää, hirvikoirapuolelta itselleni samanhenkinen elämänkumppani. Joten, Nea on todellakin tuonut paljon hyvää ”

 

5.7.2012 Nea uudessa kodissaan.

Nea,Jämtlanninpystykorva (s.25.2.2008) on oikein ystävällinen, kuten jämptit yleensä ovat. Häkissään haukkui, mutta sieltä pois päästyään oli syliin tulossa, eikä ollut millään tavalla varauksellinen. Ollut koko elämänsä toisten koirien kanssa samassa taloudessa ja vieraaseen koiraankin tutustui ystävällisesti.


Omistaja kertoi myös, että näyttelyissä ei ole kiinnittänyt muihin koiriin huomiota ja ollut 10-vuotiaan pojan talutettavissa ja onkin varsin lapsirakas 🙂 On tottunut olemaan päivät häkissä ulkona, yöt sisällä. Sirutettu, madotettu, rokotettu, rekisteröity. Muuten kaikin puolin hieno koira, mutta omistajan harrastaessa metsästystä, hirveä haukkumaton koira on tarpeeton. Luovutetaan vain omakotitaloon, ei pelkäksi häkkikoiraksi. Nea soveltuu hyvin niin lapsi perheeseen kuin vanhemmallekkin ihmiselle.

Varauksia hoitaa Virpi