Lilli

5/2013 Uudesta kodista kuulumisia:

LilliMoi! Meillä sujuu oikein kivasti. Hankimme tosiaan viime vuonna Lillille koeajalle kaverin luovutusikäisestä nuoresta kollista, josta oli Tuiskun rakkaissa lemmikeissä ilmoitus. Sovimme Tuiskun kanssa, että jos Lilli ei tule kollin kanssa toimeen niin viemme kollin takaisin Tuiskulle ja tälle etsitään toinen koti. He tulivat kuitenkin lopulta oikein hyvin toimeen ja nyt meillä onkin kotona kaksi tällaista ”villiä” ihanaa. 🙂

LilliLilli ja Leo tulevat keskenään oikein hyvin toimeen ja etenkin kun ”pennulle” on tullut ikää lisää niin Lilli jaksaa leikkiä tämän kanssa huomattavasti paremmin eikä ärsyynny niin herkästi. Tosin neidillä on herkkä pinna, mutta onneksi Leo tietää hyvin koska on parempi antaa rouvan rauhoittua hetki. 😉 Usein Lilli lähteekin itse härnäämään Leoa, että tämän pitäisi jahdata häntä.

LilliUlos Lilli hinkuu ihan hirveästi ja tuntuukin kurjalta, kun heidän viime kesäinen häkki purettiin talvea kohden ja vielä ei ole uutta häkkiä täksi kesäksi. Lilli on kuitenkin hyvin tottunut ulkovaljaisiin ja olemmekin jo kertaalleen käyneet ulkoilemassa tänä kesänä. Lilli on myös kova karkailemaan, kun osuu hienompia ilmoja. Hänen karkunsa kuitenkin päätyy aina ulko-oven eteen nurmikolle johon hän jää lorvailemaan ja mutustelemaan nurmikkoa. Kisun viereen Lillisaakin sitten kävellä kaikessa rauhassa ja ottaa syliin. Viime kesänä hän syöksyi pari kertaa ovesta karkuun, jos erehdyimme jäämään oven pieleen juttelemaan vieraiden kanssa ja tänä kesänä kerran, kun emme enää muistaneet että neidillä on kyseinen tapa kelien parantuessa.

Häkki pitää saada näille kahdelle mahdollisimman pian valmiiksi, sillä hinku ulkoilemaan on kova etenkin Lillillä.

LilliLiitteenä kuvia näistä kahdesta pahanteossa, kissanheinät on levitelty muutamaan otteeseen pitkin pöytiä multineen. Myös huonekasvit saaneet kyytiä ja ehdinkin pitämään kuvassa näkyvää palmua kaksi päivää poissa lukittujen ovien takana kunnes Lilli kaatoi sen ja Leo tuli heti kuuliaisesti auttamaan sen mutustelussa.

Myös meidän äidin perhoskoira Nixu on Lillin suosikkikamu. Hän tuli heti toimeen Nixien kanssa toimeen, mutta Leoon tottuminen vei useita viikkoja. Alussa en ollutkaan varma, että luuleeko Lilli itse olevansa koira vai mikä on. 😀 Onneksi kuitenkin Lilli ja Leo ystävystyivät, kunhan Leon pentuvaihe alkoi helpottamaan ja tuoksukin kävi tytölle tutuksi. Nyt meillä on tällainen neljän hengen perhe. Ehkä jossain kohtaan tulee myös koira kuvioihin, kunhan oma aika antaa enemmän periksi lenkkeilylle ja koulutukselle. Juuri nyt tämä järjestely on Lillitäydellinen ja meillä on kaksi aivan ihanaa kisua piristämässä arkea.

Lilli on kyllä niin ihana, kaunis ja ajoittain tosi tosi hellyydenkipeä kisu. Välillä hän on ihan hurja puskemaan ja hakemaan rapsutuksia (etenkin kun pitäisi täydentää ruokakippaa.) Love this cat.

Terkuin,

Henrika, Lilli ja Leo

Lilli19.12.2011 Kodin kertomaa:

”Yritin pelastaa Lillin noin vuosi sitten ystävältäni, jonka allergia alkoi jo olla hengenvaarallinen. Hänellä oli ollut Lilli ja toinen kissa vuoden verran, ja se toinen kissa pörröisen ulkomuotonsa takia saikin heti toisen kodin. Lilliä sen sijaan kukaan ei halunnut, joten tarjosin hänelle kotia meillä. Lilli on suloinen ja ihmisrakas kissa, johon kaikki rakastuvat suoraa päätä. Toisten IMG_1896kissojen kanssa sen sijaan on ollut ongelmia. Lilli tulee hyvin toimeen leikattujen uroskissojen kanssa, mutta naaraskissat hän jahtaa fobian partaalle.

Tällä hetkellä tilanne on se, että toinen tyttökissamme Sini, ei uskalla edes kävellä lattialla, ellei Lilli ole toisessa huoneessa oven takana. Olemme sinnitelleet kuukausikaupalla, eivätkä nämä kaksi kissaa todellakaan totu toisiinsa. Kesällä Lilli asui lillisisareni luona, jossa myös on sekä tyttö- että poikakissoja. Poikakissa ystävystyi Lillin kanssa, mutta tyttökissat muuttivat peloissaan sohvan alle asumaan ja pissivät nurkkiin. Joten Lilli tuli takaisin meille, muka väliaikaisesti. Leikattu uroskissamme Topi viihtyy Lillin kanssa loistavasti, ja on mukava seurata, kun nuo pallerot kirmaavat yhdessä. Sini sen sijaan ei viihdy lainkaan.

Nyt tilanne kestämätön, sillä olen huolissani Sinin terveydestä. Vaikka Siniä leikitetään ahkerasti, on selvää, että ainainen varuillaan olo ja piilopaikassa kököttäminen on todella stressaavaa.

lilli-killiLilli on todella ihana persoona; leikkisä, toimelias ja seurallinen. Tuntuu hirveältä, että Lillistä pitää luopua, mutta hän on onneksi todella sopeutuvainen, ja varmaankin onnellisempi paikassa, jossa häntä ei välillä eristetä muusta perheestä. (Öisin Sini ja ihmiset nukkuvat makuuhuoneessa, ja Lilli on oven ulkopuolella ehkä vain Topi seuranaan).

Lilli

Lilli

Haluan vain, että Lilli voi tuntea olonsa turvalliseksi ja rakastetuksi, ja että hänellä olisi tarpeeksi virikkeitä. Lilli on todella toimelias ja fiksu kissa, joka tarvitsee paljon tekemistä. Lillin saalistustaito on ihan omaa luokkansa: hän on jopa pyydystänyt ulkotarhasta myyrän ja rivitalon pihasta varpusen. Kummatkin hän söi suihinsa hyvällä ruokahalulla.

Lilli tykkää lapsista, mutta roikotettavaksi hän ei suostu. Koiriin hän on myös suhteellisen tottunut, koska vietti lapsuutensa koirankasvattajan huomassa.

En ikinä luopuisi Lillistä, ellei olisi ihan pakko. Nyt se pakko on tullut, mutta en luovuta Lilliä kenellekään muulle, kun todella omistautuneelle kissaihmiselle.”

Lilli on 3,5 vuotias,steriloitu kissa-neitonen Oulusta.

Lilli on terve,rokotettu ja sirutettu kissa joka etsiskelee kotia joko maalta tai kaupungista.

Lilli on tottunut olemaan sisälläkin mutta nauttii ulkoilusta tarhassa,valjaisiin ei ole totutettu.

Lilli on todella seurallinen ja ihmisrakas, eikä tykkää olla pitkiä aikoja yksin.
Sylissäkin tykkää olla, mutta omilla ehdoillaan, esim. silloin, kun ihminen istuu sohvalla tv:tä katsomassa ja jalkopäähän tulee nukkumaan mielellään.

Lilli tykkää leikkiä aktiivipallolla ja muilla leluilla,hiirenkin on onnistuneesti saanut ulkotarhasta kiinni.

Lilli

Lilli

Lilli on joutunut vaihtamaan kotia jo useamman kerran,välillä allergian ja välillä sen takia että ei hyväksynytkään muita kissoja.

Koiriin on tottunut.
Uudessa kodissa ei saa olla kissoja,ihan pienimpiin lapsiinkaan Lilli ei ole tottunut.

Lilli

Lilli tuntuu olevan nopea oppimaan, joten sille voisi olla helppo opettaa vaikka mitä.