Pekka

PEKKA ON SIIRTYNYT UUTEEN KOTIIN 7/2019

Pekka 8-vuotias kastroimaton Pyreneittenmastiffiuros Oulusta etsii pikaisesti eläkekotia muuttuneen perhetilanteen vuoksi. Painoa Pekalla on n. 65 kg ja säkäkorkeus n. 80 cm. Rokotukset, madotukset ja sirutus hoidetaan kuntoon ennen uuteen kotiin muuttoa.

Eläinlääkärin tarkistus tehty viimeksi Huhtikuussa -19 anaalirauhasten tyhjennyksen yhteydessä, yleiskunto hyvä. Takajalan nivel taittuu yli jonka huomaa käynnissä, hölkässä sitä ei huomaa. Tämä vaiva on Pekalla ollut aina eikä ole aiheutanut kipua ja eläinlääkäreiden mukaan sitä ei ole ollut välttämätöntä leikata.Nykyisellä omistajalla hän on ollut 5-vuotta luhtitalossa ja vuoden rivitalossa .

Luonteeltaan Pekka on pirteä, lähtee mielellään iloisena ja reippaana lenkille , erittäin ystävällinen ja  rauhallinen vanha herra, kunhan perustarpeet ovat kunnossa, lenkitetty hyvin ja ruokittu. Sisällä mieluummin vain loikoilee ja nukkuu, ilmoittaa ovikellon soitosta, mutta avaimilla sisälle tultaessa ei reagoi.  Vahtitaipumusta on kohtalaisesti ja ilmoittaa ulkona naapureiden liikkeistä kunnes menevät pois näkö/ kuulo kentästä.  Lenkillä kulkee vierellä hienosti, hyvin utelias lajitovereitten suhteen, haukahtelee  ensin mutta päästyään haistelemaan käyttäytyy ystävällisesti kaikkia kohtaan. Vapaana ollessa luoksetuloa täytyy harjoitella.  Pekka on ystävällinen kaikille ihmisille ja tulee toimeen kaikkien eläinten kanssa ja on asunutkin kahden kissan kanssa.

Ukkonen ja uudenvuoden raketit pelottavat suhteellisen paljon ja silloin Pekka menee piiloon saunan lauteiden alle, mutta radio tai tv suuremmalle, jutustelua ja rapsutuksia niin rauhoittuu.  Osaa odottaa lupaa ruokakupille nätisti, istua, mennä maahan ja antaa molemmat tassut.

Pekalla on vehnäallergia ja herkkä vatsa joten ruokana onkin kana-riisi kuivaruoka ja herkkupaloja tulee välttää, dentasticeja on pureskellut ongelmitta.
Olisiko sinulla tarjota koti tälle lempeälle ja suurisydämiselle Pekalle omakotitalossa jossa oma, mieluummin aidattu piha jotta voi toteuttaa itseään.

Pekan uudella kodilla tulee olla tietämystä laumanvartijakoirista.

Pekan kodinetsintää hoitaa Riitta

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVITYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT 

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN