Capo

CAPOLLE EI OTETA VASTAAN ENEMPÄÄ KOTISELVITYSLOMAKKEITA!

Kotia etsii hurmaava ja aktiivinen 4-vuotias uroskoira Capo Helsingistä. Capolle etsitään haiken mielin uutta kotia perheessä lapselle puhjenneen allergisen astman takia. 
Capo on rodultaan amerikan bulldog / pittbul sekoitus. Painoa herralta löytyy noin 33 kg ja korkeutta 57cm. Capo on kastroitu, sirutettu, rokotettu, madotettu. Capo on myös  FIX-rekisteröity. 

Luonteeltaan Capoa voisi kuvailla äärimmäisen energiseksi, ystävälliseksi ja iloiseksi tapaukseksi. Hän tottelee peruskäskyjä, on kiltti ja kuuliainen koira. Capo rakastaa lapsia, mutta unohtaa välillä innostuksissaan kokonsa ja tämän vuoksi saattaa vahingossa huomaamattaan kumota pienet lapset. Capo rakastaa läheisyyttä, huomiota ja hakeutuu mielellään syliin rapsuteltavaksi. 
Capolla on vahva vahtivietti ja hän huolehtii tarkoin laumastaan. Tämän vuoksi ulko-ovelta kuuluvat rapinat ja ovikellon soitto saa Capon haukkumaan ja ryntäämään ovelle. Muuten Capo ei juurikaan hauku. Kun perhe on kotona, vastaanottaa Capo vieraat ystävällisen innostuneesti. Capo myös innostuessaan hyppii, mutta rauhoittuu pyynnöstä nopeasti.  Jos ketään ei ole kotona, ei Capo päästä vieraita sisälle. 
Capo osaa olla nätisti yksin. Ei hauku, eikä tuhoa paikkoja. Joskus hyvin satunnaisesti on saattanut jonkun sanomalehden tai vessapaperirullan aikansa kuluksi silputa. Crocksit kuitenkin kannattaa pitää turvassa, sillä niitä on mukava pureskella. Capo osaa avata ovia. Tämä kannattaakin uudessa kodissa ottaa myös huomioon varsinkin ulko-ovien lukituksen osalta

Capo hallitsee peruskäskyt; istu, paikka, maahan, tassu. Capo on ruuan suhteen hyvin ahne, mutta osaa odottaa kunnes saa luvan. Vaikka lapsilta tippuisi ruokaa, Capo ottaa vasta luvan saatuaan. Capoa on pidetty vapaana mökillä ollessa, ja tällöin on pysynyt pihapiirissä. Kutsusta Capo saapuu luokse 95% kerroista.  Häriötilanteissa luoksetulosta ei ole tietoa. Muuten Capoa ei ole pidetty vapaana ja kaupunkiolosuhteissa saattaisikin lähteä vapaaksi päästyään omille teilleen

Capoa on sosiaalistettu pennusta asti toisiin koiriin, mutta ikäväksi Capo joutui 1,5 vuotiaana toisen koiran hyökkäyksen kohteeksi, jonka jälkeen Capo ei ole enää tullut ollenkaan toimeen uroskoirien kanssa. Narttujen kanssa Capo tulee toimeen, joskin Capo on melko raisu leikeissään, jolloin pienemmät koirat voivat jäädä jalkoihin. Muista eläimistä Capolla ei ole juurikaan kokemusta. Hevosia nähdessään Capo innostuu ja kiihtyy. Jäniksien ja lintujen perään Capo haluaisi myös lähteä.   
Capo kävelee remmissä nätisti, mutta jos ohitustilanteessa ohittava koira on uros ja haukkuu tai rähisee, Capo kiihtyy ja vastaa voimakkaasti rähinällä. Capo rauhoittuu kuitenkin tilanteesta hyvin nopeasti, ja matka jatkuu nätisti. Rähiseviin narttukoiriin Capo suhtautuu lähinnä innostuneesti. Uroskoirien ohitustilanteiden harjoittelua tulee uudessa kodissa jatkaa. Capo on kuitenkin voimakas koira, jonka vuoksi ohjaajan tulee pystyä käsittelemään ja hallitsemaan koira kaikissa tilanteissa.  


Capo on terve koira, mutta viljaa sisältäviä ruokia Capon vatsa ei kestä. Varsinaista allergiaa hänellä ei ole todettu. Capolla on testattu viljaherkkyyden vuoksi useita koiranruokamerkkejä, ja tämän hetkistä viljatonta ruokaa vatsa on kestänyt hyvin. Lisäksi Capo on saanut toisinaan raakaa kanaa ja luita. 

Capo on hyvin energinen ja vilkas. Caapo tarvitsee päivittäin paljon liikuntaa. Uuden kodin toivotaan olevan aktiivinen, jotta Capo saa energiansa purettua. Caposta saisi varmasti myös kivan kaverin erilaisiin koiraharrastuksiin.  Capon kanssa on esimerkiksi aikoinaan hetken harjoiteltu nose workia, joka olikin sujunut hienosti. Ahneutensa vuoksi Capolle olisi varmasti helppo opettaa uusia juttuja.

Capo ei ole elänyt muiden koirien kanssa, joten ensisijaisesti Capolle etsitään kotia, jossa voi elää ainoana koirana. Capon vahtivietin vuoksi Capolle toivotaan asumismuotona omakotitaloa. Capon uudelta kodilta edellytetään aiempaa kokemusta koirista. Capoa ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi. 


Capon varaajana toimii Annika.

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN