Sonny

Sonny on muuttanut uuteen kotiin!

Espanjanvesikoira Sonny etsii uutta kotia Espoosta käsin. Sonny on 4-vuotias uros, paino 19 kiloa ja säkä 48 cm. Sonnyn perhe luopuu ystävästään raskain sydämin, koirasta riippumattomista syistä.

Tämä poika on hurmaava koirapersoona, joka on tuonut ihmisilleen paljon iloa ja onnea.  Perheen muuttuneen tilanteen takia on nyt haussa Sonnylle se oikea ihminen, loppuelämän koti jossa Sonny voi jatkaa ilon tuomista ihmisten päiviin.  

Sonny-koira

Sonny on nykyisen perheen mukaan melko rauhallinen kotona ollessaan, mutta heti menossa mukana jos jotakin normaalista poikkeavaa on tekeillä. Sonny on melko itsepäinen ja vahva luonne mutta on rauhoittunut huomattavasti iän karttuessa.

Sonny on tottunut lapsiin mutta on aluksi ylikiinnostunut näistä nuuskimalla ja seuraamalla heitä. Sonny voisi sopia aikuistalouteen, tai perheeseen jossa on jo vanhemmat lapset.

Sonny suhtautuu uusiin ihmisiin varauksella mutta saadessaan tehdä tuttavuutta omassa tahdissaan ystävystyy kyllä. Uusien ihmisten kohtaamiseen tulee varata aikaa. Miehiä arastelee hieman enemmän kuin naisia. Sonny reagoi ovikelloon haukunnalla.

Sonny on matkustanut taitavasti julkisilla sekä bussissa että junassa, eikä tule huonovointiseksi autossa.

Sonny-koira

Nykyisessä kodissa on lähes aina ollut joku Sonnyn seurana kotona. Sonny ei ole juurikaan viettänyt paria tuntia pidempiä aikoja yksinään, joten uuden kodin on oltava valmis harjoittelemaan yksinoloa pikkuhiljaa, mikäli tarvetta on. Tällä hetkellä Sonny haukkuu ja ulvahtelee ikäväänsä jos joutuu olemaan yksin.

Sonny saattaisi sopia narttukoiran kaveriksi jos kemiat kohtaavat. Kaikkien kaveri Sonny ei kuitenkaan ole, vaan on varautunut erityisesti toisia uroksia kohtaan. Sonny saattaa lenkillä räyhätä muille koirille, yleensä vain uroksille, ja vinkuu myös niiden perään. Varma ulkoiluttaja auttaa Sonnya kulkemaan rauhassa toisen koiran ohi.

Sonny-koira

Jos laulaminen kuuluu harrastuksiin, on hyvä tietää että myös Sonny on musikaalisesti lahjakas kaveri. Tässä kuvaus Sonnyn lauluinnosta nykyisen omistajan kertomana:

“Sonny on heti pennusta lähtien kokenut suurta paloa musiikin ihmeellistä voimaa kohtaan ja onkin osallistunut perheemme musisointiin omalla omintakeisella tyylillään, joka ei jätä kuulijaa kylmäksi. Sonny osaa eläytyä innokkaisiin piano- ja puhallinrytmeihin sekä surullisiin laulumelodioihin ja on jättänyt laulajan useasti sanattomaksi sydämeen osuvalla tulkinnallaan. Sonnyn bravuuri on varmaankin ’Paljon onnea vaan’, jonka nuori herra kailottaa sydämensä kyllyydestä muiden laulajien riveissä.”

Sonnylla on epäilty allergiaa, ja poika on syönyt allergiaruokaa viimeiset pari vuotta. Sonny on saanut pistoksena allergialääkityksen 4-6 viikon välein joka on pitänyt oireet kurissa. Nyt on kuitenkin pärjännyt alkuvuodesta hyvin eikä pistoksille ole ollut tarvetta sillä oireet ovat pysyneet poissa. Kutiseviin korviin laitetaan parina peräkkäisenä päivänä kortisonitipat noin kerran kuussa.

Sonny-koira

Sonny on suuri ruoan ystävä! Tämä poika on varsin perso aivan kaikelle ruoalle ja ruokaa ei voi jättää valvomatta, muuten houkutus on liian suuri. Jos voileipänsä haluaa jättää Sonnyn silmien tasolle, tai vähän korkeammallekaan, on syytä varautua treenaamaan asiaa ennen kuin moinen temppu onnistuu ilman että leipä häviää parempiin suihin.

Nykyisessä kodissa Sonnya on pyritty kasvattamaan positiivisen palautteen mallin mukaan. Tästä on hyvä jatkaa!

Sonny-koira

Sonnyn tulevalla kodilla olisi hyvä olla aikaisempaa kokemusta koirista. Mieluiten Sonny muuttaisi omakotitaloon. Espanjanvesikoira tulee trimmata muutaman kerran vuodessa. Sonnyn nykyinen omistaja on halukas tarvittaessa trimmamaan Sonnyn jatkossakin, tai toimimaan hoitopaikkana vaikkapa lomamatkojen aikana, mikäli uusi koti niin haluaa.

Kaisan varaajana toimii Tiina.

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN

Sonnyn varaajana toimii Lotta