Sisu

Sisu on muuttanut uuteen kotiin!

3.5-vuotias kastroimaton  saksanpaimenkoira-australiankelpiemix uros Kouvolasta etsii kotia. Painoa on 35 kg ja säkäkorkeus noin 67 cm.

Sisu on ollut pennusta saakka nykyisessä perheessä ja asunut omakotitalossa koko ikänsä. Hän on sosiaalinen, leikkisä,  äärettömän ihmisrakas,  nauttii ihmisen läsnäolosta, rapsutuksista ja saamastaan huomiosta.  Nukkuu samassa huoneessa talon väen kanssa omalla paikalla sängyn päädyssä. Pieniin lapsiin ei ole tottunut , perheen lapset ovat
jo teini-ikäisiä.

Sisu-koira rannalla.

Sisu matkustaa autossa hyvin ja on  matkustanut myös junassa ja raitiovaunussa ilman ongelmia. Työpäivän ajaksi on tottunut jäämään yksin eikä yksinolo ole aiheuttanut ongelmia.

Sisulla on voimakas vahtivietti, mutta tervehtii kaikki sisälle tulijat innoissaan  hyppimällä ja haukkumalla. Vauhdikkaan luonteensa vuoksi emme luovuta Sisua pienten lasten perheeseen, voi kaataa lapsen innostuessaan.

Sisu ilmoittaa tulijoista ja ohikulkijoista haukunnalla jo ikkunasta heidät nähdessään tai ääniä ulkoa kuullessaan, joten Sisua ei luovuteta kerrostaloon tai vilkkaalle asuinalueelle. Ulkona ollessa äänet eivät häiritse, mutta vahtii pihaa, joten häiriöistä luopuminen voi vaatia uudessa kodissa töitä. Metsässä on pidetty  vapaanakin, mutta toki luoksetuloa pitäisi uudessa kodissa vahvistaa. Hihnalenkeillä vetäminen on vähentynyt alkuajoista, harjoittelemalla ahkerasti jäisi varmaan pois kokonaan.

Rokotettu viimeksi marraskuussa -18 ja samalla tehty perustarkastus: katsottu hampaat ja korvat, kuunneltu sydän ja keuhkot, kaikki kunnossa. Sirutetaan ja madotetaan  ennen uuteen kotiin muuttoa.

Sisu-koira talvella.
Sisu-koira talviauringossa.

Hoitotoimista ei erityisesti välitä, mutta antaa tehdä ne. 

Sisu on utelias toisia koiria kohtaan, mutta saattaa provosoitua haukkumaan toisen koiran aloitteesta. Ohitukset vaativat omistajan ohjausta onnistuakseen. Sisu oppii lisää kunhan löytyy oma ihminen jolla aikaa, päättäväisyyttä, kärsivällisyyttä, rakkautta  ja taitoa opettaa. Sisulle kontakti ihmiseen on äärettömän tärkeä asia.

Sisu-koira rannalla.

Sisu haluaa olla mukana kotona arjen askareissa. Sisu tykkää uimisesta,  palloleikeistä ja noutaa
mielellään keppiä. Sisu on opetettu odottamaan lupaa ruokakupin ääressä, kävelemään
kävelytien reunassa ja seuraamaan vieressä hihnalenkeillä tarvittaessa.

Sisu tulee toimeen muiden koirien kanssa, ei haasta riitaa, mutta voi kiihtyneenä provosoitua toisen koiran aloitteesta. Tuttujen ja itseään vanhempien uroskoirien kanssa kyläilyt ovat sujuneet hyvin.

Sisulle paras koti olisi omakotitalo rauhallisessa ympäristössä, jossa vahtimisesta aiheutuva mahdollinen haukkuminen ei haittaa naapureita. Oma/omat osaavat, päättäväiset, rauhalliset, rakastavat ihmiset joilla on aikaa ja halua tarjota arkiset rutiinit, virikkeitä, ulkoilua ja saisi mahdollisimman paljon olla mukana elämässä.

Sisu-koira nurmella.
Sisu-koira ja pallo.

Ensimäiseksi koiraksi Sisua ei luovuteta. Vanhempi rauhallinen koirakaveri voisi sopia Sisun kaveriksi. Kissoista tai muista eläimistä ei ole kokemusta. 

Sisun varaajana toimii Riitta.

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVITYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT 

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN