Puzi

PUZI ON MUUTTANUT UUTEEN KOTIIN 3/2019

Kotia etsii nuori ja iloinen Puzi poika, jolla ikää vasta reilu vuoden (syntynyt 22.11.2017).

Puzin isä on rottweilerin ja ajokoiran sekoitus, emästä löytyy sakemanni/englanninsetteri sekä berninpaimenkoiraa. Painoa Puzilla on 34kg:a.

Ulkona Puzi on energinen, leikkisä ja aktiivinen touhottaja, mutta sisällä ihana, rauhallinen löllykkä. Vieraat tervehditään iloisesti hyppien, haukahdusten saattelemana.

Puzi asustaa Oulussa, luhtitalossa ja on täysin sisäsiisti. Puzia on jonkin verran peruskoulutettu. Koulutusta tulisi jatkaa jo senkin vuoksi, että koira on vielä kovin nuori ja energinen. Riistaviettiä löytyy myös jonkin verran.

Toisten koirien kanssa juossut koirapuistossa. Ja tullut toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa, kun ensin saanut näihin rauhassa tutustua. Innostusta kuitenkin välillä liikaakin ja joku koira saattaa tästä hieman hermostua.

Hihnassa vetää aluksi innosta piukeena, mutta rauhoittuu yleensä tarpeet tehtyään. Vastaantulijoiden luokse vetää ja haukkuu. Joten tässä vielä työsarkaa.

Koirakoulu voisi olla hyödyllinen paikka tämän opettelussa. Tykkää uimisesta ja noutopuuhista. Kulkenut omistajan mukana monenlaisissa paikoissa, eikä pelkää ukkosta tai ilotulitusta.Yksinoloa kannattaa myös työstää lisää. Tällä hetkellä ollut vain lyhyitä aikoja yksin.

Paras koti Putzille olisi varmasti omakotitalo tai rivitalo, jossa hieman pihaakin. Ja omistaja jolla jo jonkinverran koirakokemusta, eli ei ihan ensimmäiseksi koiraksi. Koulutusta tulee vielä jatkaa uudessa kodissa. Puzi tarvitsee myös kohtuu paljon liikuntaa. Samoin joku jäljestys tai muu nenätyöskentelyä vaativa laji olisi tälle pojalle omiaan.

Lapsia ei Puzin nykyisessä perheessä ole, mutta on kuitenkin ollut omistajan sisarusten lasten kanssa jonkin verran tekemisissä. Nuorin heistä 9-vuotias. Joten isompien lasten kanssa Puzia voi ajatella samaan perheeseen. Pienemmät lapset saattavat jäädä jalkoihin. Kissoista tai muista pienemmistä eläimistä ei Putzilla ole kokemusta.

Putzista luovutaan masennuksen vuoksi. Omistaja toivoo että uudella omistajalla olisi enemmän resursseja koiran kanssa touhuamiseen.

Löytyisikö sinun luota Puzille aktiivinen koti?

Puzin varaajana toimii Tiina.