Alma

Alma

Alma muuttanut uuteen kotiin 11/2018

Alma on vuonna 2015 syntynyt leikkaamaton, pitkäkarvainen saksanpaimenkoiranarttu, joka asuu Laukaalla. Almalla on kokoa n. 26 kg ja 63 cm. Alma on asunut 12 viikkoisesta asti nykyisessä perheessään.

Alma kiihtyy todella nopeasti, jos näkee ikkunasta jonkun liikkuvan, varsinkin jos kyseessä toinen koira. Ovikellolle täytyy varmuuden vuoksi myös haukkua. Alma suvaitsee harvat ja valitut ihmiset omassa kodissaan. Hyppii vieraita vasten ja saattaa napata ranteesta kiinni. Ne ihmiset kenet Alma hyväksyy, saavat ystävällisen vastaanoton. Tutun ihmisen tullessa kotiin, rauhoittuu ja istuu. Alma ei tuhoa huonekaluja ollessaan yksin. Oman perheen ollessa paikalla, osaa ottaa myös rennosti. Viihtyy hyvin kotona itselleen tärkeiden ihmisten kanssa.

Alma

Almalla on voimakas vahtivietti ja puolustaakin omaa tonttiaan kuuluvasti. Myös saalistusvietti on voimakas ja karkailee mielellään. Almaa ei ole ulkoilutettu vapaana koirapuistoja lukuun ottamatta. Puistoissa tulee pääsääntöisesti toimeen toisten koirien kanssa. Almalla on taipumus reagoida nopeasti vastaantuleviin koiriin. Jos vastaantulija on innokas ja tahtoisi leikkiä, Alma lähtee leikkiin mukaan innokkaasti. Mikäli vastapuoli haukkuu ja/tai murisee, Alma reagoi välittömästi hyppimällä ja haukkumalla raivokkaasti. Almalle oudoissa tilanteissa koira on opetettu tulemaan viereen istumaan.

Alma

Alma on sisäsiisti ja terve koira. Rokotukset ovat kunnossa. Myös tunnistesiru löytyy. Almaa ei ole steriloitu, joten uuden kodin pitäisi tämä hoitaa kuntoon.

Alma luovutetaan ainoastaan aikuiseen kotiin, jossa ei ole lapsia. Omakotitalo maalla, tai muutoin rauhallisella alueella on myös ehdoton edellytys. Vanhempi ja rauhallinen koirakaveri voisi olla Alman mieleen. Alma tarvitsee lisäkoulutusta positiivisen vahvistamisen avulla, joten Alma tarvitsee ehdottomasti koirakokemusta omaavan henkilön, eikä siis sovellu ensimmäiseksi koiraksi.

Alma

Mikäli juuri Sinulla olisi tarjota loppuelämän koti Almalle, täytäthän kotiselvityksen mahdollisimman huolellisesti.

Alman varaajana toimii Jenni

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN