Luca

Luca

18.3.2019 Lucan kuulumisia kotihoidossa

Luca on ollut nyt pari kuukautta kouluttaja Helmi Pesosen opeissa. Tullessaan Helmille Luca oli stressaantunut/ärtynyt. Kunto oli varsin heikko tälle rodulle. Helmi aloitti Lucan kanssa työskentelyn hyvin rauhallisesti, Lucan ensin kotiuduttua hieman paikkoihin.
Luca on saanut kulkea Helmin pihapiirissä vapaana, eri askareissa mukana. Opetus on tapahtunut hyvin koiran ehdoilla. Usein ensin on käyty lenkillä ja panostettu siihen että Luca on hyvällä tuulella ja iloinen kun harjoitukset on aloitettu.

Liikuntaa on tullut päivän mittaan n. 2-3 tuntia. Lucan kunto on jo nyt kasvanut. Ja lihaskuntoa onkin hyvä kasvattaa myös jatkossa. Helmi on paneutunut pääosin Lucan kanssa koskettamiseen ja valjaiden päällelaittoon. Jotka olivatkin Lucalle ehkä se haastavin osuus. Tässä on edetty hyvin tuloksin ja Luca osaakin itse pujottaa valjaat käskystä päälleen. Tulee siis itse valjaita laittamaan. Hakee myös itse kontaktia ja rapsutuksia niitä halutessaan ja kun Helmi kysyy haluaako Luca rapsutuksia.

Luca talvella.

Hoitotoimenpiteitä kuten kynsien leikkuuta Lucan kanssa on myös harjoiteltu, hyvin tuloksin. Lucalle on myös opetettu hoitotoimenpiteiden ajan kuonokopan käyttöä.
Näin tilanteet saadaan niin Lucalle kuin Lucan uudelle omistajalle mahdollisimman rennoiksi. Toisiin koiriin Luca suhtautuu varsin välinpitämättömästi. Enemmän Lucaa kiinnostaa ihmisen kanssa puuhastelu. Luca tykkää tehdä temppuja ja on hyvin motivoitunut ihmisen kanssa touhuamiseen.

Ja tämä koira tarvitseekin jotain muutakin aktiviteettia, lenkkeilyn lisäksi.
Välttämättä hallissa treenaaminen toisten koirien kanssa, ei ole herkästi reagoivalle ja stressaavalle Lucalle se paras paikka. Mutta esim. omassa pihapiirissä tai metsälenkillä puuhastelu yhdessä omistajan kanssa on ihan varmasti tälle koiralle mieleen.
Lyhyitä ja vähän kuormittavia koulutus ja leikkihetkiä tehden. Säännöllisyys ja rutiinit ovat tälle koiralle hyväksi. Kissoja sietää ja niistä tykkää. Samoin hevosiin on nyt saanut tutustua ja niitä kunnioittaa.

Luca traktorin kyydissä.

Lucalle varmasti paras koti olisi rauhallinen, mutta aktiivinen perhe jossa säännöllinen päivärytmi.
Luca osaa olla tarvittaessa nätisti yksin kotona ja viihtyykin muutenkin omassa rauhassaan kotosalla. Mutta kaipaa myös liikuntaa ja puuhastelua päivän mittaan.
Mieluiten ainoana koirana tai rauhallisen ja itsenäisen vanhemman narttukoiran seurana.
Mieluiten aikuiskoti, jossa ei turhaa hälinää ja stressiä.
Omakotitalo jossa pihaa, missä saa olla myös vapaana omistajan kanssa.
Liikunnallinen perhe, jolla hyvä koirakokemus. Mieluiten paimenkoirista.
Kuitenkin niin että koiran elämä on mahdollisimman helppoa ja mennään hyvin pitkälti koiran ehdoilla. Luca on herkkä tyyppi, eikä se kestä kovia koulutusmetodeja ja vaatimuksia.

Rakastavaan ja ymmärtävään kotiin!
Luca kaipaa jo sitä loppuelämän hyvää kotia! <3

LucaLuca

Lucan alkuperäinen esittely

Luca on 3,5-vuotias bordercollie Tampereelta. Luonteeltaan Luca on herkkä, energinen, toisinaan arka ( uudet asiat ja vieraat ihmiset sekä isot tummat koirat). Kuitenkin ihmisläheinen ja utelias sekä sympaattinen nuorimies.

Kotona normaalisti rauhallinen ja hiljainen. Osaa olla yksin kotona, tosin saattaa joskus varastella sukkia kuivaustelineestä ajan kuluksi. Ei kuitenkaan tuhoa näitä. Tykkää käyttää nenäänsä, etsiä ja ratkaista erilaisia pulmia. Toisinaan tosin maltti meinaa hieman hiipua jos ratkaisua ei heti löydy.

Ei allergioita. Syönyt kuitenkin vehnätöntä nappulaa esim. Pure Naturalia. Tullut perheeseen pentuna. Kastroitu kesällä 2015. Rokotukset voimassa, siru löytyy. Alkanut n. 2-vuotta sitten käyttäytymään arvaamattomasti. Käytös on hyvin satunnaista. Osittain ennakoitavissa, osittain hyvin vaikeasti, Lucan eleet ovat ahdistuessaan hyvin pieniä ja Luca kiihtyy vaikeassa tilanteessa erittäin nopeasti. Uudelta kodilta vaaditaan tarkkaa koiranlukutaitoa.

Luca

Oltu kasvattajaan yhteydessä, sekä tutkittu eläinlääkärien taholta useampaan otteeseen. Mitään sen kummempaa fyysistä selitystä käytöksen muuttumiseen löytämättä. Viimeksi Luca on käytetty kipututkimuksessa syksyllä 2018, kaikki dokumentit ovat saatavissa uuden kodin käyttöön. Käyttäytymisasiantuntija David Appleby on diagnosoinnut aggression ahdistuspohjaiseksi joulukuussa 2017. Ennen tätä diagnosointia Lucaa on käytetty mm. Pertti Vilanderin opeissa sekä muiden koirakouluttajien opeissa arvaamattoman käytöksen takia.  Mistään ns. johtajuus ongelmasta ei ole kyse. Kovat koulutus metodit eivät ole tälle koiralle hyväksi. Luca etsii osaavaa, koulutustyöstä kiinnostunutta positiivisin metodein ja koiran ehdoilla etenevää kotia.

Lempeät, rauhoittavat ja ennakoivat metodit ovat olleet apuna käytökseen. Sekä liikunnan lisääminen. Hihnan käyttö ja valjaat tuottavat Lucalle ahdistusta ja niihin totuttamiseen tulisi käyttää aikaa.

Lucasta on luovuttu muuttuneen elämäntilanteen takia ja vanha omistaja on tarvittaessa uuden taustatukena, mikäli Lucan historiasta herää myöhemmin kysymyksiä.

Luca etsii kotia ehdottomasti aikuisperheestä, jossa tiedostetaan rodun ominaisuudet ja Lucalle tarjotaan riittävästi liikuntaa sekä sopivassa määrin virikkeitä. Uudelta omistajalta vaaditaan kärsivällisyyttä luottamuksen saavuttamiseksi. Lucan toiveissa olisi rauhallinen asuinympäristö omakotitalosta. Lucalla ei ole juurikaan metsästysviettiä.

Luca

Lucalla on varsin vähän kokemusta toisista koirista. Kuitenkin yhdistyksen (Lucan) varaajan koiran kanssa tapaamisessa ja vapaana juostessa ei ollut mitään ongelmia. Ja Luca tuntui nauttivat seurasta, kunhan se sai riittävästi tilaa eikä toinen koira provosoinnut sitä mitenkään. Joten on mahdollista, että Luca sopeutuisi myös toisen koiran kanssa elämiseen, kunhan sillä on tilaa myös rauhassa olemiseen ja tarvittaessa yksin vetäytymiseen. Tällöin toisen koiran tulisi olla suht rauhallinen ja osaavan lukea toisten koirien eleitä. Ja tulevan omistajan olla hyvin perehtynyt koirien käyttäytymiseen. Ensisijaisesti etsimme kuitenkin koiratonta kotia.

Jos tunnet sydämessäsi sykäyksen ja olevasi kykenevä ottamaan ison vastuun, niin otathan yhteyttä!

Lucan varaajana toimii Tiina.

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN