Roope

Roope

ROOPE ON SIIRTYNYT UUTEEN KOTIIN 5/2018

Roope on 25.8.2017 syntynyt eli noin 7kk vanha kastroimaton uros Joroisilta. Roope on tullut Suomeen Latviasta ja Roopessa on ainakin airedalenterrieriä ja mäyräkoiraa. Roope onkin hauskan pörröinen kaveri. Tämä reipas poika painaa n. 13 kiloa ja on noin 45 cm korkea. Roope etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä, omistajan sairauden vuoksi.

Roope on energinen, avoin ja sosiaalinen nuori mies. Roopella riittää intoa ja halua tehdä kaikkea mukavaa omistajansa kanssa, yksi Roopen erityisavuista on polttopuiden kantamisessa auttaminen, se onkin sitten eri asia löytääkö puut paikalleen vai jääkö Roope mutustelemaan niitä matkan varrelle. Roope tykkääkin pureskella myös luita, mm. naudan putkiluut ja kalkkunan kaulat ovat erityisherkkuja. Roope tykkää myös istua traktorin kyydissä, kun omistaja tekee lumitöitä, autoilukin sujuu rauhallisesti.

Roope pysyy pihalla irti ja tulee kutsusta luokse, metsästysviettiä ei pahemmin ole. Innostuessaan Roope saattaa hyppiä ja hieman näykkiä, eli tarvitsee jonkun verran tapakasvatusta, myös hihnassa kulkemista pitää opettaa lisää. Roopen kanssa täytyy myös harjoitella yksin olemista, koska Roopen seurana on ollut yleensä aina joku, mutta ei Roope suuresti hätäänny vaikka jäisikin yksin hetkeksi. Roope tulee toimeen kissojen kanssa, koska tällä hetkellä kotona on kissakaveri. Kahden kesken niitä ei tosin voi valvomatta jättää. Myös toiset koirat ovat ok, jos vaikka aluksi onkin hieman jännittävää tutustua uuteen koiraan, niin lopulta ollaan kavereita.

Roopella ei ole kovasti kokemusta pienistä lapsista, joten Roopea ei luovuteta kotiin jossa on pieniä lapsia. Kissa- tai koirakaveri on ok.

Roope

Roope on rokotettu ja sirukin löytyy. Roope kastroidaan vanhan kodin toimesta ennen luovutusta. Roope ei ole sairastellut ja hampaat ovat kunnossa. Roope on myös sisäsiisti eikä allergioita ole todettu. Roope syö tällä hetkellä koirien kuivamuonaa ja kotiruokaa.

Roope nauttisi olostaan kodissa, jossa sen kanssa puuhastellaan runsaasti ja jaksetaan kiinnittää huomiota tapaopetteluun ja yksinolon kanssa harjoitteluun. Jos sinusta tuntuu, että saisit Roopesta mukavan puuhastelu- ja lenkkikaverin, niin täytäthän huolellisesti kotiselvityslomakkeen. Roopea ei luovuteta kotiin jossa on pieniä lapsia.

Roopen varaajina toimivat Annika ja Tamara.