Taavi

Taavi istuu

Taavi on siirtynyt uuteen kotiin 4/2018

*VARATTU*
Taavi on noin 3,5-vuotias saksanpaimenkoiran, rottweilerin ja dobermannin sekoitus.  Taavi etsii uutta kotia lapsen allergian vuoksi. 

Taavi on perusterve, n.60cm korkea ja 26kg:a painava, kastroitu uros.
Asunut miltei koko ikänsä koirakaverin ja lapsen kanssa samassa perheessä.
Vahtii kuitenkin perheen lasta, joten toivotaan joko lapsetonta tai jo vähän isompia lapsia perheessä. Jo hallittavuudenkin vuoksi.
Muutoinkin uudelta kodilta toivotaan koirakokemusta isommista koirista ja mieluiten palveluskoirarodusta.
Taavi on eloisa, lempeä, vahtiviettinen, (riistaviettiä ei juuri esiinny), miellyttämisen haluinen mutta myös hieman säikky ja stressiherkkä nuorimies.

Käynnyt n. 2-vuotiaana ongelmakoira koulutuksissa mm. remmirähjäyksen vuoksi sekä pentuna normaalissa pentukoulutuksessa. Taavi tykkää myös pelata ns. koirien älypelejä ja rakastaa uimista! On kiintynyt hyvin vahvasti perheen äitiin. Jännittää aluksi vieraita ihmisiä.

Taavi

Käynnyt säännöllisesti koirapuistossa ja tulee yleensä hyvin toimeen toisten koirien kanssa, kun saa olla vapaana. Joskus saattaa haastaa muita, mutta kun toinen koira haukkuu takaisin Taavi luikkii häntä koipien välissä karkuun.

Nykyisessä perheessä leikattu narttu.

Uudelta kodilta toivotaan kuitenkin joko koiratonta tai että toinen koira olisi lempeä leikattu narttu tai leikattu uros.
Taavin suurin ongelma on ulos lähdöt ja ulkoilut!
Uloslähtiessä Taavi käy ylikierroksilla ja heti ulos päästyään alkaa pälyilemään kaikkea liikkuvaa.
Vastaantulijat pelottaa ja Taavi alkaa helposti hyökimään vastaantulijoita kohti. Eli hihnassa koira reakoi kaikkeen varsin voimakkaasti. Sitävastoin metsässä vapaana ollessaan tai muutoin rauhallisessa paikassa jossa ei ole muita, Taavi käyttäytyy rauhallisemmin ja kuuntelee ohjaajaa pysytellen lähettyvillä. Taavin kanssa onkin kävelty enempi metsäteillä. Metsässä Taavin lempipuuhaa on noutaminen. Lelun tai kepin noutaa ja tuo luokse, istuu eteen pyytämättä. Tätä voisi jatkaa tunteja!

Taavi

Sisällä Taavi käyttäytyy normaalin koiran tavoin, suurimmaksi osaksi makoillen tai omistajaa seuraten. Lempeä löllykkä sisällä!
Taavi on asunut kerrostalossa ja haukkuu kyllä ovikellon tai postin kolahtaessa.
Nyt Taavi on perheen äidin siskolla kerrostalossa hoidossa ja haukkuu myös ikkunasta metsässä liikkuvat koirat. Mikään räksyttäjä Taavi ei silti ole. Myös autossa saattaa haukkua ohi näkyville kissoille tai koirille. Viihtyy kyllä autossa.

Ulkona vetää hihnassa, jos muita ihmisiä, pyöräilijöitä tai koiria näkyvissä. Osaa peruskäskyt ja pysyy vapaana omistajan lähettyvillä. Hihnalenkkejä pitää harjoitella aktiivisesti, jotta ne sujuisivat paremmin. Taavi oppii nopeasti, jos koulutus on johdonmukaista. Jäljestys saattaisi olla myös Taaville oiva harrastus! 

Taavi

Tarvitsee rauhallisen, osaavan ja lempeitä koulutusmetodeita käyttävän ohjaajan joka omaa kuitenkin auktoriteettia koiran hallintaan.
Ei ole välttämättä ihan heiveröisimmän ulkoiluttajan hallittavissa tällä hetkellä.
Ei erityisemmin pidä pesusta, harjaamisesta tai kynsien leikkuusta, mutta antaa kuitenkin tehdä nämä toimenpiteet. 
Syö tällähetkellä Hau Hau championin vehnätöntä kana-riisi kuivaruokaa. Silloin tällöin saanut myös raakalihaa ja mm. rustoluita. Öljyä ja kananmunaa ruuan seassa.  Maha menee kuitenkin suht helposti sekaisin, jos ruokia vaihdellaan jatkuvasti.
Taavin perheessä on myös pari kania ja kissojen kanssakin on ollut. Ei ongelmia.
Päivät Taavi pärjää yksin kotona.  Viimeksi käynyt eläinlääkärissä viime syksynä pissatulehduksen vuoksi. Tällä hetkellä terve. Sirutetaan, madotetaan ja rokotetaan vielä ennen kodin vaihtumista.
 
Jos olet kiinnostunut Taavista, täytäthän huolellisesti kotiselvityslomakkeen.
 
Taavi etsii hyvää loppuelämän kotia!

Taavin varaajana toimii Tiina