Riti

” Olen Riti, 3-vuotias malinois-narttu Lohjalta ja etsin uutta kotia emäntäni muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Oikealta nimeltäni olen Pretty Laroja ja olen kotoisin Tsekeistä josta muutin Suomeen 4-kuisena pentuna.

Riti

Asuin puolisen vuotta Suomalaisen kasvattajan luona etsien uutta yhteistyökykyistä ja harrastavaa kotia johon pääsinkin muuttamaan 10kk iässä. Pääsin kotiin jossa oli tarkoitus teettää minulle aikanaan pentuja ja yhteinen lajimme oli suojelu. Aluksi tykkäsinkin siitä kovasti mutta sitten kun kasvoin aikuisemmaksi minulle tulikin treenaamisesta oireita. Minua on tutkittu kovasti ja luustoni onkin kuvattu hännänpäästä kirsuun saakka ja oikein magneettikuvilla sekä röntgenkuvilla. Sieltäpä ei oikein koskaan ole oikein mitään selittävää löytynyt vaikka olenkin oireillut tässä matkan varrella kaikella tavalla. Minulla on usein masu pipinä ja saatankin saada närästys-oireita tai ripulia jotka sitten ovat lieventyneet kun minulla ei enää treenattu vaan pääsin viettämään ns. sairaslomaa. Itse luulen, että stressi aiheuttaa minulle näitä oireita. Eräs lääkäri kyllä on todennut masustani että siellä on krooninen gastriitti elikkäs jos ymmärrän itse oikein niin minulla on arpikudosta masussa ja ohutsuolessa joka voi aiheuttaa paljon oireita. Tiedä sitten. Tällä hetkellä emäntäni hakee minulle sitä oikeaa ja tasapainoista ruokavaliota ja se on ollut haastavaa koska elimistöni on ollut niin pitkään epätasapainossa. Mutta, hiljaa hyvää tulee!

Sohvailua

Minua on myös hoidettu paljon ja kuntoutettu josta olenkin saanut paljon apua. Olen käynyt osteopaatilla, akupunktiossa, hierojalla, uimassa, olen saanut laseria ja bemeriä, fysioterapiassa ja vaikka ja mitä. Hiljalleen muutosta on tapahtunut mutta emäntäni aina sanoo että se on kyllä lehmänhermoisen ihmisen hommaa! En kyllä itse ymmärrä siitä oikein mitään….

Riti ja kaveri ulkoilee

Luonteeltani olen ihmiselle kovin kiltti ja nöyrä ja rakastankin yli kaiken köllötellä sohvalla sen oman ihmisen kainalossa rapsuteltavana. Tykkään myös lenkkeilystä ja parhaan kaverini, Neron kanssa riehumisesta. Minulla on kyllä hyvä hajuaisti ja vapaana ollessani tykkäänkin lähteä metsässä seikkailemaan riistan hajun perään. Emäntä sanoo että minulla on hirveän kova saalisvietti mutta olenhan belgianpaimenkoira. On myös joitain juttuja mistä en tykkää, toiset nartut. Niiden kanssa kun tulee tapeltua oikein kunnolla kun en yhtään tykkää että minua pomotellaan. Pojat on paljon kivempia vaikka joskus tulee kähistyä niidenkin kanssa. Kissoja jahtaan mielelläni kun ne aina lähtee juoksemaan karkuun. Muista eläimistä ei ole oikein kokemusta mutta emäntäni olisi sitä mieltä että voisin tulla parhaiten toimeen ainoana koirana tai uroksen seurana.

Riti ja kaveri

Minuthan on siis leikattu. Pienet lapset pitävät kovaa meteliä ja juoksevat joka suuntaan että luulen aina niiden leikkivän kanssani ja saatan siitä kuumua liikaa. Isojen lasten kanssa tulen oikein hyvin toimeen ja pussailenkin ne yleensä märäksi naamasta! Autossa puhisen ja mähisen koska tykkään olla aina mukana ja puolustan omaa reviiriäni. Lelut ja ruoan luovutan kyllä ihmiselle mielelläni mutta en niin helposti lajitovereilleni. Minulla onkin usein joku lelu suussa vaikkapa kun matkustan autolla. Olen iloinen, pieni sähikäinen tyttö joka etsii aktiivista kotia tositarkoituksella. Luulen, että voisin tykätä vepeillä, tokoilla, harrastaa metsäjälkeä tai noseworkia ilman mitään tavoitteellista suuntaa. Puuhastelu pitää minut virkeänä ja tasapainoisena, joskus saatan hieman tylsistyneenä pureskella paikkoja….Tykkään myös päivystää ulkona tarhassa vaikkakaan en halua olla siellä yksin ilman seuraa kovinkaan pitkiä aikoja. Kovasti ilmoitan pienellä äänelläni kaikille myös mahdollisista uhkaavista vaaroista.
Terkuin Riti”

Ritin varaajana toimii Susanna

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN