Uuno

Uuno

Uuno on muuttanut uuteen kotiin pääsiäisenä 2018

Aktiivinen, kastroimaton, noin 17 kiloinen ja 50 cm, 5-vuotias Walesin springerspanieli Uuno etsii kotia koirakokemusta omaavasta perheestä, jolla ei ole ihan pieniä lapsia. Uunosta luovutaan muuttuneiden olosuhteiden vuoksi kodista, jossa se on asunut pennusta lähtien. Uuno odottaa uutta kotia Kankaanpäässä.

Uuno on hyvin innokas ja sosiaalinen koira, joka seuraa omistajaansa kuin haamua. Uuno haluaisi olla koko ajan mukana kaikessa perheen tekemisessä. Luonteeltaan hieman arka vieraita kohtaan ja kaipaa rotua tuntevaa tai koirakokemusta omaavaa määrätietoista isäntää ja/tai emäntää. Kotona yksinolo sujuu hyvin. Uuno haukkuu ja hyppii innoissaan nähdessään tuttuja ihmisiä, mutta rauhoittuu nopeasti. Uuno haukkuu sisätiloissa ulkona meneviä ihmisiä, eläimiä ja autoja, mutta on muutoin rauhallinen ja pääasiassa vain makoilee ihmisten lähellä. Uuno on matkustanut paljon autossa häkissä.

Uuno

Kuivaruokana on annettu pitkään samaa ruokaa, lohi-peruna Sam´s Field, viljaton ja soijaton. Lohen sisältämät rasvat ovat pitäneet turkin kiiltävänä. Hevosenlihaa ja riistalihaa sekä lohesta tehtyjä viljattomia herkkupaloja. Uunolla oli pentuna korvatulehduskierre, joka saatiin lopulta kuriin eläinlääkärin ehdotuksesta karsia ruokavaliosta allergisoivia ainesosia. Tämän muutoksen myötä myös turkin laatu parani silmin nähden ja koiran luonne muuttui aikaisempaa reippaammaksi. Ruokavalio saatiin kuntoon reilun puolen vuoden iässä. Ilmeisesti kuitenkin sopimattomasta ruokavaliosta johtuen Uunon persous ruokaa kohtaan jäi normaalia huonommaksi, mikä vaikeutti kouluttamista.

Uuno

Remmissä Uuno räyhää toisille koirille, mutta ei ole kuitenkaan aggressiivinen. Uunoa on koulutettu palkitsemalla ja oppiikin nopeasti temppuja tutussa ympäristössä. Namipalkka ei ole oikein tehonnut Uunoon, jos ympärillä on paljon hajuja tai muita etenkin vieraita koiria. Motivointia yritettiin leluilla ja leikeillä pentujen tottelevaisuuskoulutuksessa. 

Uuno leikkii ja lenkkeilee mielellään, etenkin mökkeily on ollut lempipuuhaa, kun on saanut juoksennella vapaana mökin pihapiirissä. Uuno ui mielellään heitettyjen keppien perään, vaikkakaan ei aina malta niitä tuoda takaisin heittäjälle. Kissoja Uuno ei ole tavannut.

Uuno veneessä

Uunolta löytyy siru ja muutoinkin koira on terve. Rokotukset on hoidettu suositusten mukaisesti. Uusi koti voisi olla maalla, omakotitalossa tai alueella, jossa on hyvät lenkkimaastot. Uuno on energinen koira, joka kaipaa paljon virikkeitä ja ihmistä, jolla on aikaa yhteiseen puuhailuun. Aktiviteetteja kaipaava Uuno tulisi hyvin toimeen aikuisperheessä. Mikäli teiltä löytyy loppuelämän rakastava koti Uunolle, täytäthän huolellisesti kotiselvityslomakkeen.

Uunon varaajana toimii Eija