Elmer

Elmer on joulukuussa 2013 syntynyt kastroitu vehnäterrieri uros. Kooltaan Elmer on keskikokoinen, 18kg ja 53 cm. Elmer on kiltti, mutta kovin arka ja ääniherkkä koira. Pelkää vieraita ihmisiä ja ääniä, erityisesti paukahduksia. Tämä on alkanut ilmenemään jo Elmerin ollessa puolivuotias. Ilman että mitään sen ihmeempiä on sattunut. Eroahdistusta ei ole ilmennyt.

Elmer

Elmer on asunut koko ikänsä yhdessä perheessä pientalo alueella. Elmeri on tavannut säännöllisesti toisia koiria lenkillä ja tulee yleensä näiden kanssa toimeen. Mutta jos toinen koira on aloittanut rähjäämisen, lähtee Elmeri tähän herkästi mukaan. Kävelee nätisti hihnassa. Jos omistaja on jäänyt juttelemaan koirattoman ihmisen kanssa, on Elmer alkanut usein haukkumaan ja piiloutuu omistajan taakse. Jos taas toisella osapuolella on ollut koira mukana, ei Elmer ole kiinnittänyt ihmiseen huomiota. Osaa hyvin peruskomennot; istu, maahan, seuraa ja luokse. Oppii erittäin herkästi uusia temppuja ja nauttii niistä kovasti. Palkittu nameilla sekä leikillä. Elmerille on puhuttu ruotsia, joten suomen kielen opettelukin on hieman uutta. 


Elmerillä ei ole metsästysviettiä, eikä se juurikaan reagoi lenkillä näkyviin oraviin, jäniksiin tms. Kissoja lyhyesti tavannut eikä näistä liiemmin välittänyt.

Elmer

Elmerillä on taipumusta vahtia, etenkin lapsia. Ja varsinkin oman perheen lapsia. Nykyisessä perheessä onkin kolme kouluikäistä lasta joita Elmer vahtii ja joiden hälinästä sekä kavereista Elmeri herkästi stressaantuu. Stressaantuessaan pyörii ympyrää ja saattaa näykkäistäkin. Ei ole kuitenkaan koskaan osoittanut suoranaista agressiivisuutta ketään kohtaan. Mutta erilaiset sosiaaliset kanssakäymistilanteet vieraiden ihmisten kanssa saavat koiran herkästi stressaantumaan ja ovat tuottaneet perheessä hankalia järjestelyitä. Kuten myös hoidossa olon järjestämiset.

Elmer

Perhe on konsultoinut arkuudesta mm. eri asiantuntijoiden kanssa. Hermostunut koira on saatu tottelemaan mm. paikka käskyllä, muttei rauhoitu kuitenkaan tällä. Myös eläinlääkäriä on konsultoitu ja kokeiltu mm. psyykelääkettä sekä feromonihaihdutinta saamatta näistä selvää hyötyä. Viimeisin käynti eläinlääkärillä arkuudesta johtuen on ollut noin puoli vuotta sitten. Lähes kokoajan stressaantunut koira ei ole kuitenkaan koiran eikä omistajien etu. Jollekin ihmiselle Elmer voi olla kuitenkin juuri se oikea ja mitä ihanin ystävä!

Elmerille toivotaankin rakastavaa ja rauhallista sekä kärsivällistä uutta kotia. Missä ei mieluusti ole lapsia, tai ainakin lapsen tulisi olla jo lähellä aikuisikää sekä rauhallinen. Kotia jossa ymmärretään erityisherkkää ja arkaa koiraa. Ja jossa olisi kuitenkin aikaa ja osaamista huolehtia tästä nuoresta ja liikunnallisesta kaverista. ☺

Elmer on syönyt Meradog kuivamuonaa. Perusterve koira, jolla kuitenkin menee suht herkästi maha sekaisin jos ruokia vaihdellaan. Rokotukset ja siru löytyy. Trimmattava rotu, mutta trimmaukset ovat sujuneet normaalisti. (Alussa kasvattajalla ja nyt viimeaikoina kotona.) Joten oikean kodin löydyttyä, on Elmeri valmis muuttamaan uuteen hyvää kotiin!

Elmer odottelee uutta kotia Espoossa. Elmerin varaajana toimii Johanna.

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN