Jimi

Jimi

JIMI ON MUUTTANUT UUTEEN KOTIIN 3/2018

 

Olen Jimi, kastroitu chihuahua-herra Piikkiöstä. Painan n. 3.5 kg ja säkäkorkeuteni on n. 24 cm. Synnyin kennelissä Virossa vuonna 2007, minut on sirutettu ja madotuksistani sekä rokotuksistani on aina huolehdittu esimerkillisesti, EU-passini on myös asianmukainen kaikkine merkintöineen.

Olen iästäni huolimatta vielä leikkisä, reipas, hyväkuntoinen ja kuononpäästä-hännänpäähän asti terve koira-herra. Nykyiseen kotiini tulin jo pentuna ja täällä olen elänyt koko elämäni toisen uros chihun kanssa. En riitele luista enkä leluista hänen kanssaan. Minun leikkiessä leluilla hän saattaa käydä tietenkin kateuttaan hakemassa sen minulta pois, onhan aina toisen juttu se parempi muka, mutta annan asian olla, leikippä sitten sinä sillä minä menenkin muualle. Omasta pedistäni olen kyllä tarkka, sitä ei käyttele kukaan muu kuin minä itse. Sitä en hänelle luovuta, onneksi hän uskoo hyvällä,  jotain ihan omaa täytyy olla jokaisella, sitä mieltä minä olen. Suurimman osan ajasta olemme asuneet kerrostalossa, nyt viimeiset kaksi vuotta paritalossa jossa oma piha. Yksin jäädessäni saatan toisinaan haukkua/ulista (jonkin verran eroahdistusta) mutta en aina, enkä ole haukkuherkkä erilaisille äänille. Olen tottunut olemaan normaalin työpäivän ajan kotona koirakaverini kanssa.

Jimi

 

Luonteeltani olen herkkä, stressaannun helposti, olen hyvin arka ja suhtaudun ensin varautuneesti vieraisiin, mutta tutustuessani olen hurmaava sylinvaltaaja, rakastan huomiota ja rapsutuksia. Yleensä pyrin poistumaan epämiellyttävistä tilanteista. Lapsista en erityisemmin pidä mutta saatan joskus hakeutua perheemme alle kaksivuotiaan siliteltäväksi. Muiden chihujen kanssa tulen hyvin toimeen ja muutenkin pienten koirien kanssa yleensäkin, isoja koiria pelkään. Kissat eivät minua kiinnosta ainakaan ulkona, en kylläkään ole pahemmin  niiden kanssa ollut tekemisissä, eikä muistakaan eläimistä ole kokemusta. Allergioita minulla ei ole, syön barking headsin ikääntyneiden koirien nappulaa ja olen muutenkin aina ollut terve. Olen kova poika hotkimaan ruokani kun minulla on toinen koirakaveri. Osaan istua, mennä maahan, kieriä, olla paikallaan ja antaa tassua, osaan myös odottaa lupaa ennenkuin saan ottaa ruokaa.

 

Kynsien leikkaamisesta ja harjauksesta en pidä, kynsien leikkuukin onnistuu kun ihminen tietää mitä ja miten tekee, rauhallisesti ja määrätietoisesti. Saatan kokeilla ensialkuun näykkäistäkin ja pyristellä vastaan josko pääsisin livistämään, mutta en pure. Huomatessani että en siltikään voi välttää kyseistä toimenpidettä annan hoitaa kynteni suosiolla.

 

Syy, miksi perheeni on päättänyt etsiä minulle uutta kotia on se että olen hyvin stressaantunut vajaan kaksi-vuotiaan lapsemme itkusta. Alan huutaa kun hän itkee ja olen jopa oppinut ennakoimaan kyseisiä tilanteita ja silloin saatan vetäytyä esim. pesuhuoneen nurkkaan nyhjöttämään yksin.  Ensi keväänä on myös syntymässä uusi vauva ja emäntäni on hyvin huolissaan minun hyvinvoinnistani koska en siedä nytkään lapsen itkua, joten stressini vain lisääntyisi. Kotonamme on käynyt koirankouluttaja ohjeistamassa ja itkuun on yritetty reagoimattomuudesta palkitsemista mutta ruoka vain stressaa minua lisää. He ovat yrittäneet olla huomioimatta/reagoimatta huutooni joka myöskään ei ole toiminut toivotusti. On kokeiltu myöskin laittaa ulos kun huudan, mutta eihän ulkonakaan voi olla kokoaikaa näin pieni kuin minä, eikä kylmällä ollenkaan sellainen onnistu . Olen välillä ollut ”mummolassa” hoidossa ja hermojani lepuuttamassa, siellä olen hyvin seurallinen ja rento sekä onnellinen saamastani jakamattomasta huomiosta. Seurailen mukana päivän askareissa iloisena pienenä chihuna.

 

Toiveenani olisi löytää hyvä, ehdottoman rauhallinen, loppuelämän koti, jossa kokemusta koirista ja kykyä hoitaa hankalimmatkin kynsienleikkuut huolellisesti, rauhallisesti ja kärsivällisesti. Koti jossa ei ole pieniä lapsia eikä isoja muita koiria. Toisen pienen koiran kaveriksi voisin ehkä sopeutua (jos toinen ei ole alistava), mutta ehkä paras kotivaihtoehto olisi sellainen jossa ainoana koirana saisin jakamattoman huomion, eikä minun tarvitsisi olla paljon yksin kotona.
Jos tunnet pystyväsi tarjoamaan minulle rauhallisen, huolehtivan kodin, sellaisen jossa minun herkkyyteni ymmärretään ja minua rakastetaan koko loppuelämäni ajan täydestä sydämestä, lähetä adoptiohakemus minusta ja katsotaan kohtaavatko tiemme. Minulla on vielä paljon annettavaa joten tehdään yhdessä elämästämme onnellista.

Jimi

Varaajana toimii Riitta

Ennen yhteydenottoa toivomme

KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN