Tytti

Tytti

TYTTI ON SIIRTYNYT UUTEEN KOTIIN 11/2017

 

Olen Tytti, 6-vuotias steriloitu tiibetinspanieli-amerikancockerspanielimix tyttönen Helsingistä.

Painan n. 6 kg ja säkäni on n. 30 cm korkea (olen tiibetinspanielin kokoinen).
Olen hyvin eloisa, ihmisrakas ja kaikkien rakastama hurmaava neitonen, nuorekas kuten kuvistakin näkee sillä olen niissä jo aikuinen.
Osaan käskystä istua,mennä maahan,kieriä ja odottaa.Olen kuuliainen ja johdonmukaisella koulutuksella oppisin varmasti enemmänkin ja paljon kaikkea.
Tykkään kun kanssani touhutaan ja ulkoillaan.Metsälenkeillä pysyn nätisti vieressä myös ilman hihnaa enkä karkaile.Tulen luokse kun minua kutsutaan.

Hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin,kynsienleikkuu ja tassujen ja turkin pesu ym,tassukarvani käydään siistimässä trimmaajalla.Turkkini on lyhennetty trimmaajalla kahdesti vuodessa,keväisin toukokuun paikkeilla säiden lämmetessä ja keskikesällä toisen kerran,koska näin minun on helpompi olla kesäaikaan.Muuten turkkini on kokomusta ja muhkea,mutta helppohoitoinen.Talvisin pidän pakkassäillä takkia turkista huolimatta,koska viime talvena selkälihakseni menivät pakkasesta(ja ehkä osin liukastumisen vuoksi) jumiin,mutta eläinlääkäriltä löytyi apu siihen.

Tytti

Olen tottunut käymään koirapuistossa ja leikinkin mielelläni muiden koirien kanssa.Teen tuttavuutta lähes kaikkien vastaantulijoiden kanssa,tosin isommat lajitoverini kierrän ensialkuun usein kauempaa kunnes uskaltaudun heitä haistelemaan.Luonteeltani en ole toisia kohtaan alistuva,mutta jos tilanne niin vaatii osaan kyllä kierähtää selälleni.En hauku toisia koiria ulkoillessani,käyttäydyn kuin hienon neidin kuuluukin.Nykyisessä kodissani on myös kissa ja tykkäisin leikkiä hänenkin kanssaan,mutta hän on muka niin olevinaan ettei välitä minusta.
Nykyiseen kotiini tulin 11-viikkoisena ja olen asunut aina kerrostalossa,joten olen tottunut ääniin.Vahdin kuitenkin jos kanssani kotona on joku perheenjäsenistä,silloin haukahdan muutaman kerran kun posti tulee tai rappukäytävästä kuuluu isompia ääniä esim. rappusiivooja.Muulloin en reagoi kuulemiini ääniin (tämä on varmistettu naapureilta ja postinkantajalta).Osaan olla normaalin työpäivän ajan yksinkin (kissa on ollut minulla aina kaverina).
Nykyisessä kodissani minua rakastetaan hyvin paljon,mutta vajaa kolme vuotta sitten perheeseemme syntyi lapsi ja minä en oikein sopeudu lapsiperheen arkeen.Olen stressaantunut ja viime helmikuussa näykkäisin perheemme lasta,valitettavasti varoitukseksi tarkoittamani näykkäisy osui lasta huuleen ja sai aikaan tikkejä vaativan haavan.Olin todella häpeissäni tilanteen jälkeen ja ymmärsin tehneeni väärin.Varon yleensä lapsia heidän äkkinäisten liikkeidensä takia,sillä vasen silmäni on sokea.Syntymäkodissani isäni puri minua päästä ja sokeus johtuu siitä,Molemmat silmäni on tutkittu ja toisen silmän sokeus todettu erikoislääkärin tutkimuksessa.
Tapahtuman jälkeen minua käytettiin koirankouluttajalla,joka totesi etten ole ongelmakoira(senhän tiesin jo itsekin),mutta vaadin enemmän rajoja ja aikaa perheeltäni.Tämänhetkinen elämäntilanne perheessäni on se,että heillä ei ole aikaa antaa minulle sitä mitä tarvitsen.Lisäksi marraskuun lopussa perheeseen syntyy uusi vauva, joka vaatii paljon huomiota ja emäntääni huolettaa miten tulen toimeen isomman lapsen kanssa ettei vastaavaa sattuisi.

Perheeni on miettinyt kauan uuden kodin etsimistä minulle-heidän mielestään ansaitsen parempaa kuin mitä heillä on nyt minulle tarjota.Uuden kodin pitäisi olla mahdollisimman rauhallinen jossa ei ole pieniä lapsia,eikä myöskään heitä siellä usein vieraile.Perheeseen ei myöskään tulevaisuudessa ole suunniteltu perheenlisäystä.Isommat jo yli n. 14-vuotiaat rauhallisesti käyttäytyvät ja liikkuvat lapset olisivat ok.Lajitoveri olisi myöskin mukava,mutta ei välttämätön,silloinkin kaverin olisi hyvä olla omankokoiseni.Uuden kodin tulisi osata huomioida näkövammani arjen tilanteissa.

Tytti

Olen aina ollut terve,lukuunottamatta näkövammaani ja rokotukseni,madotukseni ja hampaani on huolehdittu esimerkillisesti.Minut myös sirutetaan uuden kodin löydyttyä.Allergioita minulla ei ole eikä muutakaan ruokaan/suolistoon liittyvää vaivaa.Syön eläinkaupasta saatavaa Canagan-merkkistä pienille koirille tarkoitettua kuivaruokaa,silloin tällöin saan herkutella märkäruoalla,jauhelihalla,
maksalla tai riisillä,joita on sekoitettu kuivaruoan joukkoon.
Jos sinulla on tarjota minulle hyvä ja pysyvä loppuelämäni koti,niin täytäthän adoptiohakemuksen.

Varaajana toimii RiittaEnnen yhteydenottoa toivomme