Manta

Manta on muuttanut uuteen kotiin marraskuussa 2017

Manta on steriloitu. Vuonna 2008 syntynyt saksanpaimenkoiran,

Manta

berninpaimenkoiran ja bordercollien sekoitus, joka etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä.  Manta rokotetaan ja sirutetaan ennen uuteen kotiin muuttoa. Mantan säkäkorkeus on noin 65cm ja paino 20kg. Manta on perusterve koira, joka odottaa uutta kotia Kotkassa.

Manta on älykäs koira, joka nauttii leikkimisestä ja jaksaa pennunomaisesti vielä puuhata. Nauttii rapsuttelusta ja huomiosta. On elänyt lasten kanssa. Viimeisten kuukausien aikana yhden kerran on ollut ongelmaa alle kouluikäisen lapsen kanssa. Kissoista on kokemusta. Oman perheen kissan kanssa olivat parhaat ystävykset sisätiloissa jopa halikkain. Pihalla kissat saa kyllä kyytiä mutta ei koskaan ole tehnyt mitään pihaa niille.

On haukkuherkkä ja suhtautuu vieraisiin uteliaan epäluuloisesti aluksi haukkumalla ja ärhentelemällä, isokokoiset tummiin pukeutuneet miehet

Manta leikkii kaverinsa kanssa

saattavat pelottaa. Manta on hyvin suojelevainen omaa perhettä kohtaan. Haukkuu ja hyökkäilee kun tulee vieraita ihmisiä, mutta ei koskaan tule päälle. On arka ja varovainen. Hyökkäilee kohti liikkuvia autoja. On yritetty totuttaa liikuviin autoihin, mutta ei suuria muutoksia, jonka vuoksi lenkittäminen tiellä ei ole onnistunut. Tutut ja paikallaan olevat autot eivät häiritse. Vieraisiin ihmisiin tutustumiselle pitää antaa vain tarpeeksi aikaa.

Mantan nykyinen koti on rauhallisella alueella ja ulkoilu vapaana on onnistunut tutussa ympäristössä. Vapaana ollessaan innostuu esimerkiksi linnuista ja pinkaisee niiden perään mutta palaa hetken päästä takaisin omaan pihaan. Mutta ei ole koskaan vahingoittanut lintuja. Tulee hyvin toimeen uroskoirien kanssa mutta ei toisten narttujen.

Uudeksi kodiksi soveltuu koiralle aikaa omaava aikuisperhe tai sinkku, jossa ei ole pieniä lapsia. Haukkuherkkyyden vuoksi paras asumisvaihtoehto olisi omakotitalo maaseudulla tai todella rauhallisessa lähiössä. Osaa olla myös yksin kotia tuhoamatta.  Sopisi hyvin myös jo työelämästä vapaille jääneelle, jolla aikaa puuhastella ja lenkkeillä Mantan kanssa. Mantalle metsälenkit pitkässä flexissä kulkien ovat mieleisiä. On ollut mökillä irti, menee veteen vaan ei ole himouimari. Autoilu onnistuu, on tottunut matkustamaan farmarin perällä.

Manta antaa tassua

Koirista kokemusta omaavalle erittäin uskollinen ystävä ja metsälenkkikaveri. Aikaa ja totuttelua yhteiselonne alussa tarvitaan, palkinnoksi on luvassa Mantan kiintymys. Mikäli koet, että sinulla olisi tarjota rakastava loppuelämän koti Mantalle, täytäthän huolella kotiselvityslomakkeen.

Varaajana toimii Eija

Ennen yhteydenottoa toivomme