Indy

Indy

Saanut uuden kodin marraskuussa 2017.

Indy on vuonna 2013 syntynyt Bordercollie uros, jolla on vilkas ja rakastettava persoona (paino 23kg, säkä 53cm). Indy on asunut samassa perheessä pennusta saakka, mutta etsii nyt uutta harrastavaa kotia.
Luonteeltaan Indy on hyväntuulinen, leikkisä ja nopeasti oppiva. Kotona Indy seuraa aktiivisesti perheen toimintaa, mutta tarvitsee myös paikan jonne vetäytyä nukkumaan ja rauhoittumaan. Perheen seurassa Indy on hellyydenkipeä ja tulee innoissaan vierelle hakemaan rapsutuksia. Kotona koira ei ole koskaan tuhonnut mitään, mutta keksii itselleen ajanvietettä esim. varjoja ja erilaisia kodin ääniä vahtimalla. Välillä Indy myös seuraa ikkunoista naapureiden tekemisiä.
Indy on kasvanut lapsiperheessä ja kyläilyjen yhteydessä tottunut myös pieniin lapsiin. Omistajan on kuitenkin oltava valppaana, sillä koira ei osaa huomioida kokoaan tervehtiessään lapsia iloisesti. Indy pitää kaikista ihmisistä ja rakastaa rapsuttamista. Innoissaan koira ei kuitenkaan ymmärrä, että kaikki vieraat eivät pidä hyppimisestä ja suukottelusta. Indy ei ole asunut muiden eläinten kanssa, mutta on kyläillyt ja viettänyt mökillä aikaa toisen koiran seurassa. Indyyn kuitenkin vetoaa enemmän uudet ihmiset kuin koirat.

Indy

Indy on säällä kuin säällä innokas ulkoilija. Lenkeillä Indyllä on taipumusta rähistä läheltä kulkeville koirille ja vahtii tiellä kulkevia ajoneuvoja. Innokkuus näyttäytyy myös vetämisenä. Tämänhetkinen koti on tehnyt töitä remmikäyttäytymisen parantamiseksi, mutta tätä työtä on vielä jatkettava. Indy nauttii vauhdikkaasta tekemisestä. Vauhdin hurmassa saattaa kuitenkin tarttua omistajan nilkasta kiinni. Agility, uiminen sekä vesipelastaminen ja frisbeen/pallon noutaminen ovat koiran suosikkeja. Indy osaa peruskäskyjen lisäksi myös useita temppuja ja nauttii suuresti niiden opettelusta. Indyn kanssa voisi harrastaa esim. agilitya tai rally-tokoa, kunhan se oppii ensin rauhoittumaan muiden koirien seurassa. Myös lammaspaimennus voisi sopia Indylle. Sitä ei ole
kuitenkaan vielä kokeiltu.
Indy on arka erilaisten hoitotoimenpiteiden yhteydessä. Yleisimmät hoitotoimenpiteet (esim. kynnet ja hampaat) on saatu jo onnistumaan, mutta harvoin toistuvien toimenpiteiden yhteydessä koiralla on ollut taipumusta näykkiä, joten kuonokopan käyttö on suositeltavaa.

Indy makoilee

Indy on sirutettu, madotettu, kastroitu ja säännöllisesti rokotettu. Myös lonkka ja kyynärkuvat on otettu, tuloksilla A/A ja 0/0. Uudelta omistajalta Indy vaatii hellyyden lisäksi määrätietoisuutta, pitkäjänteisyyttä ja osaavaa koulutusta. Nykyinen hektinen ympäristö tuntuu stressaavan koiraa, joten ideaali uusi koti olisi maaseudulla tai rauhallisemmalla alueella ja mielellään perheessä jossa ei ole pieniä lapsia.
Indy odottelee uutta kotia Espoossa.

Varaajana toimii

Susanna