Lenni

Lenni

LENNI ON MUUTTANUT UUTEEN KOTIIN 11/2017

 

7,5 vuotias Walesinspringerspanieli Lenni etsii uutta kotia perheen muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Lenni on rokotettu, leikattu, sirutettu ja madotettu. Uutta kotia tämä herra odottelee Mikkelissä. Lenni painaa 23 kiloa ja säkäkorkeus on 53cm.

Lenni on rauhallinen kotikoira, jolle koti on tärkeä paikka. Lenni on walesimaiseen tapaan leikkisä, kulkee omistajansa perässä kuin varjo ja on kaikissa touhuissa ensimmäisenä mukana. Lenni on erittäin ihmisrakas ja haluaisi pitää ihmislaumansa ympärillään. Lenni haukkuu ovikellon ääntä ja vieraita n 10 min, jonka jälkeen rauhoittuu seurailemaan tilannetta. Lenni kuitenkin kiintyy uusiin ihmisiin nopeasti, mutta isokokoiset miehet ja pikkulapset ovat jostakin syystä hieman pelottavia. Kokemusta vauvoista ei ole. Vieraiden ihmisten kohtaamisisissa Lenni reagoi perääntymällä ja haukkumalla. Huomattuaan ettei aihetta hätään ole, nauttii antaumuksella rapsutuksista.

Lenni nuuhkii

Lennillä ei ole eroahdistusta, mutta koiraa on harvoin jätetty yli 6 tunniksi yksin. Yksin ollessaan lähinnä nukkuu. Saattaa haukahdella rappukäytävästä kuuluvia ääniä, mutta ei läheskään aina. Lenni menee mielellään autoon, mutta stressaa automatkoja. Lenni nauttii luonnossa liikkumisesta ja jälkien nuuhkimisesta.
Rannoilla kahlaaminen on lempipuuhaa. Ei mielellään ui, mutta uimassa olevia ihmisiä lähtee hätääntyneenä ”pelastamaan”. Lenni nukkuu yöt omassa makuupesässään omistajiensa makuuhuoneen oviaukon läheisyydessä. Päivällä loikoilee missä sattuu, mielellään esim. saunan lauteiden alla.

Lenni kahlaa

Kissojen kanssa Lenni ei ole juurikaan ollut tekemisissä. Toisiin koiriin Lenni suhtautuu tyynesti: on alistuvaa sorttia. Pikkukoiria välttelee, koska terrieri purrut kerran jalkaan. Isojen koirien kanssa leikkii mielellään koirapuistossa. Lenni on viettänyt yhden kesän lähellä lehmien laidunta, eikä kummeksinut lehmiä ollenkaan. Antaa jopa maassa pommpivien lintujen olla rauhassa. Oravat ja siilit ovat mielenkiintoisia eli lähinnä seuraa hajujälkiä.

Lennin ruokavaliosta on karsittu nauta, sika ja viljat pois korvaoireiden takia. Yksikin väärä ”herkku” saattaa aiheuttaa hillittömän korvan kutinan. Iho-oireita tai turkkiongelmaa ei ole ollut. Allergiaa ei ole vahvistettu verikokein. Syö kanaa, kalkkunaa ja lohta. Lenni oli useita vuosia raakaruualla, mutta nyt syö taas kuivanappulaa. Syömisen aloittamisen innoittamiseksi on annettu tonnikalaa, kanamunaa tai raejuustoa nappuloiden päälle. Ei ole herkkävatsainen.

Lenni autossa

Lenni osaa peruskäskyt: istu, maahan, tänne, sivu ja joitakin hassuja temppuja. Lenni on perusterve lukuun ottamatta kroonistunutta hiivainfektiota
oikeassa korvassa. Korvaoire pysyy kurissa parhaiten pienellä kortisoni annoksella. Välillä tarvitsee korvatipat. Korvien puhdistus viikottain tämän antaa tehdä tosi hyvin. Toinen ongelma on hammaskivi. Hampaiden harjaus vähintään viikottain. Siitä Lenni ei tykkää kovasti vaan yrittää piiloutua, mutta lopuksi antaa kyllä harjata. Eläinlääkärissä korvien takia on käyty 1-3 kertaa vuodessa monesti jonkun muun normaali käynnin yhteydessä korvat tarkistetaan mutta hyvällä hoidolla korva pysyy terveenä.
Mikäli sinulla olisi tarjota koti tälle ihastuttavalla koiralla täytä kotiselvityslomake huolellisesti.

Lenni

Lenni kävi luonani kylässä ja alun arastelun jälkeen innostui oman springerini kanssa leikkiin riehakkaasti joten hyvin reipas poika on vielä kyseessä. Kissa hieman kiinnosti mutta ei reagoinut kissan läsnäoloon mitenkään vahvasti eli koiriin tottunut kissa voisi hyvinkin uudesta kodista löytyä. Ihmiseen suhtautui alkuun varauksella, mutta hetken jälkeen rentoutui. Hihnassa Lenni kulki hienosti ei hötkyillyt mutta toki spanieleiden tyyliin hieman kierteli ja kaarteli kulkiessaan. Kuvaus aikana poika hienosti poseerasi namipalan avulla.

 

 

Lenni

Varaajana toimii

Marjukka

Ennen yhteydenottoa toivomme

KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN