Ransu

 Ransu on siirtynyt uuteen kotiin 11/2017

Ransu

Ransu on joulukuussa 2013 syntynyt leikattu kerrynterrieri uros.

Ransu on elänyt samassa perheessä pennusta asti, mutta ei nyt sopeudu kouluikäisten lasten hektiseen arkeen vaan stressaantuu selvästi. Stressi ilmenee vahtimisena, Ransu haukkuu ikkunoista näkemiään ohikulkijoita ja vahtii lapsia, joskus vieraitakin. Vieraiden ihmisten tulosta Ransun kotiin Ransu saattaa kiihtyä ja kiihtyessään voi näykätä tilanteeseen puuttuvaa ihmistä. Tästä syystä Ransua ei luovuteta perheeseen, jossa on (tai vierailee usein) pieniä lapsia tai kouluiässä olevia lapsia.Ransun kanssa on tehty töitä tilanteiden harjoittelemiseksi, mutta vilkkaassa lapsiperheessä ja vauhdikkaalla lapsiperhealueella asuessa Ransun stressiä on haasteellinen vähentää sekä lapsia mahdoton sitouttaa koulutustyöhön käytösmallien muuttamiseksi. Ransun uudessa kodissa tulisi olla koirakokemusta ja koiranlukutaitoa, jotta Ransun nykyisen perheen aloittamaa koulutustyötä käytösmallin muuttamiseksi voidaan jatkaa.

Ransu makoilee

Omien ihmisten seurassa Ransu on rauhallinen, sosiaalinen ja rento tyyppi, joka tykkää rapsutuksista ja läheisyydestä.
Ransu nauttii oman ihmisensä kanssa työskentelemisestä ja aktiivisena koirana vaatii omistajaltaan virikkeellistämistä ja aktivointia. Ransun kanssa on kokeiltu rallytokoa ja Ransu varmasti nauttisi harrastavasta kodista. Ransun kanssa remmilenkit sujuvat hyvin ja Ransu osaa rauhoittua kotona, kun ympäristössä ei ole vieraita jatkuvia ärsykkeitä.
Ransu saattaa haukkua yksin jätettäessä, mutta ei ole haukkunut jatkuvasti vaan omistajan lähtiessä tai nähdessään ikkunasta vahdittavaa. Rauhallisessa ympäristössä yksinolo todenäköisesti helpottuu. Tästä syystä Ransua ei kuitenkaan luovuteta kerrostalokotiin vaan mieluummin rauhalliseen rivitaloon tai omakotitaloon. Ransu on oppinut avaamaan ovia aika näppärästi ja yhtenä haasteena on ruuan varastelu pöydältä.
Ransu on tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa,Ransu on nykyisessä kodissaan elänyt nuoremman nartun kanssa. Samanikäisen uroskoiran kanssa Ransulla on ollut jännitteitä kohdatessa, mutta tulisi varmasti toisen leikatun uroksen kanssa toimeen.

Ransu ulkona

Ransu on pysynyt tähän asti terveenä, rokotukset ja hammaskivenpoistot on hoidettu asianmukaisesti. Ransulla on tällä hetkellä toisen etujalan anturassa koiraa vaivaava suurikokoinen känsä, jonka poisto pyritään hoitamaan ennen uuteen kotiin siirtymistä.

Ransun turkki vaatii säännöllistä trimmausta ja turkki onkin pidetty lyhyenä. Ransu on tottunut trimmaukseen ja pesuun kerran kuukaudessa, nämä hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin. Korvakarvojen nyppimisestä Ransu ei välitä ja nyppimisen yhteydessä on turvallisuussyistä käytetty varotoimenpiteenä kuonokoppaa.
Ransu odottelee uutta kotia Liedossa Turun seudulla.

Varaajana toimii Sanna

 Ennen yhteydenottoa toivomme