Simo

Simo on muuttanut uuteen kotiin 8.12.2018

Simo on 4-vuotias kultainennoutaja, joka etsii uutta kotia itsestään riippumattomista syistä. Simo vaihtaa kotia jo toista kertaa, johtuen erittäin allergisoivasta hilseestä. Simo odottaa uutta kotia hoitoperheessä Vantaalla.

Simo

Simo on perusterve, sirutettu, rokotettu ja 32 kg painoinen kastroitu uros. Simolla ei ole ns. virallisia papereita eikä luustokuvausta ole tehty. Luonteeltaan Simo on hyvin rodulleen tyypillinen; sosiaalinen, kiltti ja miellyttämisen haluinen. Simo on myös hyvin aktiivinen, iloinen ja leikkisä. Simo pitää lapsista ja tulee toimeen toisten koirien kanssa. Ensimmäisessä perheessä Simon kaverina oli pentuikäinen terrieri, jonka kanssa Simo tuli toimeen hyvin. Toisessa kodissa kaverina oli toinen vanhempi kultainennoutajauros ja yhteiselo sujui täysin ongelmitta. Pentuvaiheen aikana Simo on tavannut myös kissoja, sen jälkeen ei kokemusta kissoista ole. Simo on innokas, energiaa täynnä oleva utelias poika, joka on äärimmäisen hyväluonteinen. Peruskäskyt ovat hallinnassa ja hihnassa osaa liikkua mallikkaasti. Aiemmin haasteena ollut vetäminen on vähentynyt paljon ja Simo lenkkeilee sujuvasti toisen koiran kanssa. Simolla on käytössä panta, mutta on tottunut myös valjaisiin. Simo pitää lenkkeilyn lisäksi mm. uimisesta sekä saunomisesta ja on tottunut mökkeilyyn sekä autoiluun.

Simo

Simoa on käytetty eläinlääkärissä kesällä 2017 läähättämisen ja runsaan juomisen/pissaamisen vuoksi. Simosta tutkittiin kaikki mahdollinen sekä verikokeista että lääkärin muussa tutkimuksessa. Mitään elimellistä vikaa tai sairautta tms. ei löytynyt. Simo käy neljästi päivässä lenkillä ja lisäksi on päässyt ulkoilemaan isolla pihalla vapaana, jolloin pissaamisen tarve on tullut hoidettua myös lenkkien ulkopuolella.

Simon hilse on voimakasta ja herkästi allergisoivaa, sen vuoksi uudessa kodissa ei voi olla henkilöitä, joilla on alttiutta herkistyä eläinpölylle tai muihin allergeeneihin. Simon voimakas hilse voi herkistää henkilön, joka ei ole ns. koira-allergikko, jos muita alttiuksia löytyy.

Yksin olo kotona sujuu Simolta ongelmitta. Ei tuhoa paikkoja eikä tavaroita. Simon ruokavalio on viljaton ja noudattaa aikuisen koiran ruokintasuosituksia. Ei todettuja allergioita.

Simo ja jätti puruluu

Uudeksi kodiksi soveltuisi parhaiten lenkkeilevä aktiivinen ja koiralle aikaa antava perhe. Toiveissa on luonnon läheltä omakotitalo/rivitalo, oma piha, jossa voisi olla vapaana ja paljon aikaa lenkkeilylle, puuhastelulle sekä rapsutuksille. Uudessa kodissa voisi olla mielellään myös rauhallinen koirakaveri, jonka kanssa yhdessä olisi kotona turvallista, kun ihmiset ovat töissä. Ja onhan toinen koira myös oiva leikkikaveri.

Simo kaipaa siis omaa pihaa, jossa juoksennella. Kotia, jossa yksinolojaksot ovat lyhyitä. Ihmistä tai perhettä, jolla on aikaa touhuta ja lenkkeillä. Hyvä koirakaveri tekee Simon vielä onnellisemmaksi.

Simo katselee tulevaisuuteen

Simo on täydellinen koira, aivan kuin pieni lapsi. Simo haluaa olla kaikessa mukana, on tottelevainen sekä innokas ja kaipaa nyt loppuelämän kotia.

Simo on muuttanuut uuteen kotiin joulukuussa 2018