Leeloo

Leeloo

Muutti uuteen kotiin 5/2017

Leeloo on vuonna 2011 syntynyt ihmisrakas ja älykäs lapinporokoiranarttu joka odottelee uutta kotia Helsingissä. Leeloolle etsitään uutta kotia, koska hän ei tule toimeen perheen pienten lasten kanssa.
Yhteiselo lasten kanssa on jo pitkään stressannut Leeloota, eikä koira hyväksy pienokaisia laumaansa. Stressi ilmenee mm. ärtyisyytenä lapsia kohtaan. Leeloo ei ikinä ole yrittänytkään vahingoittaa lapsia, mutta murahtelee ja siirtyy muualle lasten lähestyessä häntä.
Koiralle etsitään nyt kotia missä on vain aikuisia tai perhe, missä lapset ovat jo vanhempia.

Leeloo on äärettömän ihmisrakas koira joka on aivan onnesta soikea kun häntä huomioidaan.
Leeloo on myös hyvin älykäs ja kekseliäs koira ja osaakin useita kymmeniä eri käskyjä. Nuorena Leeloo oppi peruskäskyjä hurjaa vauhtia ja olikin pentukurssinsa priimusoppilas. Ainoa käsky, mitä hän ei ole ikinä oppinut on ”tänne”.

Leeloo

Leeloolla on todella vahva oma tahto, ja kun ei kiinnosta, parhaimmatkaan herkut eivät hänen mieltään muuta.
Nykyinen omistaja kertoo, että Leeloota on todella vaikea huijata tai huiputtaa millään lailla. Hän on tarkkaavainen ja osaa lukea ihmisiä hyvin. Leeloo osaa käyttää neuvokkuuttaan oman etunsa mukaisesti ja on oppinut avaamaan ovia ja laatikoita. Kotonaan Leeloo voi esimerkiksi kiivetä hakemaan leipäpussin parempiin suihin, jos se on unohtunut esille.
Muuten yksinolo on sujunut, eikä Leeloo ole nykyisessä kodissa osoittanut merkkejä eroahdistuksesta.

Leeloolla on selkeät paimenkoiran elkeet, joskin ne ovat viime vuosina hiukanlaimentuneet. Leeloolta esimerkiksi ei jää huomaamatta, jos oman lauman ihminen poistuu kotoa, ja hän voi jäädä hetkeksi ikävöimään oven taakse.
Leeloo voi välillä olla tyytyväinen vähäisempäänkin liikuntaan, mutta kuten koirat yleensä, hän nauttii pidemmistäkin ulkoiluista. Puhti ei tällä koiralla lopu kesken.
Leeloo ei yleensä vedä hihnassa, mutta oravat ovat ykkösvihollisia jotka saavat aina kyytiä.

Leeloo

Leeloon kanssa on harrastettu jäljestämistä ja hänestä voisi hyvin olla harrastuskaveriksi uudessa kodissa. Koska Leeloolla nousee herkästi kierrokset, hänelle sopii paremmin lajit jotka vaativat tarkkuutta ja keskittymistä. Esimerkiksi agility ei sovellu tälle koiralle.

Myös vieraiden saapuminen nostattaa kierroksia ja Leeloo innostuu kovasti. Leeloo on erittäin ystävällinen koira, joskin välillä yli-innokas. Tervehtiessään Leeloo saattaa innostuessaan hyppiä ihmisiä päin. Hetken kuluttua hän kuitenkin rauhoittuu.

Leeloo on pääasiassa ollut terve. Tytöllä on ollut pientä selkävaivaa, ja koiraosteopaatilla on käyty. Selkä on tutkittu eläinlääkärissä eikä ole havaittu mitään isompia ongelmia. Jokapäiväisessä elämässä selkävaivaa ei omistajan mukaan välttämättä edes havaitse, eikä se ole estänyt liikuntaa ja lenkkeilyä millään tavalla. Uudessa kodissa on silti seurattava tilannetta.
Leeloo on ollut kaikkiruokainen, mitkään ruoka-aineet eivät ole aiheuttaneet
ongelmia.
Leeloo ei pidä muista nartuista, mutta tulee toimeen urosten kanssa ja leikkii mielellään. Tulevassa kodissa Leeloo voisi olla ainoa koira tai kaverina urokselle, joka hyväksyy dominoivan nartun.
Leeloo on sopeutuvainen koira, joka on viihtynyt niin erämaassa kuin kaupungissakin. Pienkerrostalossakin elämä on sujunut eikä tuttuja naapureita haukuta, mutta isompi kerrostalo ei ole Leeloolle sopiva.
Leeloo on sirutettu, rokotettu ja steriloitu.

Leeloon varaajana toimii Lotta

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVITYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN