Rosso

Muutti uuteen kotiin 05/2017

Rosso on 12.02.2013 syntynyt leikattu uros. Rodultaan Rosso on mittelspitz, paino 6 kiloa.

Rosso

Rosso on elänyt samassa perheessä tähän asti, mutta nyt palautunut käytösongelmiensa takia kasvattajalleen. Rossolla on aiemmassa kodissaan ollut remmirähjäystä ja liiallista omistajan vahtimista, nyt kasvattajalle palauduttuaan nämä ongelmat ovat osittain helpottaneet/poistuneet, mutta Rosson uudelta kodilta vaaditaan määrätietoisuutta ja motivaatiota jatkaa

Rosso

Rosson kanssa työskentelyä arjessa näiden tapojen muuttamiseksi.
Rosso on miellyttämisenhaluinen ja hellä koira, tulee mielellään syliin ja jakaa aina tilaisuuden tullen pusuja. Rosso on kuitenkin myös hyvin hermostunut ja haukkuherkkä (epävarma). Rosso reagoi ääniin heti kovalla haukulla ja rauhoittuu hitaasti, yksin jäädessään Rosso saattaa ulista. Näistä syistä Rossoa ei luovuteta kerrostalokotiin ja uudelta kodilta odotetaan erityisesti valmiutta työskennellä eroahdistusoireiden ja haukkumisen helpottamiseksi. Rosson uudelta kodilta odotetaan koirakokemusta, Rosso ei pienestä koostaan huolimatta sovi ensikoiraksi.

Rosso

Kynsien leikkaus onnistuu hienosti, Rosso tulee syliin selälleen ja antaa leikata. Harjaaminen, peseminen ja muu käsittely on myös helppoa. Mittelspitzin turkki vaatii suhteellisen säännöllistä harjausta.

Lenkillä Rosso on opetettu kävelemään omistajan rinnalla ja Rosso ottaa hienosti kontaktin omistajaan, mutta ohituksissa omistajan tulee tehdä töitä, jotta ne jatkossakin sujuvat ilman rähjäämistä. Rosso on aina kulkenut hihnassa, Rossoa ei ole pidetty vapaana.
Rosso on tottunut elämään toisen koiran kanssa, mutta toisen koiran tulisi olla rauhallinen. Rosso on myös asunut kissan kanssa. Rosso ei epävarmana koirana sovi pienten lasten kanssa samaan kotiin, sillä on yrittänyt näykätä remuavia lapsia.

Rosso

Rossolla on vuosi sitten todettu reisiluiden päissä lievää kalkkeumaa/rappeumaa, joka aiheutti selän kipeytymistä pitkillä lenkeillä. Vaiva voi vaatia siis ajoittain kipulääkekuuria ja toki hyvän lihaskunnon ylläpitämistä sekä nivelien toimintaa tukevien valmisteiden käyttöä. Tällä hetkellä vaiva on oireeton ja Rosso kaipaa vireänä koirana runsaasti puuhaa ja liikuntaa.
Rosson rokotukset ovat voimassa kesään 2017 ja tarvittaessa tehostetaan ennen uuteen

kotiin muuttoa.

Rosso odottelee uutta kotia Kemissä.

Rosson varaajana toimii Sanna

Ennen yhteydenottotoivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN