Amico

Muuttanut uuteen kotiin 26.4.2019.

Amico on vuonna 2010 syntynyt lagotto romagnolo, joka etsii uutta kotia olosuhteissa tapahtuneiden muutosten vuoksi. Amico on noin 17 kg, säkäkorkeus n. 45 cm, rokotettu ja sirutettu perusterve koira, joka odottaa uutta kotia Kotkassa. 

Amico

Amico

Vaihtaa kotia toisen kerran, on asunut nykyisessä lapsiperheessä kaksi vuotta kavereinaan myös kaksi kissaa. Kodinetsintä johtuu perheessä tapahtuneista muutoksista ei Amicosta. Amico on muuttanut 2016 rivitalosta kerrostaloon, eikä suostunut enää jäämään yksin, vaan haukkui. Kaksi viimeistä vuotta on asunut omakotitalossa, jossa käytössä aidattu piha. Haukkuherkkyyden vuoksi sopiva asumisvaihtoehto olisi omakotitalo maaseudulla tai rauhallisessa lähiössä. Ääniherkkyyteen on löydetty toimiva lääke (pelkää ukkosta sekä joitain kovia ääniä). Aiemmin on pelännyt myös autoja, polkupyöriä, niiden perään haukkunut, jos huomaa ajoissa ei reagoi. Omalla pihalla ollut vapaana, ääniherkkyydestä huolimatta ei säikähdä lumilinkoa/lasten koviakaan ääniä.

Tulee yleensä hyvin toimeen muiden eläinten kanssa. Joskus saattaa ohitustilanteessa haukkua toiselle urokselle, isompia koiria väistää. Amico on saanut olla vapaasti luonnossa mökillä ja on ollut kaikista onnellisimmillaan siellä. Ei ole kovin innokas uimaan, mutta saunomisesta pitää ja viihtyy kuumassakin löylyssä. Luonteeltaan on aktiivinen, seurallinen, leikkisä, älykäs ja välillä itsepäinen ja tietyissä tilanteissa pelokas ja arka. Kiintyy ihmisiin, on lapsiystävällinen ja tykkää liikkua luonnossa. Lagotto on kova haistelemaan, joten on parhaimmillaan, kun saa vapaasti haistella.

Amico saunoo

Amico on käynyt eläinlääkärissä viimeksi vuosi sitten. Ruokinnassa käytetty nappuloiden lisäksi raakapullia, saa herkästi ilmavaivoja ja ruoka annetaan kolmessa erässä kaksi kertaa päivässä. Viime vuosina on käytössä ollut ahmimisen estävä ruokakuppi. Herkkuna pieni pala banaania. Kurkku maistuu myös ja salaattia tehdessä odottaa kiltisti kurkun päätypaloja. Kynsien leikkauksesta ei pidä, aristelee tassujaan mutta kahden ihmisen voimin onnistuu. Lagotosta ei lähde lainkaan karvaa, joten turkki on ajeltu noin kolme kertaa vuodessa.

Amico

Toiveena on, että koti löytyisi perheestä, jossa on ennestään koira tai kotieläimiä. Amico ei yleensä pode ahdistusta, jos on eläinkaverin kanssa. Amico ei viihdy kaupungin vilinässä, paras paikka olisi omakotitalo rauhallisessa ympäristössä. Amicosta saat kivan lenkkikaverin ja on myös hyvin seurallinen, joten uudella omistajalla pitäisi olla aikaa ja lämmin syli, johon käpertyä. Aikaa ja totuttelua yhteiselonne alussa tarvitaan, palkinnoksi on luvassa kiintymys. Rotua tunteva tai aroista koirista kokemusta omaava, osaava ja koulutushalukas perhe olisi Amicolle sopivin.

Mikäli koet, että juuri sinulla olisi tarjota turvallinen ja lämmin syli sekä rakastava loppuelämän koti Amicolle, täytäthän huolella kotiselvityslomakkeen.

Varaajana toimii Eija

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN