Daisy & Totte

Totte, ragdoll, on syntynyt 2009 ja Daisy, persialainen, 2007 etsivät loppuelämän yhteistä kotia itsestään riippumattomista syistä. Kaverukset odottavat uuden kodin löytymistä Etelä-Pohjanmaalla. Uudessa perheessä ei saisi olla pieniä lapsia eikä muita kissoja. Kissojen suhtautumisesta koiriin ei ole tietoa. Kodilta siis odotetaan hyvää kissahenkisyyttä ja energiaa kissojen kanssa touhuamisiin. Molemmat tykkäävät leikkiä.

Daisy ja Totte

Daisy ja Totte

Totte on kooltaan noin 5,5 kiloinen ja Daisy pieni siro painaa noin 3,5 kiloa. Totte on kastroitu ja Daisy steriloitu. Nykykodissaan ovat päässeet ulkoilemaan suurella piha-alueella kesäisin vapaasti (piha on aidattu). Totte käy myös talvella pihalla ulkoilemassa. Kissoilla on ulkona tuolit, josta on hyvä tarkkailla tapahtumia.  Uudessa kodissa toivotaan olevan ulkoilumahdollisuus turvallisesti tarhassa tai aidatulla pihamaalla tai toinen vaihtoehto pannassa ulkoiluttaen (tavallinen pikkukoiran panta & flexi yhdistelmä on hyvä). Ensisijaisestin suositeltava olisi iso aitaus, jossa olisi tilaa liikkua.

Daisy ei pidä turkin hoidosta. Sen vuoksi sen turkkia on helpompi käsitellä, kun se on

Daisy

Daisy

lyhyt ja pidetään lyhyenä. Daisy on muutenkin se temperamenttisempi kissoista.  Perusturkin hoito tehdään kampaamalla. Saksilla voi lyhentää turkkia.  Turkkia ei kannata pestä, jos se ei ole selvästi likainen. Eläinten turkki pysyy puhtaana ilman pesuakin. Hoitotoimenpiteet kynsien leikkaus määräajoin sekä silmien ympärystän pyyhkiminen esim. keitetyllä vedellä ja kuivaaminen paperilla. Korvien puhdistus tehdään tarpeen vaatiessa.

Toten turkin hoidoksi riittää silloin tällöin kampaaminen ja kynsien leikkuu. Totte on perusterve kissa, tähän mennessä ei ole mitään sairauksia ollut.

Totte

Totte

Totte ei ole sirutettu.

Daisylla todettiin hammasresorptio eli se on usein etenevä sairaus, jossa joudutaan melko usein poistamaan hampaita. Tämän vuoksi säännölliset tarkastukset eläinlääkärillä ovat tarpeen. Daisylla poistettiin 23.12.2016 kolme isoa hammasta syöpymän takia. Daisyn seuraava kontrolli on siis puolen vuoden päästä. Daisylla on myös sydämen sivuääni, josta ei ole ollut mitään haittaa. Sivuääni olisi hyvä tutkia ultraamalla niin saisi selkeän diagnoosin. Daisy on sirutettu.

Molemmat kissat syövät raksuja yleensä Royal Canin tai Purina One tai mikä nyt sattuu maistumaan. Kissoilla ovat raksut olleet tarjolla 24 h eli syövät halutessaan. Raksuja on ollut tarjolla kahdessa kipossa eri lajit. Totte syö myös kosteaa ruokaa, jättäen kuitenkin lihat syömättä eli syö vain kastikkeen. Vesi juomana. Daisylle voi tarjota kermatilkan ja siivun leikkelettä esim. kerran päivässä ja myös jotkut jogurtit maistuvat. Daisy on kummin hemmoteltu etteivät kaikki maistu ja Daisy ottaa leikkeleen kädestä pikku paloina. Kaikki selviää kokeilemalla.

Totte ja Daisy

Totte ja Daisy

 

Daisyn ja  Toten varaajana toimii Eija

 

 

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN