Atte

Atte

26.2.2013
Atte Kuulumisia uudesta kodista:

”Reilun vuoden aikana on tapahtunut paljon: muutimme omakotitalosta rivitaloon ja kaikki olemme sopeutuneet tänne hyvin. Atte sai myös uuden kissakaverin (toisen kissamme lisäksi) ja ne ovatkin olleet erottamattomat siitä asti. Aten atopia on rauhoittunut hyvin antiseptisella shampoo-pesulla ja patjan hävityksellä. Patjan hävittyä, on sohvasta muodostunut kovin miellyttävä lepopaikka Atelle 🙂

Aten kanssa olemme pitäytyneet nappularuokinnassa, koska raakaa lihaa ei Aten vatsa kestänyt vaikka poika itse siitä olisikin tykännyt. Enää ei hihnalenkeilläkään Atterähinää ole niin paljon kuin ennen ja räyhääminen on enemmänkin  innostunutta ja uteliasta kuin aggressiivista. Vielä olisi hakusessa koirakaveri, jonka kanssa voitaisiin harjoitella ohituksia.

Ulkoilemassa ollaan käyty sellaisella metsätiellä, jossa Atte saa olla täysin vapaana, eikä ole pelkoa, että siellä liikkuisi muita ihmisiä tai koiria 🙂

 

Hieman on pappa alkanut harmaantumaan, mutta ei sitä touhuamiselta huomaa!

 

Atte lähettelee terveisiä kaikille ja toivoo, että muutkin kotia etsivät löytäisivät itselleen sen oikean kodin 🙂 ”

Atte löysi uuden kodin! Onnea Atte ja uusi perhe!! 🙂

Kuulumisia uudesta kodista 8/2011

Siitä on nyt kulunut noin kuukausi kun Atte saapui meille uuteen kotiin. Hienosti Atte on meille kotiutunut, paljon paremmin kuin odotettiin. Atesta paljastui todella ihmisrakas, pakko olla aina samassa huoneessakin kuin ihmiset. Paras palkinto kotiin palaavalle ihmiselle on ”pikkuinen vaavi”, joka odottaa häntä heiluen eteisessä.

Palloleikit ja vapaana juoksentelu metsässä on parasta puuhaa, niistä Atte todella pitää ja tietää nyt jo etukäteen, milloin lähdetään metsäpolkuja kiertämään. Eläinlääkäri kehui paljon Aten käyttäytymistä ja ulkonäköä, vaikkakin hieman oli remmirähjä muille koirille odotettaessa omaa vuoroa. Poikkeuksena oli koiran pennut, jotka myös odottivat omaa vuoroa, Atte tuumi ettei vauvoille saa rähjätä.

Hieman on ollut hankaluuksia kun Atte selvästikin pelkää muita koiria, mutta hienosti on totuteltu tuttava perheen bokseri nartun kanssa, joka myöskin aristaa hieman toisia koiria.

Tarkoituksena olisi lähiaikoina vaihtaa ainakin osa Aten puurosta raakaruokintaan, mutta vielä ei olla ehditty kokeilla, kun kaikki on nyt ihan uutta.

Hauskaa on kun oma silmä on jo tottunut tuohon Aten suureen kokoon ja aina sen kuulee että ”hui, kun se on niin suuri” ja ”sehän on hevosen kokoinen”.
Paljon poju tykkäsi lapsista, jotka ovat meillä käyneet kylässä (ja vielä enemmän lapset tykkäsivät)

Olemme todella kiitollisia siitä, että teidän kauttanne tuo ihanuus on meille päätynyt =) Päiväkään en vaihtaisi pois, nyt kun on aina kotona joku joka pitää sinusta, myös silloin kun itsellä on huono päivä =)

_____________________________________________________________________

Atte on 4 -vuotias leikattu uros tanskandoggi, jossa on hippusen
landseria.
Luonteeltaan Atte on kiltti mutta vauhdikas tohelo, kuitenkin hieman arka uusia
asioita kohdatessa. Runsaalla liikunnalla jämäkkä omistaja saa Atesta
rauhallisen ystävän.
Atte on erittäin sosiaalinen koira ihmisten ja toisten eläinten kanssa.
Elänyt perheessä jossa on lapsia, kissoja ja toinen koira. Hihnan
päässä kuitenkin rähisee muille koirille, vaikka vapaana onkin kaikkien kaveri.

Atte

Atte tarvitsee erikoisruokavalion, muutoin hän on terve koira. Mikäli
ruokavaliota ei noudata, se ilmenee korvatulehduksena ja tassujen
punotuksena. Käytännössä Atte on syönyt ikänsä Nutro lammasriisi kuivaruokaa Yrjölän
puuron kera.
Koirasta luovutaan vakavan sairauden vuoksi eikä nykyinen koti kykene tarjoamaan enää Aten tarvitsemaa liikuntaa. Atte on ollut hoidossa kerrostalossa ja siellä kärsi eroahdistuksesta joka ilmeni haukkumisena. Paras paikka hänelle olisi omakotitalo haja-asutusalueella, jossa mahdollisesti odottaisi koirakaveri.