Iita

Iita muutti uuteen kotiin 8/2017

Iita on sekarotuinen steriloitu neljävuotias narttukoira joka odottaa uutta kotia Turussa. Iita on sekoitus laikaa, norjanhirvikoiraa ja noutajaa. Painoa Iitalla on 25 kg, säkäkorkeus on 58 cm. Iitalta puuttuu vielä siru ja rokotukset, ne pyritään hoitamaan kuntoon ennen uuteen kotiin siirtymistä.

Iita metsälenkillä

Iita on kotihoidossa. On osoittautunut ystävälliseksi, iloiseksi, uteliaaksi ja sävyisäksi koiraksi. Iita osaa perusasiat, tottelee mielellään ja opettelee hanakasti uutta. Osaa ottaa katsekontaktin, vaadittaessa malttaa hyvin odottaa omaa vuoroa, rauhoittuu lepäämään ollen hyvin yhteistyöhaluinen ja -kykyinen. Iita on erittäin älykäs ja oppii nopeasti.  Iita on vaativa koira ja kaipaa osaavaa sekä koulutustaitoista isäntää tai emäntää.

Iitalla on vahva riistavietti ja ulkona saattaa vetää voimakkaasti hajujen perässä. Ohitustilanteissa riehaantuminen on mahdollista. Iita on kotihoidossa kuitenkin osoittanut, että on koulutettavissa ja hihnakäyttäytymisessä on tapahtunut jo huomattavaa edistystä.

Kotihoidossa Iita on antanut tehdä kaikki hoitotoimenpiteet hyvin, kynnet on leikattu ja jopa anaalirauhaset tyhjennetty kotikonstein ilman ongelmia. Luun saa ottaa suusta eikä se ole kovin haukkuherkkä. Iita jää kotiin yksin hyvin, ei tee tuhoja ja osaa pyytää ulos. Luonteeltaan kiva yhdistelmä itsenäisyyttä ja miellyttämisenhalua.

Hihnakäyttäytyminen vaatii uudelta kodilta koulutuskokemusta, rauhallista kärsivällisyyttä, voimaa tarvittaessa pidellä vahvaa, keskikokoista koiraa sekä lenkillä kykyä lukea koiraa ja ympäristöä. Muiden koirien seurassa Iita jännittää ja ilmeisesti taustalla on huonoja kokemuksia, mutta on myös koiria, joiden kanssa Iita on tullut toimeen. Riistaviettiä löytyy, kissoja, lintuja ja oravia on kiva jahdata. Isommat eläimet, kuten hevoset, ovat Iitan mielestä pelottavia. Eläinten perässä säntäily on kotihoidossa jo talttunut aika paljon. Vapaana ulkoilemaan Iita ei ole aiemmassa kodissa päässyt, koska on saattanut karata korkeankin aidan ylitse. Kotihoidossa on päästy kokeilemaan turvallisessa aitauksessa juoksemista ja huomio pysyi hyvin yhteisessä leikissä sekä harjoittelussa.

Iita on myös tavannut koirakouluttajan tämän vuoden aikana kahdesti. Kouluttajan tulkinta Iitasta on; ihmiselle avoin koira, oikein mainio tapaus.

Karvanlähtöaikoja on kaksi vuodessa ja niiden aikaan harjataan enemmän. Iita on terve koira, mutta jotkut ruoat ovat aiheuttaneet kaasuvaivoja ja vaaleat puruluut eivät Iitalle sovi.

Iita nauttii ulkoilusta upeissa maisemissa

Kerrostalossa olleessaan Iita ei ole haukkunut muiden koirien äänille, mutta murisee nähdessään koiria ikkunasta. Vieraat Iita on kotihoidossa ottanut hyvin vastaan ollen ystävällinen kaikille, mutta saattaa haukahtaa ovikelloa. Iitan on kovin seurallinen ja kerää rapsutukset ja kiipeää mielellään vieraankin syliin. Iitalla on peruskäskyt hallinnassa ja se on kaiken kaikkiaan kiva nuori koira, jonka kanssa on palkitsevaa touhuta.

Iitalle etsitään kotia, jossa olisi aikaa puuhata nuoren aktiivisen koiran kanssa. Iita ei sovi ensimmäiseksi koiraksi eikä perheeseen missä on pieniä lapsia tai kissoja. Uudella omistajalla pitäisi olla aikaa ja energiaa panostaa Iitan koulutukseen ja aktivointiin.

Iita ja ruusut

Jos haluat tarjota loppuelämän rakastavan kodin Iitalle, täytä kotiselvityslomake huolellisesti.

Iitan varaajana toimii Eija

Ennen yhteydenottoa toivomme
KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN