Eeli ja Nyyti

Kanit muuttivat uuteen kotiin 02/2017

 

Nyyti ja Eeli

Nyyti ja Eeli

Nyyti2

Nyyti

 

Nyyti on iältään kolmevuotias kääpiökani tyttö. Luonteeltaan Nyyti on todella kiltti, mutta uusia ihmisiä arastelee, ja hänen kanssaan täytyykin käyttää aikaa luottamuksen rakentamiseen. Nyyti on kaksikosta enemmän hellyydenkipeä. Nyyti on myös tomera ja saattaa tömäyttää komentaakseen jos haluaa esimerkiksi ruokaa.

 

Eeli on kastroitu leijonaharjas-kääpioluppa uros ja iältään kolmevuotias. Eeli on hyvin

Eeli

Eeli

reviiritietoinen vieraita kohtaan. Etenkin miehistä, lapsista ja kovista äänistä ja metelistä Eeli tuntuu stressaantuvan ja hermostuvan helposti.  Hän käyttäytyy tällöin agressiivisesti. Perheenjäseniä kohtaan Eeli ei ole agressiivinen. Kaneista kokemusta omaava pärjää kuitenkin Eelin kanssa varmasti. Eeli touhuaa aikalailla omiaan ja tykkää iloloikkia vapaana.

Kanit ovat tottuneet loikkimaan vapaana, ja kesällä ovat viihtyneet paljon parvekkeella. Häkissä ovat ainoastaan öisin, ja kun omistajat ovat poissa kotoa. Kumpikaan kaneista ei ole sylikaneja, mutta nauttivat rapsutuksista ja silityksistä äärettömästi. Eivät juurikaan järsi paitsi toisinaan muutamaa haluamaansa paikkaa, mutta yleensä helpottaa kun on järsittäviä leluja ja touhuamista.  Eivät pidä kynsienleikkuusta tai muista toimenpiteistä juurikaan.

Eeli tykkää ulkoilla valjaissa, mutta Nyyti arkailee eikä häntä ole tämän vuoksi viety ulos. Häkkinä kaneilla on ollut suuri kaksi kerroksinen valkoinen puuhäkki. Eeli on häkissä vieraiden ajan ja siellä rauhoittuu.

Eeli

Eeli

Muista eläimistä kanipariskunnalla ei juurikaan ole kokemusta. Eeli kokee muut eläimet uhkaavaksi, ja Nyyti arastelee.

Kanit ovat syöneet kotimaista heinää, sekä eläinkaupan pellettiä. Tuoreruokaa kanit ovat saaneet vaihtelevasti. Lempiruokia ovat porkkana sekä romainesalaatti. Eelin herkkua on basilika. Herkkuina silloin tällöin pala banaania tai ananasta. Tuoreruoka syötettävä eri paikassa koska Nyyti yleensä ahmii, jolloin Eeli lopettaa syömisen ja Nyyti kiiruhtaa syömään kaiken ruuan.

Nyyti on sairastanut elämänsä aikana muutamia kertoja suolitukoksen, jolloin on riittänyt

Nyyti

Nyyti

kotihoitona eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti vatsanhieronta ja hieman parafiiniöljyä. Suolitukosten ehkäisemiseksi Nyytin syömisiä on säännösteltävä ja huolehdittava että kani liikkuu tarpeeksi.

Kanipariskunnalle etsitään rakastavaa loppuelämän kotia, jossa kanit saavat paljon huomiota ja pääsevät elämään vapaana temmeltäen kanimaista elämään.

Eelin ja Nyytin varauksia hoitaa Annika

Ennen yhteydenottoa toivommeKOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN

Muokkaa