Hemi

Hemi

Hemi

Hemi löysi kodin kotihoitopaikastaan kesäkuussa 2016

Löytyisikö sinun luotasi loppuelämän koti tälle pienelle tehopakkaukselle?

Kolmen vuoden ikäinen chihupoika Hemi etsii kotia osaavaa, kokenutta ja harrastavaa kotia. Painoa Hemillä on viitisen kiloa, ja korkeutta noin 25cm.
Hemi on leikattu, sirutettu ja rokotukset ovat ajantasalla.

Hemi on jo kertaalleen vaihtanut kotia, mutta yhteiselo ei Hemin kanssa ottanut luonnistuakseen, ja tällä hetkellä Hemi asuu kotihoitajan luona Turun seudulla.

Hemillä on valtava luonne, näin pieneksi koiraksi! Hän on hyvin persoonallinen, avoin, innokas, iloinen ja ihmisen huomiota rakastava koira.

Hemi

Hemi

Hemi on varsinainen energiapakkaus, joka jaksaisi leikkiä ja touhuta vaikka koko päivän jos vain saisi itse päättää.
Hemillä riittää vauhtia ja halua oppia. Herkkujen avulla Hemille saa varmasti opetettua mitä tahansa.

Peruskäskyt istu, maahan sujuvat, ja harjoiteltu on myös odota – käskyä ja tehty muutamia jälkiä, jossa Hemi onkin osoittautunut erittäin taitavaksi!

Hemi

Hemi

Hemi kulkee lenkillä varsin hienosti, välillä hän kuitenkin kokee tarpeelliseksi ilmoittaa jännittävistä vastaantulevista koirista, mutta puuttumalla heti tilanteeseen Hemi ohittaa vastaantulevat koirat nätisti.

Hemi on myös säänkestävä koira, kurakelit eivät todellakaan haittaa, kun vaan päästään touhuamaan.

Hemi on toisaalta myös erittäin tempperamenttinen, ja välillä myös hyvin ärhäkäskin koira.
Hemi saattaa käyttäytyä agressiivisesti erinäisissä tilanteissa, esimerkiksi silloin kun häneltä kielletään, tai otetaan suusta jotakin mitä se ei saa syödä. Ovikellon äänestä Hemi kiihtyy ja haukkuu.

Hemi rrrrakastaa <3

Hemi rrrrakastaa <3

Mikäli Hemi pääsee kiihtymään liikaa, yrittää Hemi hyökkiä myös ihmistä kohden. Mikäli koiraa kiihtyneessä tilassa koskee, pyrkii Hemi myös puremaan.

Rauhoittuminen tapahtuu joko käskyttämällä istumaan, omaan paikkaan tai makupalalla houkuttelemalla. Kynnet Hemin kanssa käydään leikkaamassa eläinlääkärissä, sillä kynsien leikkuusta hän ei pidä ollenkaan, vaan kiihtyessään koittaa purra.

Hemin kanssa on käyty eläinlääkärillä selvittämässä voisiko agressiivisen käytöksen taustalla olla jokin fyysinen, kivun aiheuttama syy. Eläinlääkärin tutkimuksissa ei löydetty aristuksia, tai mitään kipuun viittaavaa, ja vaikuttaisikin siltä että agressiiviset taipumukset ovat todennäköisemmin käytösperäisiä.

Hemi

Hemi

Hemille suositellaankin systemaattisen käytösterapian aloittamista. Hemin olisi myös hyvä treenata malttia ja rauhoittumista. Hemin tulisi lisäksi oppia ettei se saa aina haluamaansa (esimerkiksi omistajan huomiota) heti sitä halutessaan.  Hemi tarvitsee johdonmukaisen omistajan. Kielletty on aina kielletty, ja kerran sallittu, on aina sallittu. Hemi osaa varmasti kokeilla sinnikkäästi rajojaan, josko kuitenkin saisi myöden.

Hemi tulee paremmin juttuun isojen koirien kanssa. Pieniä koiria Hemi arastelee.  Kissoihin Hemi ei ole tottunut ja niitä yrittääkin jahdata. Hemin uudeksi kodiksi kuitenkin toivotaan kotia, jossa muita lemmikkejä ei ole, jotta Hemi saa kaiken tarvitsemansa huomion.

Hemi

Hemi

Pienten lapsien perheeseen Hemiä ei myöskään luovuteta. Teini-ikäisten kanssa koira tulee loistavasti toimeen, mutta tällöin jokaisen perheessä on noudatettava samoja sääntöjä Hemin kanssa. Uuden kodin tulee olla harrastavaa, sillä pelkäksi kotikoiraksi aktiivisesta, ja tekemistä kaipaavasta Hemistä ei ole. Uuden kodin tulee ymmärtää että Hemin käytösongelmat saattavat kodinvaihdon yhteydessä voimistua, ja valmistautua siihen että työsarkaa Hemissä vielä riittää.

Mikäli sinulta löytyy tälle pienelle-suurelle koiralle loppuelämän koti, sekä paljon aikaa, tahtoa ja kärsivällisyyttä, niin täytäthän pikaisesti kotiselvityslomakkeen!

Hemin varaajana toimii Annika

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN