NuuNuu aka Herra Töppönen

Muutti uuteen kotiin  8/2016

Noin 10kk ikäinen Herra Töppönen on valmiina omaan kotiinsa vihdoinkin. Pienellä on hoidettu  rokotukset, madotukset ja turvasiru sekä kastrointi. Odottelee kotia Turussa kotihoitopaikassa.

Töppönen

Töppönen

Kotihoitajan kertomaa:
”NuuNuu kisu, nykyisin paremmin tunnettu Herra Töppönen, palautuu sivuille kotia etsiväksi. Töppönen on samasta pentueesta, josta kaksi muuta saivat kodin jo vuoden vaihteessa.
Töppönen päätettiin ottaa pois sivuilta koska suloisen otuksen elämän alkutaival on ollut hieman mutkikas. Vuoden vaihteessa jo pohdittiin oliko pikkuisella kaikki ihan kunnossa kun kehitys ja kasvu olivat hitaampaa kuin muilla pennuilla ja leikkiminen ei oikein maistunut yhtä ahkerasti kuin kissakavereilla. Töppönen myöskin pitäytyi maan tasalla eikä oikein kiipeillyt esim raapimapuissa.
Herraa alettiin tutkia eläinlääkärissä alkuvuodesta ja ensimmäiset uutiset olikin surullisia.

Herra Töppönen

Herra Töppönen

Todettiin synnynnäistä vikaa munuaisissa, joka jo osaltaa selitti hidasta kasvua ja kehitystä. Kuitenkin veriarvoissa oli muutakin häikkää, jolle ei tahtonut selitystä löytyä. Töppönen on rampannut eläinlääkärissä jokusen kerran ja joutunut kokemaan röntgenit, ultraäänet ja monet verikokeet. Kokeiltiin erilaisia matokuurejakin, josko madot (ja muiden lääkkeiden vastustus) olisi selittänyt masun pullotusta ja outoja veriarvoja. Mikään ei vieläkään auttanut. Töppönen oli aika ”huomaamaton” kisunpentu, nukkui paljon ja mielummin katseli leikkimistä vierestä kuin osallistui itse leikkehin. Hän vierasti ja jännitti myös ihmistä paljon, mutta ei yleensä mennyt kuitenkaan karkuun käsittelyä vaan jähmettyi paikoilleen. Huhtikuussa eläinlääkärissä päätettiin, että kokeillaan kuukauden kestävää antibioottikuuria mahdolliseen toksoplasmoosiin. Jos tämäkään ei tepsi, täytyisi miettiä onko Töppösen elämä elämisen arvoista.

Töppönen

Töppönen

Tästäpä alkoikin ilon päivät kotihoidossa. Antibioottia ei ollut kestänyt kahta viikkoakaan, kun pikku herran silmissä syttyi elämän valo ja ilo. Yhtäkkiä kanssamme asusti koko ajan normaalimman oloinen kissanpentu, joka alkoi leikkiä kaikella mikä liikkui, kiusata kisskavereita ja tulla jopa ihmisen viereen sohvalle nukkumaan. Kun kuukauden kuluttua mentiin veriarvo kontrolliin, oli kotihoitaja jo 99% varma, että kuuri oli tepsinyt ja niinhän se oli. Veriarvot näyttivät normaalia ja munuaisarvotkin olivat normaalien rajoissa kun täydennysravintona oltiin välillä annettu Pronefraa. Jes!!
Tällä hetkellä pikku Töppönen jo pitää silittelystä ja rapsuttelusta ja heittäytyy jopa selälleen nauttimaan rapsuista. Leikkiminen ja kiipeily ovat lempipuuhia niinkuin pikkukissalla kuuluu ollakin, kotihoidon isot kisut ovat myös hyviä hyökkäyksien kohteita ja häntää voi aina jahdata, omaa tai muiden. Nykyään uskaltaudutaan jopa sänkyynkin nukkumaan.
Pikku Herra Töppösestä on kuoriutunut oikeinkin suloinen kissakaveri. <3

Kuitenkin tarvitsee muistaa, että synnynnäinen munuaisvika ei ole kadonnut vaikka arvot ovatkin tällä hetkellä normaalit. Uudessa kodissa tulee olla tähän ymmärrys ja ehkäpä kokemusta/tietämystä kissojen munuaisvaivoista. Tällä hetkellä Töppönen syö vielä normaalia penturuokaa, mutta tulevaisuudessa ruokaa kannattaa pikkuhiljaa vaihtaa erityisruokavalioon. Siitäkin herralla on jo kokemusta, kun kotihoidossa yhdeltä kissakaverilta on tuommoisia ruokia päästy maistelemaan. Lisäksi veriarvoja täytyy silloin tällöin testata eläinlääkärissä, mutta jos kisu on oireeton niin n. 1x vuodessa riittää. Töppönen toivoisi myös kotia, jossa odottelisi kisukavereita joiden kanssa pääsee touhuamaan ja painimaan.”

 

 

Nuu-nuu

Nuu-nuu

 

Nuu-Nuu isoveljen hellässä halissa

Nuu-Nuu isoveljen hellässä halissa

 

Herra Töppösen varausta hoitaa Viivi

Ennen yhteydenottoa toivomme

KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN