Seeprapeipot Horus,Iisis, ja Luna *Kiire*

Horus ja Iisis

Horus ja Iisis

Kotia vailla olisi kolme seeprapeippoa, Horus, Iisis ja Luna Hämeenlinnasta.
Kotia joudutaan etsimään allergian puhkeamisen, ja naapureille aiheutuvan meluhaitan vuoksi.

Sisarukset Horus (uros) ja Iisis (naaras) ovat syntyneet 2013, ja Luna (naaras) liittynyt parveen vasta tänä kesänä. Horus ja Iisis ovat tulleet nykyiseen kotiinsa eläinkaupasta sukukypsinä, Luna on hankittu kasvattajalta.

Luna

Luna

Horus ja Luna ovat perusterveitä, mutta ennen Lunan hankkimista parveen, Iisis ilmeisesti stressaantui Horuksen pesimäinnosta, ja alkoi nyppimään itseään ja puolisoaan Horusta. Tämän vuoksi Horuksella on niska vähemmillä höyhenillä ja Iisiksellä on kaulassa rupi, joka vaatii tarkkailua, ja desinfiointia.
Luna hankittiin parveen kolmanneksi eläinlääkärin suosituksesta, jotta Horuksen huomio jakautuisi, ja Isiksen stressi laantuisi.

Horus ja Luna ovat erittäin tempperamenttisia, reviiritietoisia ja pesimäintoisia lintuja. Iisis ottaa tällä hetkellä elämän hieman rennommin ja parantelee haavojaan. Horus on pesimäaikaan todella reviiritietoinen ja suuttuu herkästi muille linnuille jos pyrkivät pesän läheisyyteen.

Horus ja Iisis

Horus ja Iisis

Kolmikko on tottunut lentämään huoneessa vapaana, ja tämä mahdollisuus tulee olla myös uudella kodilla. Ruokana heillä on ollut perus siemensekoitukset ja tuoreruoka. Horus, ja Iiris tulevat syömään myös kädestä. Mikäli perheessä on kissoja ja koiria, tulee linnuilla olla oma tila, johon muut lemmikit eivät pääse. Lintuja ei suositella pesitykseen.

Uusi koti saa mukaansa lintujen tarvikkeet, mutta mikäli linnut eivät saa päivittäin lentää vapaana huoneessa, tulee linnuille hankkia suurempi häkki. Uudelta kodilta toivotaan kokemusta linnuista.

tilannepäivitys 21.12.2015

Muilla linnuilla on ollut liian kova kiusaus nokkia Iisiksen haavaa, ja tämän vuoksi Iisistä onkin pidetty nyt jonkin aikaa erillään muista.  Isiksen ruvet ovat parantuneet, ja uutta höyhentä on alkanut kasvaa. Iisis ei ole myöskään enää viimeaikoinan nyppinyt itsenään, eikä tarvitse haavan desinfiointia. Iisiksen nokkakin on uusiutunut ja siihen on tullut kirkkaampaa väriä, muutenkin Iisis on huomattavasti virkeämmän oloinen. Iisistä pidetään edelleen eristyksissä, kunnes kalju kohta on peittynyt höyheniin.

Luna

Luna

Horuksen, Iisiksen ja Lunan varaajana toimii Annika

Ennen yhteydenottoa  toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEENtäyttämistä.

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT