Pii

Pii

Pii

Pii muutti uuteen kotiin 11/2015

Kotia etsii turun seudulla Pii -tyttönen, rakastava ja leikkisä pieni velmu! Pii on lähes vuoden ikäinen, leikattu, sekarotuinen narttukoira. Roduista ei ole tietoa, mutta jotakin vinttikoiraa hänessä saattaa ainakin ulkonäön perusteella olla. Painoa tytöllä on 20,1 kg ja säkäkorkeus n. 60 cm.

Piistä luovutaan koska omistajan resurssit, voimat ja energia eivät enää riitä Piin eroahdistusongelmien ratkomiseen.  Yksinollessaan Pii saattaa työpäivän aikana tuhota ja järsiä tavaroita, sekä pissata monta kertaa lattialle. Ulinaa omistajan perään ei ole, jos perheen toinen koira jää seuraksi, mutta ulkopuolelta tulevia ääni saattaa haukkua. Eroahdistus ongelmaa on yritetty ratkoa monin tavoin, mutta muutosta käytökseen ei omistaja ole havainnut.

Pii 6kk

Pii 6kk

Tällä hetkellä Pii joutuu olemaan häkissä kun omistaja on poissa kotoa. Häkissä hän on tyytyväinen, ja rauhallinen, mutta omistajasta koiran ei tulisi joutua viettämään päiviään jatkuvasti niin pienessä tilassa. Tilan rajaus saattaisi auttaa ongelmiin, mutta nykyisessä kodissa tähän ei ole mahdollisuutta.

Pii on tullut nykyiselle omistajalleen kolmikuisena, perheeltä jonka vanhempi koira ei hyväksynytkään Piitä. Tämä on siis jo toinen koti luovutuksen jälkeen. Edellisessä perheessä oli lapsia, kissa, sekä Yorkshirenterrieri. Tässä aiemmassa perheessä Pii ei ollut käynyt ulkona ollenkaan toisen ja kolmannen kuukauden välissä, eikä minkäänlaista sosiaalistamista ole näinä tärkeinä viikkoina tapahtunut. Pii oli hyvin arka, laiha, ja huonoturkkinen tullessaan nykyiseen kotiinsa, ja pelkäsi ulkona jalankulkijoista lähtien kaikkea.  Pitkäjänteisen harjoittelun jälkeen Pii pärjää nykyään oikein mallikkaasti ulkona.

Tähän mennessä Pii on tullut toimeen kaikkien tapaamiensa koirien ja ihmisten kanssa erittäin hyvin. Lapsia Pii tuntuu hieman jännittävät, ja pyrkiikin heidän tieltään pois, mutta ei ole koskaan edes murissut tai näyttänyt hampaitaan kenellekään. Jännittäessään Pii lähinnä ”lamaantuu”, jos ei pakomahdollisuutta ei ole.

Pii

Pii

Pii rakastaa juosta vapaana ja uida, matkustaa autossa, sekä leikkiä toisten koirakaverien kanssa. Uudessa kodissa tulisikin ehdottomasti olla leikkisä kaveri odottamassa! Pii on nykyisessä kodissaan ottanut 3-vuotiaan australianpaimenkoira uroksen esikuvakseen, ja onkin hyvin riippuvainen toisen koiran läsnäolosta. Piitä ei luovuteta tämän vuoksi ainoaksi koiraksi.

Leikkiessään Pii käyttää edelleen pentumaisesti hampaitaan, eikä oikein tunnu hallitsevan puruvoimaansa. Hän saattaa leikkiessään purra ihmistä yhtä kovaa kuin perheen toista koiraa. Leikkipuremisen ja ”lapsipelon” takia lapsiperhe ei ole välttämättä hyvä vaihtoehto Piin uudeksi kodiksi.

Pii on hyvin peruskoulutettu, erittäin ahne ja suhteellisen helppo koulutettava, vaikkei penaalin terävin kynä olekaan ja keskittymiskyky on lyhyt. Istu, maahan, seiso ja odota ovat hallussa Pii pysyy irti ja luoksetulo on sujuvaa.  Pii on käynyt keväällä 2015 toko -pentukurssin, joten alkeellinen sivulle meno ja seuraaminen onnistuvat myös. Muita käskyjä, jotka toimivat arjessa on mm. ”pois, mennään, hyppää, alas, jätä,mene häkkiin…”. Piitä on pyritty kouluttamaan positiivisesti vahvistaen, ja naksutinta käyttäen.
Pii on erittäin potentiaalinen koira erilaisiin harrastuslajeihin, varsinkin nenänkäyttö on Piille erittäin mieluisaa!  Pii sopisikin tämän takia aktiiviseen ja harrastavaan koirakotiin.

Pii

Pii

Pii antaa käsitellä itseään kaikin mahdollisin tavoin mukisematta. Kynsiä leikatessakin tulee jopa jonottamaan vuoroaan, jos herkkuja on tarjolla. Osaa myös rauhoittua ja varsinkin sohvalla lojuminen tuntuu olevan varsin ihanaa.

Piin sisäsiistiksi oppiminen on kestänyt erittäin kauan, eikä ole vieläkään aivan 100% varma. Pissavahinkoja sattuu edelleen muutaman viikon välein.

Pii syö laadukasta kuivanappulaa, ja vaikka merkkiä on vaihdeltu, ei Piillä ole tähän päivään mennessä koskaan

ollut vatsa sekaisin. Minkäänlaisia allergioita ei ole havaittu. Seuraavaksi Pii menee rokotuksille ja sirutukseen syyskuun alussa.

Piin varaajana toimii Annika

Ennen yhteydenottoa toivomme KOTISELVISTYSLOMAKKEEN täyttämistä.

VARAAJIEN YHTEYSTIEDOT

Tutustuthan myös ADOPTIOSOPIMUKSEEN